Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 01 Oct 2014, 20:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Off-Topic Area » Programming
My postinstall script runs slow. What to do?
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1046
Location: the australian mallee

PostPosted: Sat 19 Feb 2011, 18:32    Post_subject:  My postinstall script runs slow. What to do?  

Hi, I'm doing a postinstall script.

everything works ok in it!

However it "does take some time" to run!

I was wondering how I can bring up a splash "please wait" screen, so the "puppy users" don't think it's broken or has completed early and try to run the new application "half installed".

thanks
scsijon
ps, I take it you can't do links in these scripts (I just create a simple script in the relevant directory instead).
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
trapster


Joined: 28 Nov 2005
Posts: 2005
Location: Maine, USA

PostPosted: Sat 19 Feb 2011, 18:40    Post_subject:  

yaf-splash works nicely for me.
Start the message at the beginning and kill it when you want it killed (at the end or right before something starts)

We should have more of this in puppy as nubes are not sure if anything is started when they click on things.

ie:

#!/bin/sh
yaf-splash -text "Please wait" &
cd /mnt/home/pets/weather-util/weather-1.5
./weather --forecast -i kizg --city=fryeburg --st=me > /root/tempweather
killall yaf-splash
xmessage -buttons "Exit" -fg "#59FF00" -bg "#000000" -title Weather -center -file /root/tempweather

_________________
trapster
Maine, USA

Asus eeepc 1005HA PU1X-BK
Frugal install: Puppeee4.31 + 1.0, Puppy4.10 + Lupu52
Currently using Slacko AND lupu52 w/ fluxbox
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1046
Location: the australian mallee

PostPosted: Mon 21 Feb 2011, 06:29    Post_subject:  

thanks trapster, will give it a go and see how it works out.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4351

PostPosted: Thu 24 Feb 2011, 16:30    Post_subject: Re: My postinstall script runs slow. What to do?  

scsijon wrote:
ps, I take it you can't do links in these scripts (I just create a simple script in the relevant directory instead).
ln -s ...
what are you trying to do?

I use functions in bashbox and the name of the symlink determines the function that runs

simplified ex of bashbox:
Code:
#!/bin/sh
supporting_function() { ... }

pinstall() { ... }

puninstall { ... }

app_one() { ... }

app_two() { ... }

`basename $0 |cut -d "." -f 1` #runs function with the same name as the symlink with extensions removed

_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send_private_message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1046
Location: the australian mallee

PostPosted: Tue 01 Mar 2011, 07:56    Post_subject: Re: My postinstall script runs slow. What to do?  

technosaurus wrote:
ln -s ...
what are you trying to do?

I use functions in bashbox and the name of the symlink determines the function that runs

simplified ex of bashbox:
[code]#!/bin/sh
supporting_function() { ... }



Nothing complicated, it's just an front end network app that was origonally created when the three libs it uses were at earlier revisions than puppy now uses and it complains they are not there!

I just wanted to do some simple links, eg "ln -s libfoo.0.92.so libfoo.0.78.so" (think that was the right way around),

got no error message but it didn't create them either so I created a physical copy named for each that did the same thing and inserted them and the package worked.

Now I know the cloud app's origonal front end will at least "start" under puppy, I am getting the latest source from him (when he finds it again) and see if I can understand it enough to build a version of it to run on puppy.

And of course get back to my own puppy building.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Off-Topic Area » Programming
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0509s ][ Queries: 11 (0.0039s) ][ GZIP on ]