(OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum Forum Index (OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

This forum can also be accessed as http://oldforum.puppylinux.com
It is now read-only and serves only as archives.

Please register over the NEW forum
https://forum.puppylinux.com
and continue your work there. Thank you.

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups    
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 27 Sep 2020, 00:03
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Patchy wireless usb support in Puppy and Ubuntu?
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [1 Post]  
Author Message
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2549
Location: near here

PostPosted: Sun 03 Oct 2010, 06:43    Post subject:  Patchy wireless usb support in Puppy and Ubuntu?  

Hi

I have tried various Puppy linux's and none have given the same connection quality as Windoze.

I'm currently using Puppy 5.1 and a wireless usb rtl8188s. It will connect to internet without any scripting. However, it nearly always loses the connection after varying amounts of time 15-60 mins. I have to use Pwireless or network wizard to re-activate the connection. Sometimes it refuses to connect at all.

My friend has installed Ubuntu on her computer (with built in wireless), and the wireless signal isn't as strong as when she was on Windows. Which makes make think that the Linux drivers aren't doing something that the Windows ones are?

What the current state of development of the Network Wizard and Pwireless? I notice on Pwireless the connect icon lags the actual connection status by quiet sometime (its a little annoying that clicking the icon disconnects the internet). Also on Pwireless sometimes when loading a Profile the correct details are loaded, other times it just shows the default.

Cheers
Jon ; -)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [1 Post]  
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0225s ][ Queries: 11 (0.0041s) ][ GZIP on ]