Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 05:20
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
5.1.1 drops wireless connection after a few minutes
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
smallzoo

Joined: 11 Sep 2010
Posts: 5

PostPosted: Wed 22 Sep 2010, 06:57    Post_subject:  5.1.1 drops wireless connection after a few minutes
Sub_title: Re-running DHCP restores it - for a while
 

I have installed puppy linux 5.1.1 on a dell inspiron 8600 and I love it !!

BUT

..the wireless keeps dropping after a few minutes. All I have to do is go into connect, choose the adapter and click on the DHCP button. after a few seconds its fine again.... until it drops out again

Everything else works brilliantly but can someone help fix this ?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
RetroTechGuy


Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2673
Location: USA

PostPosted: Wed 22 Sep 2010, 11:37    Post_subject: Re: Problems with Wireless
Sub_title: Wireless problems
 

smallzoo wrote:
I have installed puppy linux 5.1.1 on a dell inspiron 8600 and I love it !!

BUT

..the wireless keeps dropping after a few minutes. All I have to do is go into connect, choose the adaptor and click on the DHCP button. after a few seconds its fine again.... until it drops out again

Everything else works brilliantly but can someone help fix this ?


Is this a built-in wireless, or a USB dongle? I have noted several people having trouble with USB dongles, myself included (though mine was being used on a desktop) -- I recently swapped my USB for a PCI card, and my wireless no longer drops out.

My Latitude with an installed card does not drop out (and IIRC, I had no trouble with my PCMCIA wireless card prior to installing the internal card).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
smallzoo

Joined: 11 Sep 2010
Posts: 5

PostPosted: Wed 22 Sep 2010, 11:52    Post_subject: Wireless problems
Sub_title: Wireless problems
 

No its the built in wireless connection...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Wed 22 Sep 2010, 12:08    Post_subject:  

It's a common complaint, with any kind of wireless device in 5.1.1.
Installing Jemimahs' "Pwireless2" solved the problem for me.

edit;
pwireless2v1

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=703235764&t=48816

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs


Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
RetroTechGuy


Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2673
Location: USA

PostPosted: Wed 22 Sep 2010, 12:28    Post_subject:  

rjbrewer wrote:
It's a common complaint, with any kind of wireless device in 5.1.1.
Installing Jemimahs' "Pwireless2" solved the problem for me.


And since smallzoo is new here, try the search engine:

http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0458s ][ Queries: 11 (0.0035s) ][ GZIP on ]