Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 20 Apr 2014, 23:20
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Maverick Puppy 5.2 Sneak Peek Alpha
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 8 [106 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 18:28    Post subject:  

Quote:
Tested MPlayer with avi, wmv and mp4 so far.........when playing fullscreen the picture occasionally goes to a bluescreen for a few seconds before returning to the video.


JamesC, I should have mentioned. Gnome-mplayer is the latest version 0.9.9.2-1. In my testing it does not work correctly playing full screen with JWM. That is why we had used an older version 0.9.6, but dad gum it Wink if jwm has too many problems let's try something else. Whoa--did it actually play full screen with JWM?

Such as LXDE Light -> http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=59673
I think dejan555 has also made a fluxbox that I am trying to track down.
---------------------------------------------------------------------

I am wondering if we ought to have an Email Chooser, comparable to the Browser Chooser. Why have a stripped email program--if I need to do email I need to do real email, so why not a choice between Sylpheed 3.10 with GnuPG, Thunderbird, or Eudora--we have them all ready. If you want to do email then you have an internet connection so that would not be a problem..

Any opinions, comments, ideas, please.

Customize Your Tools with Lucid - Full Featured & Easily Customized

Last edited by playdayz on Thu 23 Sep 2010, 19:02; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 18:32    Post subject:  

Quote:
(1) Thunderbird refuses to link to /mnt/home/.thunderbird, otherwise it works well. I've tried installing it from Maverick repositories, however it has missing dependencies that I can't locate. I have no problem with relative links with other programs.

Have you tried it from PPM jim1911.
Have you also tried downloading Thunderbird from mozilla.net or org?
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 18:39    Post subject:  

Quote:
CUPS 1.4.3 : first time I encountered
Epson_Stylus_SX410-1 geany job #3 root 253k Unknown stopped
"/usr/lib/cups/filter/pdftopdf failed"

I am sure I broke something. I am going to try for Cups 1.4.4 which will be in Maverick.

Kernel, Maverick will have 2.6.35 and so I hope will we.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5446
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 18:54    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
Tested MPlayer with avi, wmv and mp4 so far.........when playing fullscreen the picture occasionally goes to a bluescreen for a few seconds before returning to the video.


JamesC, I should have mentioned. Gnome-mplayer is the latest version 0.9.9.2-1. In my testing it does not work correctly playing full screen with JWM. That is why we had used an older version 0.9.6, but dad gum it Wink if jwm has too many problems let's try something else. Whoa--did it actually play full screen with JWM?.


I took a different direction, good old VLC. Smile Downloaded from Quickpet and wouldn't launch.Missing libhal.so.1.
Installed missing lib and working fine. Plays the same videos fullscreen with no problem.
By the way, MPlayer also had the problems in Icewm too, but I knew VLC wouldn't disappoint me. Laughing
vlc.png
 Description   
 Filesize   382.83 KB
 Viewed   1713 Time(s)

vlc.png

Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 18:57    Post subject:  

Quote:
I took a different direction, good old VLC. Smile Downloaded from Quickpet and wouldn't launch.Missing libhal.so.1.
Installed missing lib and working fine. Plays the same videos fullscreen with no problem.

Hal bit us. You might have noticed on the first message I mentioned that Lucid Mav is "hal-free", but VLC wasn't one of the ones compiled by Ubuntu to not need hal--we can add hal to the pet as you did.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5446
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 19:06    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
I took a different direction, good old VLC. Smile Downloaded from Quickpet and wouldn't launch.Missing libhal.so.1.
Installed missing lib and working fine. Plays the same videos fullscreen with no problem.

Hal bit us. You might have noticed on the first message I mentioned that Lucid Mav is "hal-free", but VLC wasn't one of the ones compiled by Ubuntu tonot need hal--we can put hal into the pet. Thanks.


Read that before I downloaded. Seems kind of ironic, remove something and then immediately need it again. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 20:24    Post subject:  

Quote:
Seems kind of ironic, remove something and then immediately need it again. Smile

Story of my life Wink
It didn't take long did it--30 minutes or so LOL
We might be able to include libhal but not the hal daemon--so it wouldn't be running but the library would be there if needed.

-----------------------------------------------------------------------
I am just noticing the retrovol uses a lot of cpu--it was popping in and out of the top 4 regularly. I killed it and then set up a volume control in lxpanel and the whole lxpanel is using less cpu than retrovol was.

--------------------------------------------------------------
Here is the conky.conf that I am using to check quad core stuff. Install Conky from PPM and then Save this file as /etc/conky/conky.conf and start Conky from the Menu -> System. If you are using cpu_freq_scaling you can see if it is working on all cores. You can use the benchmarks in System -> Hardinfo to stress the cores.

Code:
# Conky, a system monitor, based on torsmo
#
# Any original torsmo code is licensed under the BSD license
#
# All code written since the fork of torsmo is licensed under the GPL
#
# Please see COPYING for details
#
# Copyright (c) 2004, Hannu Saransaari and Lauri Hakkarainen
# Copyright (c) 2005-2007 Brenden Matthews, Philip Kovacs, et. al. (see AUTHORS)
# All rights reserved.
#
# This program is free software: you can redistribute it and/or modify
# it under the terms of the GNU General Public License as published by
# the Free Software Foundation, either version 3 of the License, or
# (at your option) any later version.
#
# This program is distributed in the hope that it will be useful,
# but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
# MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
# GNU General Public License for more details.
# You should have received a copy of the GNU General Public License
# along with this program.  If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>.
#
# $Id: conky.conf 1193 2008-06-21 20:37:58Z ngarofil $

alignment middle_right
background no
border_width 1
cpu_avg_samples 2
default_color white
default_outline_color white
default_shade_color white
draw_borders no
draw_graph_borders yes
draw_outline no
draw_shades no
font 6x10
gap_x 5
gap_y 60
minimum_size 5 5
net_avg_samples 2
no_buffers yes
out_to_console no
own_window yes
own_window_class Conky
own_window_type normal
stippled_borders 0
update_interval 3.0
uppercase no
use_spacer no
show_graph_scale no
show_graph_range no

TEXT
$nodename - $sysname $kernel on $machine
$hr
${color grey}Uptime:$color $uptime

${color grey}Frequency:$color ${freq 0} ${color grey}CPU 0 Usage:$color ${cpu cpu0}
${color grey}Frequency:$color ${freq 1} ${color grey}CPU 1 Usage:$color ${cpu cpu1}
${color grey}Frequency:$color ${freq 2} ${color grey}CPU 2 Usage:$color ${cpu cpu2}
${color grey}Frequency:$color ${freq 3} ${color grey}CPU 3 Usage:$color ${cpu cpu3}

${color grey}RAM Usage:$color $mem/$memmax - $memperc% ${membar 4}
${color grey}Swap Usage:$color $swap/$swapmax - $swapperc% ${swapbar 4}
${color grey}Processes:$color $processes  ${color grey}Running:$color $running_processes
$hr
${color grey}File systems:
 / $color${fs_free /}/${fs_size /} ${fs_bar 6 /}
${color grey}Networking:
Up:$color ${upspeed eth0} k/s${color grey} - Down:$color ${downspeed eth0} k/s
$hr
${color grey}Name                  PID   CPU%   MEM%
${color lightgrey} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color lightgrey} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
${color lightgrey} ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
${color lightgrey} ${top name 4} ${top pid 4} ${top cpu 4} ${top mem 4}
Back to top
View user's profile Send private message 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1034
Location: England

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 22:29    Post subject:
Subject description: Osmo & Midori
 

Hi playdayz,

Although Osmo is now v 0.2.10:

the main header still shows v 0.2.8, and
the spell-checker icon does not appear above a new note.

Midori keyboard arrows work, but should there be a vertical scroll bar?.
Added: I clicked the Refresh button and the scroll bar appeared.

My regards

Thank you all again for such an amazing and outstanding Puppy.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 00:00    Post subject:  

Quote:
Although Osmo is now v 0.2.10:

the main header still shows v 0.2.8, and
the spell-checker icon does not appear above a new note.

Midori keyboard arrows work, but should there be a vertical scroll bar?.
Added: I clicked the Refresh button and the scroll bar appeared.

I investigated building Osmo with the latest Ubuntu Maverick binaries and it would have cost 50MB! Some of the Ubuntu programs just turn out like that--but it doesn't matter to ubuntu since they include everything anyway Wink But it does matter to us. Therefore, the Osmo is a pet hat Barry made for Quirky. We can look for a newer one or someone could compile one. And we could also build the whole big thing and put it in PPM for anyone who wanted the whole enchilada.

Yes, the famous disappearing scroll bar....

Quote:

Although Osmo is now v 0.2.10:

the main header still shows v 0.2.8, and


That part is weird. I think it is either an Osmo problem or something to do witht he way it was compiled, since I haven't found how to change it.
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 07:28    Post subject:  

luma-002 : copied lupq510rc /usr/lib/cups/filer (includes pdftopdf) completely to luma-002 and still no luck ... seems to be something with gtk-libs or whatever ...

luma-001 is printing fine exept for the page head that seems not to print in the same font size as the text .... ( CRAZY! ) ( geany 0.19.1 )
confused-page-header.png
 Description   unknown to me at cups-1.4.3 -- perhaps a geany-0.19.1 thingy
 Filesize   54.94 KB
 Viewed   1570 Time(s)

confused-page-header.png

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 08:59    Post subject:  

conky-cli basic didn`t like to run

This is
/root/CONKY/BIN/standard/conky-std_1.8.0-1ubuntu1_i386.deb/root/CONKY/BIN/standard/liblua5.1-0_5.1.4-5_i386.deb

with playdayz conf : ( added more lines ..max 9 is very little )
conky-max9.png
 Description   retrovol and networktray have 0.33-0.67 % CPU usage at jwm
 Filesize   56.29 KB
 Viewed   1526 Time(s)

conky-max9.png

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 12:05    Post subject: replace jwm ? yes, please or make it second WM !  

/lxde-0.5.0-lucid.pet : works fine so far Smile

jwmrc-tray isn`t backup`ed at /etc/xdg/* or where-ever `jwmconfig` grabs its backup .jwmrc things .

3 of the 4 first suggestions from google for retrovol :

You can also re-run retrovol while it's already running to open the main window. In the main window you can see all the active controls ...
www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=50744 -

9 Jan 2010 ... Retrovol Pizzasgood has written a very nice volume control for the tray, ... EDIT: no sorry, Retrovol is not a window that gets swallowed, ...
bkhome.org/blog/?viewDetailed=01325

31 Jan 2010 ... retrovol. Hello tempestuous, In the latest Quirkys, ... retrovol. Thanks. I had a quick look at the source code and it appears to be true ...
bkhome.org/blog/?viewDetailed=01372
lxsession-conky.png
 Description   
 Filesize   17 KB
 Viewed   1530 Time(s)

lxsession-conky.png

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1034
Location: England

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 17:43    Post subject:
Subject description: abiword
 

Hi playdayz,

Abiword shows twice in my main menu.

Firstly, I expect you already know that already, but secondly there is no need to reply.

My regards
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 997
Location: the australian mallee

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 19:57    Post subject: 002 problems - box 2 (dialup)  

Hi,

Box 2 frugal install

video - ok

install - ok

resize - ok

shutdown - ok

savefile creation - ok, Confused I still have to change the directory, a nusance I know but can't it be an automatic process?

no modem detected (winmodem)

Unmount drive partitions - won't unmount a ntfs partition (even when no window or app using it)

install pets - ok

apps I use seem to behaving as expected

Shocked otherwise ok

regards
scsijon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1273
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sat 25 Sep 2010, 13:12    Post subject: Samba problem?
Subject description: smbclient missing?
 

Hi
I can't get Samba to work in this version - pnethood can't detect any shares - the log (screen dump attached) says the smbclient command cannot be found.
Anybody else seen this problem?
Thanks
Peter
log.png
 Description   
 Filesize   6.31 KB
 Viewed   1365 Time(s)

log.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 8 [106 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0914s ][ Queries: 12 (0.0048s) ][ GZIP on ]