Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 21 Apr 2014, 07:36
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Apps Starter
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Author Message
puppymartin


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 207
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun 29 Aug 2010, 17:03    Post subject:  Apps Starter
Subject description: for an empty desktop
 

Don't like all the icons on your desktop?
You need only one: AppStarter

New version 1.2
- Dialog now quits after starting an App
- Config-file to change Apps and Icons

Used Icons: Crystal 64x64pix: http://everaldo.com/crystal/?action=downloads



(With Browserlinux-apps: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=446936#446936)
AppStarter-1.2.pet
Description  Version 1.2
pet

 Download 
Filename  AppStarter-1.2.pet 
Filesize  114.82 KB 
Downloaded  1078 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
harii4


Joined: 30 Jan 2009
Posts: 444
Location: La Porte City, IA , U.S.A.

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 20:08    Post subject:  

really like this app.
menus get old after awhile and this is alot faster..


plan to use it with yeahwm. Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 2288
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 01:30    Post subject: Cloudapps = Appstarter file config  

Fine little program. But after one hour spent completing it with all my purchase stores, clicking an icon no more started the right place in my browser.

In fact, in the AppStarter.conf
EXEC17="defaultbrowser - https://secure.vertbaudet.fr/espaceclient.aspx"
must be replaced by
EXEC17="defaultbrowser https://secure.vertbaudet.fr/espaceclient.aspx"

Remove this dash before url . Claoudapps is repaired. But pls correct the bug. And have a nice day.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1034
Location: England

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 02:59    Post subject:  

I use AppStarter as a desktop folder.

I click on that "folder" to see the screen shot menu below instantaneously.

The folder was automatically populated with all the App icons shown.

The first icon in the top left corner loads my default browser. Then default email etc.

My AppStarter has no bug, but if Apps, descriptions and icons are changed manually then care is needed.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=59328
-------------------------------------------
I am currently using Precise 5.4/5.5 and AppStarter replaces almost all of the traditional pre-set desktop icons which I deleted (with the exception of the original Trashcan icon) after installing AppStarter.
AppStarter.png
 Description   
 Filesize   146.11 KB
 Viewed   699 Time(s)

AppStarter.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 2288
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 05:47    Post subject: The bug was in Cloudapps
Subject description: but in fact Cloudapps is base on APPs Starter
 

Apps Starter is used by other people to memorize their sites web (pet my-cloudapps). sorry for disturb
Last edited by Pelo on Thu 04 Apr 2013, 11:35; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 2288
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 05:54    Post subject: SOLVED hyphen to withdraw in appstarter conf file  

yours has no bugs, it is Cloudapps that puts a hyphen when adding a site, manually.
Again, Apps Starter is a very appreciated pet.

Last edited by Pelo on Thu 04 Apr 2013, 11:38; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2477
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 06:03    Post subject: Apps Starter  

Look how it is looking in puppy precise 5.5 Crying or Very sad
appstarter_start.png
 Description   
 Filesize   7.55 KB
 Viewed   640 Time(s)

appstarter_start.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1034
Location: England

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 06:24    Post subject:  

Pelo,

You wrote:

"but in fact Cloudapps is base[d] on APPs Starter"

Yes, but you are in the wrong thread. This is the thread of
the original author of AppStarter 1.2.

Anyone can use it as a base, changing all or any of the
Apps, but any errors will have arisen from carelessness as
opposed to a bug in the pet of AppStarter downloadable
from the first post above.

Anyone can try this excellent pet, which is easily deleted
if not wanted, or should it not work automatically and
immediately.
Back to top
View user's profile Send private message 
cimarron

Joined: 30 May 2013
Posts: 51

PostPosted: Thu 06 Jun 2013, 09:37    Post subject: Re: Apps Starter  

L18L wrote:
Look how it is looking in puppy precise 5.5 Crying or Very sad


I think that's caused by the longer button titles in that line. Shortening the titles will probably fix it. I've changed my AppStarter script to remove the titles and replaced them with tooltips, and that also solves your problem. I just think it looks nicer.

The script is in /root/my-applications/bin/AppStarter. Back it up before tinkering with it. Then open it in any text editor. For each button, remove both <frame> lines, and make the first <button> line for each button look like this: <button tooltip-text=\"$LABEL1\"> Of course, change LABEL1 to LABEL2 for the second button, etc.

If you want to remove the "change starters" and exit buttons, just delete the hbox section that includes those buttons near the end of the script. You can always edit the configuration file AppStarter.conf (in the same folder) if you want to change the launchers.

Here's how it looks with Faenza icons, but any would work:
appstarter.jpg
 Description   
 Filesize   24.73 KB
 Viewed   451 Time(s)

appstarter.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
R-S-H

Joined: 18 Feb 2013
Posts: 490

PostPosted: Thu 06 Jun 2013, 09:53    Post subject:  

Quote:
I think that's caused by the longer button titles in that line.

Yes, that's always the problem in gtkdialog GUIs. Once you've set up a GUI looking nice (I do work in German User Interface) it's all gone when you switch to any other languages.

I've tried to use some flags like "width-request" which keeps GUIs (or frames, vboxes etc.) at its original size. Works mostly very well ---> except when switching the gtk-theme. Laughing

I'm tired of this!

The gtkdialog developers of course should do some work on this!

_________________
LazY Puppy Home
The new LazY Puppy Information Centre

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0601s ][ Queries: 12 (0.0043s) ][ GZIP on ]