Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 20:33
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
problem booting a live cd of puppy
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
soupdragon1973

Joined: 27 Aug 2010
Posts: 1

PostPosted: Fri 27 Aug 2010, 11:43    Post_subject:  problem booting a live cd of puppy  

Ok I am new to this and if this question has been asked before can you just direct me in the right location on this forum as I couldnt find an answer.I have an old IBM Thinkpad 600 with PII and 288Mb of RAM.I try to boot up my live cd of Puppy 5.1 and after it loaded the drivers I got the message : lupu-510.sfs not found.Drop ping out to initial-ramdisk console.

Any ideas on how to help?

Many Thanks

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9200
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 27 Aug 2010, 12:12    Post_subject:  

This is a fairly common problem with old optical drives. At bootup, there is a 5-second pause. Type:
Code:
puppy ide=nodma acpi=off

This combination has also worked for other users:
Code:
puppy acpi=force irqpoll

Or this one for some Sony VAIOs:
Code:
puppy ide1=0x180,0x386 nopcmcia acpi=off


For problems with newer optical drives, read here.

--------------------------

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Gizmologist

Joined: 01 Oct 2010
Posts: 3

PostPosted: Fri 01 Oct 2010, 11:21    Post_subject:  
Sub_title: ....cured for me!!
 

Thanks rcrsn51 - this worked like a dream (the second suggestion) on my old IBM t/p 600 and I'm now doing an install.....
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0401s ][ Queries: 11 (0.0037s) ][ GZIP on ]