Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 04:45
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.1- A Full-Featured Compact Distro
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 57 of 145 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 55, 56, 57, 58, 59, ..., 143, 144, 145 Next
Author Message
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5857
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 20:15    Post_subject:  

Rebooted,installed Xorg_high again.........had acceleration and this..... Laughing

EDIT:

Removed Xorg_high and restarted X and display returned to normal.........no acceleration but at least it looks normal. Smile
luci-212.png
 Description   
 Filesize   192.52 KB
 Viewed   1179 Time(s)

luci-212.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 20:19    Post_subject:  

Hi All

Have downloaded and tried everything on 212, everything I know how to use works fine for me and I cant break it (even the things I dont know seem ok)
but no missing dependancies on downloading anything

Will keep looking incase anything else I can test

hope that helps and well done everybody
Don
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 23:40    Post_subject: Using default desktop
Sub_title: en_US locale is missing, xorg missing
 

Luci-212 on Qemu virtual machine.

Auto desktop, auto LAN connection with no problem.
Appears first run configuration window... close.
Run mouse/keyboard wizard from the main menu, change keyboard layout to jp106.
It fails. The file /etc/keymap is corrupt:
Code:
(process:10990): Gdk-WARNING **: locale not supported by C library

Gtk-WARNING (recursed) **: Locale not supported by C library.
   Using the fallback 'C' locale.
jp106

It can be a bug of the input-wizard, but it is caused by the missing of the locale. A solution is to contain en_US locale in /usr/lib/locale of the live CD.

Another problem. Try to change keyboard model, it fails because the wizard cannot get the keyboard description from xorg.conf.

What configuration file using the default desktop?

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5857
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 00:18    Post_subject:  

Taking a break from graphics testing,decided to install some packages.

Installed both Midori and Arora browsers a few hours ago and both are working fine.They both have played a number of Youtube videos with no problems.Posting from Arora right now.

Installed VLC earlier and it's played everything I've thrown at it so far.Disclaimer....haven't tried every format.... Laughing

Need to welcome WhoDo on board too.I'm sure he'll work his magic and make Lucid Puppy look even better. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 00:25    Post_subject:  

Quote:
It can be a bug of the input-wizard, but it is caused by the missing of the locale. A solution is to contain en_US locale in /usr/lib/locale of the live CD.

Another problem. Try to change keyboard model, it fails because the wizard cannot get the keyboard description from xorg.conf.


Shinobar, You can change the keyboard at first run with the Video, Keyboard & Language button (which runs xorgwizard). You can also change the keyboard anytime with the Menu option *if* you have created an xorg.conf by using the video, KB & Language Chooser on first run. What we will be adding is a way to run the Video, KB & Language changer later on after first run. it will be just a button, but we will have to catch the Keybaord menu option so as to create an xorg.conf.

Yes, we will also be adding en_US in /usr/lib/locale by default. Lucky we ahd done some of this one time already Wink Thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 01:25    Post_subject:  

playdayz wrote:
*if* you have created an xorg.conf by using the video, KB & Language Chooser on first run.

I cannot understand why xorg.conf is not created at the first run.

Running console is pain especially for non english readers. The console cannnot display multibyte charactors, so translation cannot be any help.
I prefer GUI something like:

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1047
Location: the australian mallee

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 01:39    Post_subject: wiki out of date !again!  

I take it this is WhoDo's first job Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
enhu


Joined: 26 May 2009
Posts: 301

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 01:47    Post_subject:  

is it possible for this pup to be a multi user?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 03:53    Post_subject:  

BK:s latest statement about console resolution problem. I have used video=640x480 since I got my new laptop with all recent kernel puppies succesfully with my intel and ati dual graphics. Vga_switcheroo would be the next nice addition.

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01726
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 06:37    Post_subject:  

playdayz,

i've completed the small tray icon firewall app in Lucid 212. It's quite small and can be put in the iso for single run, it can then be removed by the user.

It's basically a reminder to set the firewall on. With left click it launches the firewall wizard. With right click a menu appears with the firewall wizard plus the IP reporting wizard. There's also a version report which returns the current version you are using based on DISTRO_SPECS.

So 'Lucid Puppy 212' or whatever, is returned in a small gtk window.

There's an option to remove it completely as well.

I've put the pet in additional software/network.

You may find it useful for the iso.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2127
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 07:53    Post_subject: The Next Step Towards Lucid Puppy 5.1 - Luci-212
Sub_title: full install
 

I did a full install of 212 and installed every pet in quickpet and almost
every pet in the puppy-lucid repository in puppy package manager.
Then I updated puppy package manager repositories and added the
three ubuntu repositories.After restarting puppy package manager I installed nexuiz,
openarena,sauerbraten,pokerth,tunapie,gweled,and that's it I think.

Everything in quickpet and the puppy-lucid repository downloaded and installed
with no problems.I haven't tried all the programs yet but everything that I
have tried so far seems to work okay.

The applications I installed from the ubuntu repositories don't always start
from the menu,nexuiz and tunapie do but openarena,pokerth,gweled,and
sauerbraten have to be started by dragging their icon in /usr/games to the
desktop and then just clicking on the icon (not always a pretty icon) will launch the game.

I did a frugal install on my acer apsire which has the best graphics card and
installed openarena,nexuiz,google earth,stellarium and lots of other apps and
it works great.The graphics in the large games are beautiful and nexuiz plays
perfectly with the settings set to high.I think this is pretty amazing on a frugal
install.

thanks
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nancy reagan

Joined: 22 Jan 2009
Posts: 513

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 08:03    Post_subject:  

First of: what a wonderful project and awful lot of work and testing Rolling Eyes

Though this is not a big issue for me and, happens on all puppies, I thought just let you know.

When I turn on my external drives through fw and or usb through pcmcia -after- setup they do not appear.

Again, I can survive Smile with-out it, but just in case.

Like the streams of our Dutch commercial rtv stations, they stream almost everything with moonlight (silverlight in linux). Seems to be very hard prob for linux users. Again "just to let you know" in case somebody was wondering ":no idea what I will do today" Very Happy

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
darwinev0lved

Joined: 29 Jul 2008
Posts: 83

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 08:26    Post_subject: /mnt/home weirdness  

Testing out luci 212 still.
On the first boot after creating a pupsave file, Puppy creates a symlin called home in /mnt to /initrd/mnt/dev_save

This is great and useful and means I can stick a load of things there - and currently luci also sticks the java and openoffice install there too. I normally put my firefox profile there as well.

However, when I boot again, it's all gone wrong.
/mnt/home is no longer a symlink but an actual directory - the java directory has turned up there too and this breaks, well lots of things. I had to install chromium just to post this message.
I tried deleting /mnt/home and recreating the symlink to dev_save, but it doesn't 'take' - the next time I reboot, /mnt/home is a directory again.

Any ideas?

Regards, Jon
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 10:13    Post_subject:  

Hi all
Just installed a new Nvidia geforce 210 graphics card, the installation was easy (even for me) and perfect results (using the easypet download)

well done
Don
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sat 17 Jul 2010, 11:44    Post_subject:  

shinobar wrote:
Running console is pain especially for non english readers. The console can not display multibyte charactors, so translation cannot be any help.
When lucid was in the direct boot to desktop phase earlier this remark has been made by quite some people, including me. Then the decision was made to do the classical boot where a keyboard was selected. This was appreciated by all those people with national language keyboards.

So I was surprised the direct boot to desktop was there again, making all those people with national keyboards unhappy again.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 57 of 145 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 55, 56, 57, 58, 59, ..., 143, 144, 145 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1367s ][ Queries: 12 (0.0517s) ][ GZIP on ]