Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Sep 2014, 00:15
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.1- A Full-Featured Compact Distro
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 55 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 53, 54, 55, 56, 57, ..., 143, 144, 145 Next
Author Message
darwinev0lved

Joined: 29 Jul 2008
Posts: 83

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 05:24    Post subject: 82852/855GM  

Hi again, well I'm posting this from Luci212 running Xorg.
Tried to boot as normal - but hit the blackscreen.
Booted with pfix=nox and this time choosing the i810 driver worked. Will start testing / trying to break other things. Very Happy

Regards, Jon
Back to top
View user's profile Send private message 
darwinev0lved

Joined: 29 Jul 2008
Posts: 83

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 05:51    Post subject: java quickpet  

Well, that's weird. Tried the java quickpet. It worked absolutely fine for 501 this time, it simply fails to copy the files to ~/home
It does copy other files, so in ~/.packages there is a jre-1.6.0.20.files and all the files in /usr/bin and /usr/lib are copied.
So, odd.

Edit: was able to get round this by copying the jre-1.6.0.20.tar.gz whilst the pet was extracting (this seems like a really stupid way of doing things - but XArchive won't open pet files - which is also stupid, is there a more sensible way of looking into / extracting specific files from .pets ?)
So java is working, but not as smoothly as it should.
Could there be something odd about my /mnt/home? Can't think what it would be though.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 06:48    Post subject:  

luci-212 works fine so far.

VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

Streamtuner and shoutcast has stopped working for me with streamtuner pet.

So I installed streamtuner2 deb from their homepage. I installed python lucid pet. First pygtk module was missing, but I was able to enable it. Update-python-modules and from python console import pygtk did the trick.

But glade module was something I wasnt able to install. From python console: import gtk.glade was unsuccessful. I tried installing many kind of glade and libglade and python-glade packages from ubuntu repository without luck.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2098
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 07:17    Post subject: The Next Step Towards Lucid Puppy 5.1 - Luci-212
Subject description: Intel
 

Running Live

# report-video
VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
Intel Corporation 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
bash: glxgears: command not found
#
Download and install Xorg High -GLX from quickpet

# report-video
VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
Intel Corporation 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
4350 frames in 5.0 seconds
4811 frames in 5.0 seconds
4811 frames in 5.0 seconds
4817 frames in 5.0 seconds
#
OpenGL
Vendor Tungsten Graphics, Inc
Renderer Mesa DRI Intel(R) G33 GEM 20091221 2009Q4 x86/MMX/SSE2
Version 1.4 Mesa 7.7.1
Direct Rendering Yes
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 07:23    Post subject:  

frugal install of 212 with xorg-high:

Gtk-record-my-desktop.pet appears not to be working correctly. Doesn't encode after making a recording, switching to encoding on the fly produced a recording but it is unwatchable just a bunch of fuzzy colors.
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 1818
Location: South Australia

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 07:32    Post subject: Re: java quickpet  

darwinev0lved wrote:
XArchive won't open pet files - which is also stupid, is there a more sensible way of looking into / extracting specific files from .pets ?)


To look inside a pet called filename.pet simply add .tar.gz to the pet package.

EG: filename.pet.tar.gz

Now XArchive will let you look inside.

_________________
Puppy Software <-> Distros <-> Puppy Linux Tips
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ICPUG

Joined: 24 Jul 2005
Posts: 1290
Location: UK

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 07:36    Post subject:  

Here is my report of 211 with Intel 855 graphics.

I run my test on a laptop frugal install dual boot with Windows (Lin'N'Win).

As reported by others with other Intel boards you get the black screen of death.

The solution is not pfix=nox, running with VESA or running with i810 like previously.

In order to get the solution you have to understand what the problem is.

Thanks to Tazoc of Lighthouse Puppy fame the problem was isolated to Kernel Mode Setting.

THE SOLUTION IS:
Boot up the kernel with the following boot code:
i915.modeset=1

i.e in your menu.lst if booting from grub:
kernel (hd0,0)/luci211/vmlinuz PMEDIA=idehd PDEV1=sda1 psubdir=luci211 i915.modeset=1 (this is not a separate line - its a continuation)
initrd (hd0,0)/luci211/initrd.gz

Now, I know you guys are busy but I wish you would read Barry's blog at least. I identified this to Barry a little while ago and he is running with it.

There is one side issue when you do the above. The framebuffer used when you go to a terminal or when you close down Luci is scrunched up - it does not use the standard VGA terminal. Some say you cannot use a standard VGA terminal but Lighthouse Puppy 5.00C seems to look better.

Another issue: When I booted up letting Xorg configure automatically I then decided to change the keyboard settings etc. cos I thought it would be set to US if I didn't. I was a little surprised to have to configure Xorg as well but even worse I did not have an option to let Xorg automagically configure again

The only options were Probe Choose (and VESA?). Probe will crash - even with the kernel parameter set so I would have to select Choose and then pick Intel. While this works the touchpad does not behave so the automatic option is nice to have.

Sorry I only tested with 211. I tested last night and come back to report today and find there is a 212! Anyways i810 is not the solution.

Last edited by ICPUG on Fri 16 Jul 2010, 08:07; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 07:47    Post subject:  

stu90 wrote:
frugal install of 212 with xorg-high:

Gtk-record-my-desktop.pet appears not to be working correctly. Doesn't encode after making a recording, switching to encoding on the fly produced a recording but it is unwatchable just a bunch of fuzzy colors.


Fuzzy colours are an art feature Wink
This is the mediaplayer Rolling Eyes
Try installing the vlc player and see if that works (it did for me)
- still no sound for me with Gtk-record-my-desktop Crying or Very sad

Straight to desktop - Smile
Ethernet connection - Smile (and I think persistent - paws crossed)
Firefox installed - done! Smile
Graphic card test - yep worked - installed XorgHi - a fish could do it Smile
Google Earth installed - yeah baby! Smile
VLC installed - worked better than mediaplayer for the .ogv files produced - see above Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 08:19    Post subject:  

ICPUG and others using i915.modeset=1 with intel driver.

You can get better console resolution using video=640x480 as bootparameter

title Luci210
find --set-root --ignore-floppies /Luci210/initrd.gz
kernel /Luci210/vmlinuz pmedia=atahd psubdir=Luci210 i915.modeset=1 video=640x480 pfix=fsck
initrd /Luci210/initrd.gz

My luci-212 bootparameters from menu.lst. I havent renamed it yet to luci212.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 09:05    Post subject:
Subject description: Kernel source sfs
 

Hi Everybody

I have fixed the kernel source for lucid puppy. It is now a more respectable 84MB

Here it is:

http://www.smokey01.com/01micko/lupu_kernel/kernel_src_L4-2.6.33.2-patched.sfs 84M

78a989b17552d10bd2d7ba2f2c3c1217 kernel_src_L4-2.6.33.2-patched.sfs

Text file >- http://www.smokey01.com/01micko/lupu_kernel/kernel_src_L4-2.6.33.2-patched.txt

I would appreciate if anyone can mirror this mainly as it is an open source requirement to post source code, and we wouldn't want it to go awol in a server disaster. Thank you.

Playdayz, can you post a prominent link to this and perhaps in the release note. Thank you.

As instructed by BarryK I ran
Code:
# make clean
# make prepare
..

So it should be suitable for compiling any driver.

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 10:12    Post subject:  

Quote:
puppy pfix=nox
xorg-setup.old
vesa
xwin


rjbrewer, you can still do that, except change xorg-setup-old to xorg-setup.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 10:23    Post subject:  

ICPUG wrote:
Here is my report of 211 with Intel 855 graphics.

I run my test on a laptop frugal install dual boot with Windows (Lin'N'Win).

As reported by others with other Intel boards you get the black screen of death.


Both reports of black screen so far are Intel 855. I think. That could be useful info to have.

Quote:
Another issue: When I booted up letting Xorg configure automatically I then decided to change the keyboard settings etc. cos I thought it would be set to US if I didn't. I was a little surprised to have to configure Xorg as well but even worse I did not have an option to let Xorg automagically configure again


In order to change the keyboard there must be an xorg.conf file--that is why xorgwizard is necessary. If you mean change the Locale (language) that can be done without an xorg.conf--with Menu -> Desktop -> Chooselocale.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 10:37    Post subject:  

Quote:
2/ started video (intel) but at the max for chipset /monitor (1600x1200), no questions asked, was unuseable, should be set 800x600 or 1024x768

Video resolution can be changed with xrandrshell (run xorgwizard from menu) or by using the Video changed from the first run dialog--that runs xorgwizard from a command line).
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 10:50    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
puppy pfix=nox
xorg-setup.old
vesa
xwin


rjbrewer, you can still do that, except change xorg-setup-old to xorg-setup.

Thanks.


Thanks; seems vesa is not available.

I tried ICPUGs' i915.modeset=1 suggestion.
Worked fine!

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 12:30    Post subject:  

Quote:
Thanks; seems vesa is not available.

I tried ICPUGs' i915.modeset=1 suggestion.
Worked fine!


There was no vesa driver? I am puzzled. Or the vesa driver did not work?

modeset. We are getting the info we need. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 55 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 53, 54, 55, 56, 57, ..., 143, 144, 145 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0938s ][ Queries: 12 (0.0032s) ][ GZIP on ]