Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Dec 2014, 11:31
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.1- A Full-Featured Compact Distro
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 54 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 52, 53, 54, 55, 56, ..., 143, 144, 145 Next
Author Message
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 20:17    Post subject:  

James C,
Intel 810,815,865 and 945

And we have a report from billtoo that an i915 is working also. I wonder which aren't? Thanks.

Last edited by playdayz on Thu 15 Jul 2010, 21:59; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 21:14    Post subject:  

playdayz wrote:
James C,
Intel 810,815,865 and 945

And we have a report that an i915 is working also. I wonder which aren't? Thanks.


I've got an old Dell on the shelf with 845 graphics, I'll try to hook it up tomorrow for a quick test. Smile

No laptops though.................. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 21:21    Post subject:  

On my Inspiron 700m, Intel 855gm graphics, it crashes to black
screen when reaching the X start place.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 21:43    Post subject:  

Fresh frugal install on the old P3.

Installed Opera and Xorg_High........................


VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
Intel Corporation 82810E DC-133 (GMCH) Graphics Memory Controller Hub
Intel Corporation 82810E DC-133 (CGC) Chipset Graphics Controller

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
#


Vendor : Keith Whitwell
Renderer : Mesa DRI i810E 20050821 x86/MMX/SSE
Version : 1.2 Mesa 7.7.1
Direct Rendering : Yes

# glxgears

1574 frames in 5.0 seconds
1456 frames in 5.0 seconds
1547 frames in 5.0 seconds
1551 frames in 5.0 seconds
1547 frames in 5.0 seconds
1511 frames in 5.0 seconds
1549 frames in 5.0 seconds
1541 frames in 5.0 seconds
1523 frames in 5.0 seconds
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2183
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 21:48    Post subject: The Next Step Towards Lucid Puppy 5.1 - Luci-212
Subject description: nvidia
 

Acer 1 - aspire desktop - Intel Q6600 core 2 quad - nvidia gforce 8600gt

Did frugal install

First Boot
# report-video
VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G84 Board - p402h00 Chip Rev

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
bash: glxgears: command not found
#

Downloaded nvidia pet in quickpet and installed it.
Exited to prompt and ran xorgwizard.
Chose probe and ran xwin.

# report-video
VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G84 Board - p402h00 Chip Rev

Driver used by Xorg:
nvidia

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
46490 frames in 5.0 seconds = 9298.000 FPS
50926 frames in 5.0 seconds = 10185.200 FPS
46463 frames in 5.0 seconds = 9292.600 FPS
52085 frames in 5.0 seconds = 10417.000 FPS
52086 frames in 5.0 seconds = 10417.200 FPS
#
OpenGL
Vendor NVIDIA Corporation
Renderer GeForce 8600 GT/PCI/SSE2
Version 3.3.0 NVIDIA 256.35
Direct Rendering Yes

Acer 2 - AX1200-E1651A - AMD Athon 4850e dual core - nvidia gforce 8200 + nvidia gforce 9300ge

Did frugal install

First boot
# report-video
VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G98 Board - 5610003u Chip Rev

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
bash: glxgears: command not found
#
Downloaded nvidia pet in quickpet and installed it.
Exited to prompt and ran xorgwizard.
Chose probe and ran xwin.
x wouldn't start.
ran xorgwizard and chose nvidia and ran xwin
x wouldn't start
ran xorgwizard and chose vesa and ran xwin
# report-video
VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G98 Board - 5610003u Chip Rev

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual
#

It's still one out of two but one is using the new nvidia driver from quickpet.
Back to top
View user's profile Send private message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 22:01    Post subject:  

Hi All
frugal install 212

no problems with instalation and set up
(Never auto connected to net (presume turned off))

downloaded everything, no missed dependencies listed
audacity not in puppy-lucid repo and would not download from quickpet

just going to start testing programs

Don
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 22:02    Post subject:  

One more time................................ Laughing

Running Luci- live pfix=ram on my main Linux box. Booted to correct resolution,sound and internet. Installed Opera and Xorg_High................


VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
oem: S3 Graphics ProSavage DDR Family BIOS
product: VBE 3.0 Rev 0.0

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
#


Vendor : S3 Graphics Inc.
Renderer : Mesa DRI ProSavageDDR 20061110 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
Version : 1.2 Mesa 7.7.1
Direct Rendering : Yes

# glxgears

2130 frames in 5.0 seconds
2362 frames in 5.0 seconds
7862 frames in 5.0 seconds
7841 frames in 5.0 seconds
8351 frames in 5.0 seconds
8267 frames in 5.0 seconds
8150 frames in 5.0 seconds
8021 frames in 5.0 seconds
7908 frames in 5.0 seconds
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 22:03    Post subject:  

Thanks rjbrewer. We think we will be able to catch that in luci-213 and in Lucid Puppy 5.1. Thanks for your help. It would be good if we could figure out which Intel graphics chips are the problem so we could let the others boot directly to the desktop.

You were using luci-212 when it crashed to black--just want to make sure.

Do you happen to know what driver is used when it goes through xorgwizard--or do you choose one? Does it work well after that?

Could you opena terminal and enter lspci--the scroll through and look for a line with vga, and then the name and number of the graphics card--that way we will know how to search for it when booting.

Last edited by playdayz on Thu 15 Jul 2010, 22:18; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 22:06    Post subject:  

Quote:
(Never auto connected to net (presume turned off))


Hey stripe, If you have an ethernet connection with simple dhcp, it should auto connect--but nothing tells you that except the connect icon blinky in the bottom right corner. Luci-212 does not offer the first run connect dialog like luci-207-210--that seemed like it would be too many things popping up all at once! For a wireless connection you need to start connect yourself. Thanks.

Quote:
audacity not in puppy-lucid repo and would not download from quickpet

Hmm, I'll check.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 22:09    Post subject:  

Quote:
bash: glxgears: command not found

glxgears is in xorg_High and maybe the nvidia pets. I should move it to the default iso I think, just so it would always be there.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 23:06    Post subject:  

Installed icewm w/ PPM and VLC and Pwidgets w/Quickpet........
luci-212.png
 Description   
 Filesize   204.41 KB
 Viewed   804 Time(s)

luci-212.png

Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 23:49    Post subject:  

playdayz wrote:
Thanks rjbrewer. We think we will be able to catch that in luci-213 and in Lucid Puppy 5.1. Thanks for your help. It would be good if we could figure out which Intel graphics chips are the problem so we could let the others boot directly to the desktop.

You were using luci-212 when it crashed to black--just want to make sure.

Do you happen to know what driver is used when it goes through xorgwizard--or do you choose one? Does it work well after that?

Could you opena terminal and enter lspci--the scroll through and look for a line with vga, and then the name and number of the graphics card--that way we will know how to search for it when booting.


Yes; I was trying to boot luci-212. Haven't tried one for a while.
With previous lupu-luci I used the tip from Ariel in order to boot
into vesa.

puppy pfix=nox
xorg-setup.old
vesa
xwin

Doesn't work this time; apparently trying xorg automatically.

This is the problematic card:

DESCRIPTION: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller
VENDOR: 8086 DEVICE: 3580 KERNEL MODULE: intel-agp

DESCRIPTION: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller
VENDOR: 8086 DEVICE: 3584 KERNEL MODULE: unknown

DESCRIPTION: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller
VENDOR: 8086 DEVICE: 3585 KERNEL MODULE: unknown

DESCRIPTION: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device
VENDOR: 8086 DEVICE: 3582 KERNEL MODULE: unknown

I use xvesa or vesa with this card for any puppy version.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5969
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 15 Jul 2010, 23:50    Post subject:  

Quick live test of Luci-212 on one of my old Nvidia boxes.

Same as other tests, booted to a correct display with working sound and internet.No acceleration as expected. Installed Opera and CatDude's 93.46.16 Nvidia pet.....................................


VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
oem: NVIDIA
product: NV18 Board - p119s0nz Chip Rev A4

Driver used by Xorg:
nvidia

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

-OpenGL
Vendor : NVIDIA Corporation
Renderer : GeForce4 MX 4000/AGP/SSE2
Version : 1.5.8 NVIDIA 96.43.16
Direct Rendering : Yes


# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
4429 frames in 5.0 seconds
5715 frames in 5.0 seconds
5679 frames in 5.0 seconds
5679 frames in 5.0 seconds
5715 frames in 5.0 seconds
5680 frames in 5.0 seconds
5668 frames in 5.0 seconds


14348 frames in 5.0 seconds
15758 frames in 5.0 seconds
13892 frames in 5.0 seconds
15607 frames in 5.0 seconds
15654 frames in 5.0 seconds


EDIT: A with a little test tweak,it got better......



17985 frames in 5.0 seconds
17752 frames in 5.0 seconds
17897 frames in 5.0 seconds
17838 frames in 5.0 seconds
17012 frames in 5.0 seconds
17304 frames in 5.0 seconds
15344 frames in 5.0 seconds
10769 frames in 5.0 seconds
13685 frames in 5.0 seconds
15980 frames in 5.0 seconds
15623 frames in 5.0 seconds
15903 frames in 5.0 seconds
15811 frames in 5.0 seconds
16119 frames in 5.0 seconds
16011 frames in 5.0 seconds
15854 frames in 5.0 seconds
15292 frames in 5.0 seconds
16169 frames in 5.0 seconds
15251 frames in 5.0 secon
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1052
Location: the australian mallee

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 04:41    Post subject: 212 frugal problems part 1-updated  

sorry guys, but already came across these:-

-boot from cd
1/ noticed depmod took 15sec+, been 5-6 in past for first run
2/ started video (intel) but at the max for chipset /monitor (1600x1200), no questions asked, was unuseable, should be set 800x600 or 1024x768
3/ when first shutdown I forgot to install, it created a savefile where I wanted it, but on reboot it didn't pick it up, had to do everything again.

- installed frugal

4/ had to reboot w/o cd and create a savefile before I could start quickpets, nothing would happen on icon or via menu.
5/ started browser, stretched video (vertically) as in last version so just closed it.
6/ tried to download ffox and "xorg-high" for video, popup said please wait for your....., then cleared to nothing, then after a time "connection timed out.....". tried both again via ppm, no problems downloading and installing.

gone back to 431 for now, will try further later and add a part 2. Razz

Update Note: decreased video speed from 85 to 75hz, video in browsers are now useable although the glxgears doesn't seem to have changed ?????. I can actually work with it, no stretch marks. The fonts are still ?discusting and thin walled though.

Sad
scsijon

hope this helps
lspci>
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82915G/P/GV/GL/PL/910GL Memory Controller Hub (rev 04)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 04)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 2 (rev 04)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 04)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 04)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 04)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 04)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 04)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev d4)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FB/FR (ICH6/ICH6R) LPC Interface Bridge (rev 04)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FW (ICH6/ICH6W) SATA Controller (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) SMBus Controller (rev 04)
03:01.0 Ethernet controller: D-Link System Inc DGE-530T Gigabit Ethernet Adapter (rev 11) (rev 11)

----------------------------------

VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 212

Chip description:
Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

------------------------------------------------------

glxgears>
range between 3171 to 3187 per 5 seconds

Last edited by scsijon on Fri 16 Jul 2010, 08:10; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
darwinev0lved

Joined: 29 Jul 2008
Posts: 83

PostPosted: Fri 16 Jul 2010, 04:59    Post subject:  

There is one thing that would help us a lot darwinev0lved. If you could open a temrinal and run 'lspci >> darwinsbox' it and then copy that file to a message we can see exactly which Intel card is giving the problem. Once we know that then we can intercept it before the badness happens. Thanks.

Code:
# lspci >> testfile


The name of the file at the end doesn't matter (testfile, darwinsbox, etc.).[/quote]

Hi, attached the testfile
Here is the graphics line
Display controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)

About to try 212.

Regards,
Jon.
testfle.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  testfle.tar.gz 
Filesize  622 Bytes 
Downloaded  167 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 54 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 52, 53, 54, 55, 56, ..., 143, 144, 145 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1225s ][ Queries: 12 (0.0210s) ][ GZIP on ]