Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 22:47
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.1- A Full-Featured Compact Distro
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 98 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 96, 97, 98, 99, 100, ..., 143, 144, 145 Next
Author Message
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2607
Location: Japan

PostPosted: Wed 04 Aug 2010, 21:57    Post subject: replace xorgwizard?  

bit wrote:
I do not like the fact that when you first load the file / usr / sbin / xorgwizard replaced the file / usr / sbin / xorg-setup
Offer:(snip)

bit, your idea modifying xorgwizard should solve one problem of the current lupu508.
With bit's way, the remastered (without customize option) lupu shall directly go to the desktop on any PC.

But another problem persists which lupu-508 requires 'Classic Configuration Experience' when you like to change keymap.
My conclusion is: Do not change xorgwizard (revert to the woof one) but modify xwin.

I already posted the solution. Now i have additional idea got a hint from bit:
xwin runs xorgwizard if xorg.conf is not exist (at line 304-310).
insert a code here which checks the xorg version and create brief xorg.conf if the xorg version is 1.5 and later.
the brief xorg.conf should be a copy of xorg.conf0 PLUS keyboard entry, WITHOUT any other hardware info.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Wed 04 Aug 2010, 22:00    Post subject:  

puppyinstaller is not identifying my partition fs correctly.

i ran the installer again and got the same message as i posted above.
ext4screenshot.png
Description 
png

 Download 
Filename  ext4screenshot.png 
Filesize  271.94 KB 
Downloaded  165 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2607
Location: Japan

PostPosted: Wed 04 Aug 2010, 22:21    Post subject: Brazilian keyboard  

fyujj wrote:
- there's apparently no way to get a Brazilian keyboard layout (br-abnt2) to work except by creating an xorg.conf (can be done with Xorgwizard) and editing it by hand.

Have you tried Countrywizard-0.1? Waiting your report.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=58312
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
l0wt3ch
Guest


PostPosted: Wed 04 Aug 2010, 22:49    Post subject:  

First of all, thanks for all your work.

I've posted a bunch of pet packages for music production in the "Additional Software" -> "Multimedia" section of the forum, including Qjackctl, Rosegarden, ZynAddSubFx, MuSe, Audacious, and others.

All compiled and tested on Lucid Puppy. Very Happy

What are the chances of these getting included in Quickpet?
Back to top
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 04 Aug 2010, 23:05    Post subject: Re: MUTT/GNUPG dotpet for Lupu  

tronkel wrote:
The pet package for the MUTT email client is ready for uploading. GNUPG is built-in. Just over 3MB in size. Forum upload doesn't succeed.

If you let me know where I can upload it, I'll do so.


Send it to smokey and/or set up a developer account with him
http://www.smokey01.com/index.php/posts/00002/Pet-Packages

Guy Pearson has gone walkabout but maybe pet store is working?
http://www.petstore.puppyspace.org/upload.html

send it here and someone can pick up and store - anyone?
https://www.wetransfer.com/

Puppy
Feel Good Linux

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Iguleder


Joined: 11 Aug 2009
Posts: 1873
Location: Israel, somewhere in the beautiful desert

PostPosted: Wed 04 Aug 2010, 23:25    Post subject:  

My brand new Eee 1001px, 508 works great, for the first time in my whole life I did what someone recommended, Xorg-High worked great. Snappy stuff.

There's only two annoying things:
- Quickpet doesn't fit in the 10' screen, the sda1 icon overlaps it.
- Pwireless 0.8.4 ... c'mon guys. You said it's supposed to be friendly. This old thing hardly connects to anything and it's not user friendly at all. And the connections it creates do not persist.

_________________
My homepage
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
ICQ Number 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4343
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Wed 04 Aug 2010, 23:44    Post subject:  

Iguleder wrote:

- Pwireless 0.8.4 ... c'mon guys. You said it's supposed to be friendly. This old thing hardly connects to anything and it's not user friendly at all. And the connections it creates do not persist.


I thought that pwireless development had been shelved, haven't seen it in a while.

What's wrong with Dougal's or Barry's wireless apps?

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 01:19    Post subject:  

Frugal install with usb stick. I had to download iso three times before MD5 sum was correct. Storm in Finland maybe affected.

I like the visual outcome. Icons are good looking. Wallpaper selection is fine, Icewm themes selection is best I have seen.

I used xorg.conf route to get my finnish keyboard work. After that some struggle with Flsynclient because it loses the changes I had made.

No problem with screen or intel graphics driver. Modeset worked as it should.

When the final is out, I could try to patch the kernel because acpi.ec does not support my hardware. I cant switch my ati driver off (causes over 10 W of unnecessary power consumption) and battery status and suspend does not work. Problem is that with KMS I have no idea of needed graphic options in menuconfig. My previous kernel compiling ended to black screen in X. Console state was ok.

It has been quite a struggle with X options. I like the possibility to use xorg.conf if automatic selection does not work and get finnish keyboard working.

The outcome of Lupu looks mature, good and really promising.

My thanks to developers and redundant input of X behaviour.
Back to top
View user's profile Send private message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 03:57    Post subject: Re: Geany occupies both Workspaces?  

peebee wrote:
Using IceWM which is very smart...

Not sure if this is expected or unexpected behaviour but Geany when run gets displayed in both workspaces.......

Yep. Expected behaviour. In the file /usr/share/icewm/winoptions change the following line:
Code:
geany.allWorkspaces: 1
to
Code:
geany.allWorkspaces: 0


Hope that helps.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 04:41    Post subject:  

Come on l0wt3ch change that avatar.

No subliminal messages, no vietnam horror images Crying or Very sad

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 05:17    Post subject:  

sinc wrote:
Barry your line numbers got transposed 1267 and 1276 (I'm not sure which one you mean). Here is a screenshot of the info after inserting the code after 1267 though. I am not sure where it is doing the install to but it completely uses all my storage area in my frugal install. I have to delete this save file and try again.


No, I didn't transpose 67 with 76, I meant those line numbers exactly as posted. I intended for you to insert those lines after line 1276, just after the 'mount' operation, so you could use rox-filer to check that it has actually worked.

But anyway, you are getting error messages from a mount operation prior to that.

Um, I am assuming that you have the same 'puppyinstaller' script as in my latest Woof. I thought that Luci was synced to the last Woof that I uploaded, but perhaps they are using a different script?

Here are my lines 1267 to 1276:
Code:
   Xdialog --wmclass "gtkdialog2" --title "Puppy Universal Installer" --no-buttons --infobox "Please wait, copying Puppy files to $DESTPART..." 0 0 120000 &
   XPID=$!
   sleep 1
   #loop-device mount ${DISTRO_FILE_PREFIX}-xxx.sfs in DESTPART, copy contents of ${DISTRO_FILE_PREFIX}-xxx.sfs to DESTPART...
   SFSPATTERN="^${DISTRO_FILE_PREFIX}-${NEWVER}.*\\.sfs" #v3.01
   xSFSNAME="`ls -1 $SRCPATH/ | grep "$SFSPATTERN" | head -n 1`" #v3.01
   #losetup-FULL /dev/loop2 $SRCPATH/${DISTRO_FILE_PREFIX}-$NEWVER.sfs
   losetup-FULL /dev/loop2 $SRCPATH/$xSFSNAME #v3.01
   mkdir $DESTMNTPT/srcmntpt
   mount -r -t squashfs /dev/loop2 $DESTMNTPT/srcmntpt


Searching back from line 1267, there is a 'mount' operation at line 1056:
Code:
   mount -t $DESTFS /dev/$DESTPART /mnt/$DESTPART


...well, try this in a terminal:
Code:
# mount -t ext4 /dev/sda3 /mnt/sda3

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7785
Location: qld

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 05:17    Post subject: Re: Geany occupies both Workspaces?  

WhoDo wrote:
peebee wrote:
Using IceWM which is very smart...

Not sure if this is expected or unexpected behaviour but Geany when run gets displayed in both workspaces.......

Yep. Expected behaviour. In the file /usr/share/icewm/winoptions change the following line:
Code:
geany.allWorkspaces: 1
to
Code:
geany.allWorkspaces: 0


Hope that helps.


Should we have that as default behaviour?

(and Rob I agree....
l0wt3ch
this is not a political or anything else forum .. if you feel the need to express this post in "off topic" area, thank you)


Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 05:19    Post subject:  

sinc wrote:
Barry your line numbers got transposed 1267 and 1276 (I'm not sure which one you mean). Here is a screenshot of the info after inserting the code after 1267 though. I am not sure where it is doing the install to but it completely uses all my storage area in my frugal install. I have to delete this save file and try again.


No, I didn't transpose 67 with 76, I meant those line numbers exactly as posted. I intended for you to insert those lines after line 1276, just after the 'mount' operation, so you could use rox-filer to check that it has actually worked.

But anyway, you are getting error messages from a mount operation prior to that.

Um, I am assuming that you have the same 'puppyinstaller' script as in my latest Woof. I thought that Luci was synced to the last Woof that I uploaded, but perhaps they are using a different script?

Here are my lines 1267 to 1276:
Code:
   Xdialog --wmclass "gtkdialog2" --title "Puppy Universal Installer" --no-buttons --infobox "Please wait, copying Puppy files to $DESTPART..." 0 0 120000 &
   XPID=$!
   sleep 1
   #loop-device mount ${DISTRO_FILE_PREFIX}-xxx.sfs in DESTPART, copy contents of ${DISTRO_FILE_PREFIX}-xxx.sfs to DESTPART...
   SFSPATTERN="^${DISTRO_FILE_PREFIX}-${NEWVER}.*\\.sfs" #v3.01
   xSFSNAME="`ls -1 $SRCPATH/ | grep "$SFSPATTERN" | head -n 1`" #v3.01
   #losetup-FULL /dev/loop2 $SRCPATH/${DISTRO_FILE_PREFIX}-$NEWVER.sfs
   losetup-FULL /dev/loop2 $SRCPATH/$xSFSNAME #v3.01
   mkdir $DESTMNTPT/srcmntpt
   mount -r -t squashfs /dev/loop2 $DESTMNTPT/srcmntpt


Searching back from line 1267, there is a 'mount' operation at line 1056:
Code:
   mount -t $DESTFS /dev/$DESTPART /mnt/$DESTPART


...well, try this in a terminal:
Code:
# mount -t ext4 /dev/sda3 /mnt/sda3

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 05:25    Post subject:  

sinc,
Also note, the image that you posted advised to run 'dmesg' in a terminal to see if any extra error message got logged.

The problem seems to be that the ext4 partition is unable to mount for some reason.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 05 Aug 2010, 05:30    Post subject:  

sinc wrote:
Barry your line numbers got transposed 1267 and 1276 (I'm not sure which one you mean). Here is a screenshot of the info after inserting the code after 1267 though. I am not sure where it is doing the install to but it completely uses all my storage area in my frugal install. I have to delete this save file and try again.


Ah yes, looking at your post again, that confirms it. The line in the script that is supposed to mount /dev/sda3 on /mnt/sda3 is failing, so the files are getting installed to /mnt/sda3 which is still in your save file, filling it up.

So, you need to track down why the ext4 partition can't be mounted. Start by executing the mount operation I already posted.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 98 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 96, 97, 98, 99, 100, ..., 143, 144, 145 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1309s ][ Queries: 12 (0.0257s) ][ GZIP on ]