Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 25 Nov 2014, 17:08
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.0.1 - 24 May 2010
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 53 of 87 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 51, 52, 53, 54, 55, ..., 85, 86, 87 Next
Author Message
pa_mcclamrock


Joined: 03 Jun 2005
Posts: 657
Location: Fort Wayne, Indiana, USA

PostPosted: Sun 09 May 2010, 14:07    Post_subject:  

playdayz wrote:
Quote:
With the upgrading fixed, using /root/Choices/ROX-Filer/PuppyPin and globicons, /usr/local/bin/defaulttexteditor and defaultbrowser, and /root/.gtkrc-2.0 from lupusave, not from the main file? Pretty please?


Hey pa, I promise we will look at that before upgrading becomes an issue in 5.0.1. Fair?


Fair, I guess--I admit I'm going to start from scratch with a new save file when the final 5.0 release comes out--but it would be excellent if you got it done before 117.Then you'd already know it worked right before you even started fixing things for 5.0.1. Very Happy

_________________
It's stupid to use inferior software for ideological reasons.
--Linus Torvalds

Visit Pa Penguin's Icebox: http://www.pa-mcclamrock.com/icebox.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
mave

Joined: 02 Apr 2009
Posts: 130
Location: Germany

PostPosted: Sun 09 May 2010, 15:16    Post_subject:    

Quote:
Hi mave, Locale chooses the language--so check Abiword/Gnumeric after choosing a Locale. Keyboard is a separate process-


Hi playdayz,

bingo! So this was a misunderstanding... so in remastering I would leave out the chooselocale in first-run or the other thougt for non-english people: I must change the keyboard-settings, so running xorgwizard here is neccessary anyway.

...luxus problem Wink

Thanks for this great Puppy!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Woof Woof Brysche

Joined: 30 Dec 2009
Posts: 35

PostPosted: Sun 09 May 2010, 17:49    Post_subject:  

Barry Kauler = GOD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sun 09 May 2010, 18:27    Post_subject:  

Béèm wrote:
I went the fdisk route, but typed fdisk l instead of fdisk -l. Embarassed
So here is the output as well as the drive icons display
Code:
# fdisk -l

Disk /dev/sda: 36.8 GB, 36805536256 bytes
240 heads, 63 sectors/track, 4754 cylinders
Units = cylinders of 15120 * 512 = 7741440 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        3002    22695088+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            3003        4754    13245120    c  W95 FAT32 (LBA)

Disk /dev/sdc: 8015 MB, 8015314944 bytes
43 heads, 43 sectors/track, 8466 cylinders
Units = cylinders of 1849 * 512 = 946688 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdc1               5        8467     7823424    c  W95 FAT32 (LBA)
#
When I look in /dev, there is no /dev/sdb1
So altho I can address all other sdbx partitions, the sdb HDD isn't seen. Strange.
In Lucid 114, I have no problems and the complete sdbx partitions are seen and can be used.
After having done the boot with sdb1 (the USB stick) I took care that it wasn't mounted when removing from the system before doing a reboot
All of a sudden after a couple of reboots, I got the sdb1 back again.
Can't find a reason for it.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5933
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 09 May 2010, 21:11    Post_subject:  

Fresh frugal install of 117 with a new save file on my trusty P3 test box. Used xorgwizard to get my desired 1024x768 resolution......no problem with the drive icon alignment. Partition sizes are correct on mouseover of drive icons.
Used SNS for my internet connection, worked fine and persisted through 4 reboots. Smile
Installed Firefox, Pwidgets and Htop with Quickpet without incident as well.

More testing...................... Laughing
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Sun 09 May 2010, 22:56    Post_subject:  

Fresh frugal installation of lupu-117. As with lupu-116, installed a good sample of the pets and sfs using Quickpet, all are working great. Installed gnome-games with the ppm. Also installed Barry's latest nvidia driver using Quickpet and it’s working great. As usual, I'm using zigbert's DuDE which is also working great.

Same problems as before with misaligned drive icons on reboot after creating a save file and selecting sfs with bootmanager, and the minor problem with CUPS-PDF not printing graphics to a pdf file.

Quickpet did give one problem, not previously noticed, pressing the update button, while Amarok was playing music, killed the sound and placed a “Please Wait ...” notice at the top of the Desktop. It also froze the desktop which would not respond to any key presses or mouse movement. Ctrl > Alt > Backspace followed by xwin restored operation. This problem was repeatable.

Other than checking above "Update"problem, just some cosmetic recommendations:

1. Move DuDE from “More Programs" and replace “RadeonHD Open Source Graphics Drive” in the Useful Pets tab with DuDE since it also appears in the new Drivers tab.
2. Make the new “lucid_puppygrey1024x768.jpg” desktop playdayz discovered default.

Kudos,
Jim Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5933
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 10 May 2010, 03:08    Post_subject:  

Been running 117 pretty hard for several hours, and numerous reboots, and the time shown has been incorrect once or twice. Reboot once and the time would be wrong, correct it and then it may be right for 2 or 3 reboots.......no pattern that I can detect.

Otherwise, its been pretty smooth sailing........ Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Mon 10 May 2010, 03:25    Post_subject:  

Jim

I'd love to put the DuDE in there but I was actually against putting Pwidgets in there . The reason is that in a month's time Pwidgets will be up to ver 3.0 and who knows where DuDE will be, maybe ver 1.0? of course wea re fully aware that the radeonhd driver is in there twice! We are looking at possible replacements. Thankfully Lobster came up with his old app LIT, which at least gives a direct link to the DuDE. Smile

playdayz..

The Java issue.. hmmm what to do? People are going to want java, no stopping them. Firefox is the only browser with the issue, and unfortunately it is the most popular. They should have fixed it by now, 3.6.3 has been out for awhile. I don't know if Barry has uploaded his 3.6.4 pet yet but apparently if a plugin app crashes it doesn't bring down the browser.

I'm reluctant to take it out, sure I'll update the link but I think java is one thing many people will demand.

Java works with 3.5 series firefox as far as I know. I will be investigating this more, as we don't have too many serious bugs left.

Cheers.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
capoverde


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 233
Location: Sanremo (Italy) with fine seaview

PostPosted: Mon 10 May 2010, 04:10    Post_subject:  

Testing LuPu 117, just saw a typo in the dialog for CPU frequency scaling -- "OUIT" instead of "QUIT". BTW, in Puppy 4.2 WhoDo corrected a misspelling that the following Puppies still carry on - "take affect" instead of "take effect". The respective dialogs are in

/usr/sbin/eventmanager (2 instances)
/usr/local/jwmconfig2/jwmConfigMgr (1 instance)
/usr/local/jwmconfig2/taskbar (1 instance)
/usr/sbin/set-xftdpi (1 instance)

Having the net connection configured from the "First run" tab is fine; maybe the locale setting, requiring X to be restarted, would be better at the last place there.
Is the clock set automatically at startup? There's no timeserver entry in the main menu (some of my boxes often "forget" the right time).

LuPu is snappy and friendly, installing more apps has never been easier, Chromium is unbelievably fast: the overall Puppy experience gets more addictive than ever...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
P123

Joined: 05 Sep 2009
Posts: 89
Location: Northern Ireland, UK

PostPosted: Mon 10 May 2010, 06:06    Post_subject: Ubuntu themes?  

Is there a way to get Ubuntu themes working in this puplet? I love the Ultimate Edition 2.6 theme but could not get it to work here, whereas wallpapers downloaded in a .deb file for another derivative of Ubuntu loaded into the backgrounds folder without any problem.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Mon 10 May 2010, 06:33    Post_subject: Lucid 117, still same problems as reported already  

Wow, hadn't realized the tittle was changed to 117.

Started as usual with pfix=ram.

Unfortunately the issues I had reported are still there.

1- desktop drive icons at 0GB after having, on the first run, configured the keyboard (and thus X), and when the desktop came back. Before doing this, the desktop drive icons had the correct size.

2- After running bootmanager to add my pidgin sfs and wine sfs, the desktop drive icons are misaligned when the desktop came up after the reboot. Up to this point they were correctly aligned.

3- I took the advantage of setting up the network with the added option in the first run. When rebooted, the configuration didn't persist. I redid the configuration, but at next boot, that configuration was 'lost'. I am speaking about the Simple Network Setup. But when I look into /etc/simple_network_setup/connections, the correct info is in the file. So it looks that this file isn't read at boot.

4- The /tmp directory still shows files from some 24 hours ago and specially the booxxxx.log files. So in case I have to diagnose something, I am not sure I have the correct information.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 10 May 2010, 06:49    Post_subject:  

Re 117 beta:
Quote:
Wait--darn--it looks like tubeguy's backgrounds didn't make it somehow. Sorry. We'll get them in 118. What the heck--they should have made it--this is a mystery--when this happens it means that I did not fully understand how Woof was going to work. I'll get it next time though. (Another lesson learned.)


playdayz,
3builddistro reduces the number of files in /usr/share/backgrounds. After you have chosen the default, it does that, to save space. There are rather a lot of them in Woof, so it cuts them down to about 5 I think. You will have to mess with that bit of code, or "cheat" and copy one or more in just before the lupu-xxx.sfs gets built from sandbox3/rootfs-complete.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 10 May 2010, 06:55    Post_subject:  

01micko wrote:
The Java issue.. hmmm what to do? People are going to want java, no stopping them. Firefox is the only browser with the issue, and unfortunately it is the most popular. They should have fixed it by now, 3.6.3 has been out for awhile. I don't know if Barry has uploaded his 3.6.4 pet yet but apparently if a plugin app crashes it doesn't bring down the browser.


Yes, it is uploaded, see if it works in Lupu:

http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/quirky/pet_packages-quirky/firefox-3.6.4beta.pet

...might be wise to use a throw-away lupusave file though. It sets itself up as the default browser. It has a uninstall script that should restore the previous browser, but not tested.

It was compiled with a more recent Sqlite than you have in Lupu, so you might have to install these:

http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/quirky/pet_packages-quirky/sqlite-3.6.23.1-q1.pet
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/quirky/pet_packages-quirky/sqlite_DEV-3.6.23.1-q1.pet

...the first on anyway.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
darwinev0lved

Joined: 29 Jul 2008
Posts: 83

PostPosted: Mon 10 May 2010, 07:26    Post_subject: installing java  

Has anybody managed to install Java on lupup 117?
I had little trouble installing jre-6u20-linux-i586.bin on, I think it was either lupup 114 or 115. Now when I try, the CPU maxes out and nothing actually happens.
I may try copying the files I made before as I've still got the savefile from the earlier lupup that i used.
Can't do any more testing until I get Java installed (need it for Open Office and related writing tasks)
Still have to boot with pfix=nox, but once in, all seems (from my limited testing) to be good.

Regards, Jon.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
puppymartin


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 207
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon 10 May 2010, 07:46    Post_subject:  

117: works great.
Maybe mentioned at one of the 53 pages in this thread, but you can select only once a file in Nathans Wallpaper:
Click on a file then apply and then you cannot click (select) another file.

(I saw my old puppy4.3 was there. I made a Lucid wallpaper to replace the 4.3)
LucidPuppy.zip
Description  1600x1200 pixels
zip

 Download 
Filename  LucidPuppy.zip 
Filesize  60.4 KB 
Downloaded  259 Time(s) 
LucidPuppySmall.jpg
 Description   small
 Filesize   3.32 KB
 Viewed   1113 Time(s)

LucidPuppySmall.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 53 of 87 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 51, 52, 53, 54, 55, ..., 85, 86, 87 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1159s ][ Queries: 12 (0.0156s) ][ GZIP on ]