Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 16:51
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.0.1 - 24 May 2010
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 42 of 87 [1297 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 40, 41, 42, 43, 44, ..., 85, 86, 87 Next
Author Message
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3382
Location: Oregon

PostPosted: Tue 04 May 2010, 23:02    Post subject:  

lupu-115:

I installed fresh with no pupsave.
I then blew it on sfs-linker and did not use puppy package manager to remove it.
Deleted pupsave and started again.
ran xorgwizard.
installed sfsinstaller.
used it to install kernel source and devx.
tried my steps from before to install factory nvidia package.
Failed with not being able to find kernel version.
exited lupu115 and rebooted to another puppy version.
deleted lupu115 pupsave.
copied over lupu114 pupsave that had Nvidia factory pkg working
Booted Puppy 115.
Now for the interesting part.
My Nvidia factory pkg I had installed stayed and worked.
But.... the sfslinker that I had never installed in lupu-114 showed up on the desktop and also in Puppy Package manager.
That was a strange one to say the least.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5863
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 05 May 2010, 02:28    Post subject:  

Been running 115 all night, except for a little break to try Quirky, with no problems. Smile

I've installed Firefox and Opera with quickpet.....no problems.Installes Htop and Pwidgets.......working fine.The new "choose default browser" is very handy too, by the way.

Nothing bad to report yet....... Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3382
Location: Oregon

PostPosted: Wed 05 May 2010, 05:16    Post subject:  

I had a bad moment with lupu-115 and my installation of the factory driver for my Nvidia card.
I assumed it was working since nvidia-settings was displaying info.
I was wrong.
I checked /etc/X11/xorg.conf with an editor and it showed vesa as the driver for my video card.
That got me curious so I opened a terminal and did "lsmod".
The nvidia driver was shown as being loaded.
So I then typed in "nvidia-xorg" .
That wrote the correct settings to the xorg.conf file.
I restarted X and checked again and my video card driver was shown as "nvidia"
So I am back on track now.

But I do have a quick question concerning the final version when it appears.
Will I be able to use my existing lupu pupsave file with it?
I ask this since the version number will most likely be changed again.
But this time, to 5 in the final version.
At least that is what I assume.
Or will Pwidgets display a version of 100 something?
Back to top
View user's profile Send private message 
pa_mcclamrock


Joined: 03 Jun 2005
Posts: 657
Location: Fort Wayne, Indiana, USA

PostPosted: Wed 05 May 2010, 05:35    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
Drive icons still misaligned in both JWM and IceWM on initial pfix=ram boot


How did you boot to Icewm on a pfix=ram boot in Lucid Pup 115?


Um, I guess I should have said "during initial pfix=ram session"? I booted pfix=ram, got JWM, took screenshot of drive icons, installed IceWM, exited to prompt, and ran "xwin icewm," all before I rebooted with no pfix=ram.

_________________
It's stupid to use inferior software for ideological reasons.
--Linus Torvalds

Visit Pa Penguin's Icebox: http://www.pa-mcclamrock.com/icebox.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Wed 05 May 2010, 07:34    Post subject:  

md5sum 2be48711a017150628313349e822ba67

luplupu-114.iso___lupu-115.iso.delta
Size: 2.87 MB

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7835
Location: qld

PostPosted: Wed 05 May 2010, 07:52    Post subject:  

Something a bit serious is going on wit the icon bug.

I disabled the 'filthy fix' and made a save, sure enough the icon positions were distorted, the cd icon next to the floppy icon.

I will attach a screenshot that shows I have an ntfs partition! Now I deleted windows and reformatted my harddrive nearly 2 years ago. No chance that it could be ntfs! But the weirder thing is on the mousover of that icon I get the true reading of the drive and size. Laughing but more Confused Confused .Hmm..

I'm sure Beem's bug with no sizes is related. All the action occurs in a script /sbin/pup_event_frontend_d . Another weird thing is the Y axis postion reported for a couple of my icons.. over 900, but hang on, my screen is only 1360x768.., minus a bit for the jwm tray.

Perhaps the only thing I can do is extend the 'fix' so that it works when a major event takes place, like if an sfs is loaded or unloaded, or a new window manager added. I can detect the changes being made in the scripts in /etc/rc.d and /etc/windowmanager . It's kind of a work-around-around, which really, is unsatisfactory but possibly acceptable.

Cheers
error.jpg
 Description   
 Filesize   72.18 KB
 Viewed   1178 Time(s)

error.jpg


_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3458
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 05 May 2010, 08:47    Post subject:  

lupu-114

1. Installed skype-2.0.0.72 and ran it, and the following error was displayed:
/usr/bin/skype: line 3: ./skype: input/output error

2. Restored copy of lupusave file made just prior to the installation of skype, so skype is now no longer an included package.

3. How best to upgrade lupu-114 to lupu-115?
Will this use the lupu-114 lupusave file?
Back to top
View user's profile Send private message 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1101
Location: Vienna Austria

PostPosted: Wed 05 May 2010, 09:10    Post subject:  

It would make interesting reading to look at the statistics regarding which browser gets downloaded the most via Lupu's browser installer system.

Would it be possible to implement a counter on the server from which these browser pets get downloaded?

_________________
Life is too short to spend it in front of a computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7835
Location: qld

PostPosted: Wed 05 May 2010, 09:29    Post subject:  

Sylvander wrote:
lupu-114

1. Installed skype-2.0.0.72 and ran it, and the following error was displayed:
/usr/bin/skype: line 3: ./skype: input/output error

2. Restored copy of lupusave file made just prior to the installation of skype, so skype is now no longer an included package.

3. How best to upgrade lupu-114 to lupu-115?
Will this use the lupu-114 lupusave file?


Sylvander..

Probably better to use the sfs I made, a later version, but if you don't want to use an sfs there is a sfs2pet program around somewhere, sorry not to be of more help.

tronkel wrote:
It would make interesting reading to look at the statistics regarding which browser gets downloaded the most via Lupu's browser installer system.

Would it be possible to implement a counter on the server from which these browser pets get downloaded?


In short, no! Simply because in "preferences" in Quickpet you can change the repo you download from.. I use one of the 2 Australian mirrors included and get a browser in 10 seconds!

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3458
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 05 May 2010, 09:46    Post subject:  

lupu-114

1. Used the instructions here to manually install skype-2.1.0.81 = Static binary tar.bz2 with Qt
[This link will probably take 3 attempts to display properly]
Was [almost] easy to do and works just fine. Very Happy Cool
(a) Initially downloded the tar.bz2 file to /00 [my download folder at the top of the file hierarchy].
(b) [After a couple of false starts..] Extracted to /root/my-applications, which worked fine, because it automatically makes its own folder in there named skype_static-2.1.0.81.
(c) The instruction to extract to /root/my-applications/skype is an error in my opinion.
Am I right or wrong?

Sorry 01micko, I typed this as you typed yours, and you got in 1st.
I guess I'll stick with what I did 2nd time around since it works.
I'd wanted to try using SFS files, but not yet ready to do that; still trying to understand it, and how to apply.
e.g. My "Home" partitions on various Flash Drives [2-off=1GB, 4GB, 8GB] don't have any spare room as presently partitioned.
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Wed 05 May 2010, 09:55    Post subject:  

I maybe should not have downloaded that skype while not having a save file created yet.

Wrong version for Quirky 100 it told me. I try later today now I will test L115 and tell result within some 5 minutes.
Took longer. Fail to get nvidia going. Omelette taks 10 sec instead of 5.

Graphics split up the screen in hundreds of lines when I scroll fast.
Streaming CNN video are jerky and choppy.

Radio local here sr.se I fail to get going. What pet does one need to install for that?

I love the quickpet choice thing sadly it is not in quirky that works with graphics and SNS for me.

Could one import the quickpet choice in Quirky?


I go back to Q1 now. Tell me how to get choice of browser through quickpet in that one too! Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Wed 05 May 2010, 11:52    Post subject:  

Quote:
I love the quickpet choice thing sadly it is not in quirky that works with graphics and SNS for me.

Could one import the quickpet choice in Quirky?


Nooby, I think the thing to do would be to ask 01micko to package up a pet. It should be easily doable, but he would know. But as a favor, please do not expect it until after Lucid Pup is released. Wink Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Wed 05 May 2010, 12:03    Post subject:  

Thanks playdays!

Do you by any chance remember how we repaired both Puppy431std and all the quirkies and lupies by changing a line of text in some file using CLI
it had to do with Simple Network Setup and it repaired that one lose connection with internet each thirty minutes or so.

What search word could help me find those posts? That way I could use Lupu

and another thing. Which media player plugin is suppose to work with radio?

Q1 works with radio when I did gxine in PPM while Lupu doesn't have gxine

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Wed 05 May 2010, 12:09    Post subject:  

Here is my contribution to the "drive icon issue." I have been running around the house booting all 5 of my test computers with 115 on CD. Every time, the icons are in good order when the machine boots directly to the desktop. I am using pfix=ram on all tests. Anyone who tests should do that, because we do not care about updating at this time--just 115 on its own without anything that might be an artifact of a previous version. The icons are in good order even when the resolution needs to be changed. OK. If I use the "Keyboard and Video Resolution Setter" to change resolution then when I get back to the desktop the resolution is what I want, but the icons are on top of each other.

That ought to be a good clue--what is different? Unfortunately from the debugging standpoint, there is a lot different.

Let us keep perspective. If my findings are right then the icons will be good on first boot for everyone. Plus, there is no question of data loss here. It is purely fit and finish. We have two more versions, at least, so with our combined brain power......we ought to be able to make a big mess of things.

But thank goodness we have such an interesting bug. I was afraid we would not have anything left that Barry might find to be worth his time.

I put everything but the kitchen sink on this one.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3458
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 05 May 2010, 13:46    Post subject:  

lupu-114

Here's my partition/drive icons = looking good. Very Happy
00.jpg
 Description   
 Filesize   55.19 KB
 Viewed   367 Time(s)

00.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 42 of 87 [1297 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 40, 41, 42, 43, 44, ..., 85, 86, 87 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1329s ][ Queries: 12 (0.0321s) ][ GZIP on ]