Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 21 Apr 2014, 11:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.0.1 - 24 May 2010
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 18 of 87 [1297 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 85, 86, 87 Next
Author Message
Ledster

Joined: 26 Aug 2006
Posts: 62
Location: Devon, England

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 12:49    Post subject: Printing (or the lack of it!)  

First the good stuff. I haven't found anything in the menu system that
doesn't work. In fact I am posting this from lupu008 using Opera.

My only problem so far is printing:

Computer 1 - Athlon 1800, asus A7V8X-X mobo, FX5200 graphics 128 meg, 1gig ram,
Epson Stylus Color 400 printer on parallel port.
Run CUPS wizard - it's in the list so select the driver.
Try to print from Abiword - nothing. Look in jobs:
- "/usr/lib/cups/filter/pdftoraster failed"

I'm not trying to print a pdf!

Tried from Geany and just did not print. No message, just "processing since Wed Apr 21 16:22:09 2010".

Computer 2 - Athlon 3000 MSI MS6729 K7N2 mobo, ATI Radeon 9800 graphics 128 meg,
1 gig ram, Canon Pixma MP610 USB printer.
Run CUPS wizard and installed (CUPS + Gutenprint v5.2.5)
Same as above.

A minor?? problem on computer 2 - I can only run xvesa. I get the dark
green problem with xorg. Installing the radeonHD pet made no difference.

FYI both print fine from Puppy 431.

Hope this helps.

Ledster
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10522
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 13:05    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
Hope you don't see me as nagging of repeating myself.


Not at all Nooby. I wish very much that we could fix it. Does it happen in full screen, or even if you have a small video window? Oh, but you said there are some Puppies that work correctly. It will require better minds than mine I am afraid.


Thanks, I am worried that we are too few reporting this and then one day we have a Puppy that I can not use due to me having an unusual hardware that is not compatible.

But I feel unpolite that I don't put more effort into it.

I have three old computers to test on and I have two relativly new ones and then two laptops. one of these two is the netbook me have in my sig.

I should test in these first. But lazy is just my first name.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 14:42    Post subject:  

Coming up in 10 minutes - A New Experimental Lucid Puppy 000

Please see the top of the first thread
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10522
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 16:13    Post subject:  

Thanks I tested the 000 version and that one have the splitting up when you do fast scrolling using the mouse dragging the most right button_ up and down.

If one use the page down or arrow buttons then it does not split up.

Jerkyness and choppy rendering is gone but that can be accomplished by chosing vesa too in the other lupus.


So how can I find out if this solves it. What did you do

Hahaha it fails to make the keyboard Swedish despite me told it to.

setxkbmap se solves it though.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 17:01    Post subject:  

OK tried Experimental Lucid Puppy Version 000 - using now
it went straight in autorecognizing screen res and is running OK
but it missed my sound card and I had to set this manually.

Tried the radeonHD and that worked OK wi8th this setup - do not know if it is better in any way - need some sort of graphic test maybe with the menu /system /system configuration / hardinfo hardware information

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 17:07    Post subject:  

Quote:
do not know if it is better in any way


The only thing that I know is definitely better is that radeonhd will do 16-bits. I have tried some timings and they look similar.

BTW, I am looking at gxine video now--I would gladly defer to anyone who knew what they were doing. I am going to assume first that some codecs are missing, or dependencies for some codecs. It is an interesting theoretical problem, but i believe RealPlayer is very good with playing videos. They have been behaving decently for the last 10 years Wink One program with all the codecs appeals to me over one program with 30 independent codecs. But RealPlayer does not play ogg and flac audio so it is no good to me for that. I might add it to Quickpackage, but we also want to fix gxine.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5448
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 17:51    Post subject:  

Quick live test of Lucid 000, automatically recognized and set correct resolution (1024x768) with the onboard S3 graphics prosavage. Will try it on other equipment later........ Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5448
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 18:50    Post subject:  

Quick live test of Lucid 000 on my old P3 test box with onboard Intel 810 graphics..........automatic recognition resulted in a totally incorrect screen resolution.Running "xrandrshell" in the terminal resulted in only 2 choices.....800x600 and 640x480.....instead of my normal 1024x768.
Thankfully you made the xorgwizard pet available..... Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2445
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 19:14    Post subject:  

Frugal installation of 000 on an ext3 partition. Graphics, sound, and printer set up flawlessly on my hardware.

Should further tests focus on 000 or 008?

Cheers,
Jim Very Happy

System: BFG NVIDIA Geforce 8400 GS 512MB, Asus P6T Motherboard, Intel core i7-920 (8MB Cache, 2.66 GHz), DDR3 3GB 1333MHz ram, Pioneer DVR-2910 DVD+-RW Dual Layer Burner, Realtek ALC1200 Audio, HP Photosmart 5280 All-in-One

_________________
Favorites: Lighthouse 64 and Lucid + theWord
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 20:06    Post subject:  

Quote:
Should further tests focus on 000 or 008?


Good question. They are almost identical except for the automatic X setup in 000, and a bug fix or two. Another question is which should 009 have--xorgwizard or the automatic setup. I am working on getting the best of both worlds--automatic unless that doesn't work, then easy fix and/or xorgwizard can be run itself. After the automatic setup, xrandr can be run to adjust resolution and/or xorgwizard can be run to fix anything broken. Look for that in 009 on Thursday or Friday.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 20:20    Post subject:  

Quote:
Quick live test of Lucid 000 on my old P3 test box with onboard Intel 810 graphics..........automatic recognition resulted in a totally incorrect screen resolution.Running "xrandrshell" in the terminal resulted in only 2 choices.....800x600 and 640x480.....instead of my normal 1024x768.
Thankfully you made the xorgwizard pet available.....


Yes James C, I think that is basically how it will work--first, the auto config and then on first boot xrandrshell will open on the desktop for any needed adjustments in resolution--otherwise it is just informative. If xrandrshell doesn't work, then xorgwizard will be available (xorgwizard is ignored on first boot, but after that it sticks--as you said).
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 22:10    Post subject:  

Quote:
BTW, I am looking at gxine video now


Can someone tell me please what video codecs it is wanted for gxine to play?

mpg?
wma?
mp2?
flv?
divx?
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 23:11    Post subject:  

I need ASF, ogg, mp3 and mp4
_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 23:41    Post subject:  

Thanks Lobster, ASF and mp4 are video, and mp3 and ogg are audio, yes? I mean I know that I am just getting clear.

Are there others that users should expect?

Gxine should be playing those audio formats, mine is, plus m4a and flac, which are important to me.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Wed 21 Apr 2010, 00:05    Post subject:  

ok yes=works no=doesn't work.. a quick test

mp4 yes
mp3 yes
divx yes
flac yes
wmv yes
mp3 yes

wma no

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Wed 21 Apr 2010, 02:24; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 18 of 87 [1297 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 85, 86, 87 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0783s ][ Queries: 12 (0.0122s) ][ GZIP on ]