Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 27 Nov 2014, 08:07
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Dpup482-beta5 testing
Moderators: BarryK, Lobster
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 34 of 37 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 32, 33, 34, 35, 36, 37 Next
Author Message
gulk


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 86

PostPosted: Sat 19 Dec 2009, 23:24    Post_subject:  

Arriving late on the dpup testing part...

Well, my first impression of dpup 482 beta5 is wow. That's actually an understatement. That thing is über fast, extremely stable and correct all of the quirks I had with 4.2.1.

You guys are good. Another understatement.

Best wishes for 2010! And thousands thanks for such commitment.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
musher0


Joined: 04 Jan 2009
Posts: 4345
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Sun 20 Dec 2009, 01:03    Post_subject:  

I can't speak for the other devs, but as for me: many thanks, gulk! Your comment is very encouraging! We're certainly doing our best!
_________________
"Logical entities must not be multiplied needlessly." / "Il ne faut pas multiplier les êtres logiques inutilement." (Ockham)
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 823
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Sun 20 Dec 2009, 11:46    Post_subject: Discussion regarding sfs-Linker on ChoicePup thread
Sub_title: Just a note
 

Dear gposil and 01micko:

Just a note to call your attention to the discussion by sunburnt & jrb on the ChoicePup thread regarding the problems with linker and their solutions.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=47465&start=90

mikesLr
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gerry

Joined: 26 Jul 2007
Posts: 946
Location: England

PostPosted: Sun 20 Dec 2009, 11:49    Post_subject:  

I tried dpup482b5 on my old machine, which normally needs a retro kernel, because some modern kernels are patched to still work on old m/c.
Well, it worked beautifully- I really like the clean desktop option. BUT when I clicked on reboot, intending to create the pupsave etc, the computer crashed, with a multicoloured line about 20mm wide across the screen.
Oh dear! I do need the retro after all.

Still, it works fine on the Acer Aspire One.... (not tried camera and other netbook gadgets that I don't know about).

If you can cast your mind back to the dpup that does have a retro kernel (477b1), and which won't boot up a second time (it gets a kernel panic) was there a quick fix that I could put in?

gerry
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Sun 20 Dec 2009, 23:01    Post_subject:  

gerry,

If you can stand waiting a week or so, the 484beta will be coming with a retro kernel as well as std kernel...I am just finalizing it now...


Cheers
Guy

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
gerry

Joined: 26 Jul 2007
Posts: 946
Location: England

PostPosted: Mon 21 Dec 2009, 04:06    Post_subject:  

@Guy- good on yer, mate! (Do they still say that in Australia? I worked there for a couple of months thirty years ago- when they bought me a tube of Touhy's (?) they said "If you're feeling homesick, stick it under yer armpit for a while".) A good mob to work with.

gerry
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5939
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 21 Dec 2009, 04:17    Post_subject:  

I've been using my Mandriva / Ubuntu box this weekend and since I just happened to have an empty partition I installed Beta 5.

Synaptic is working pretty well, except for still needing to fix the menus; installed 4 or 5 apps with no real problems but a few missing libs.

Installed Google Chrome with the pet from dpup.org, working fine as well. And Dpup flies on this AMD Duron 1.4 ghz/ 384 mb ram/ 1 gb swap old computer. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Mon 21 Dec 2009, 09:50    Post_subject:  

Hi guys,

A couple of reports of what look like bugs that I wanted to put up for consideration:

1. My bug regarding no saves in /etc is continuing, on every save file I use. It seems unrelated to what is installed and what is not, to the sfs files that are loaded, etc. (perhaps I could be wrong on this, but have tested almost every conceivable configuration) and just seems to start happening after a certain number of boots. The save files are fsck'ed on every reboot and dosfsck reports no problems with the underlying vfat file system excepting differences between the boot sector and its backup. It does not seem to be a bad block related problem because it happens in all save files. I have finally given up on trying to trace this and have started using workarounds instead (setup scripts in /root/Startup to copy over all the fiels that are lost, etc.) but things are still not working properly. Sad

2. My screen goes blank when using intel video driver problem has started reoccuring in beta5. When we discussed it at that post, gposil, it had seemed to be a fluxbox thing. But now the identical problem has occurred when running icewm, jwm and Enlightenment DR17. Will post an xerrs.log as soon as I remmber to save it properly Smile. It happens fairly frequently.

3. The wifi drivers for the Eee PC 701SD - something weird is going on with mine. The standard one (ath5k) in dpup was running ok at first and then suddenly developed severe problems, not connecting at all most of the time (would connect perhaps once out of ten times) and then, once connected, the connection would be very erratic and slow. So I switched to this driver compiled by tempestuous for this kernel and there was a great improvement. But then later this driver as well started showing similar problems, though not as bad as the ath5k one, and now I'm reduced to wired internet (which works fine Smile). The adapter is identiifed as an Atheros AR5001.

Should note that I have not had the latter two problems ever in 4.1.2 or 4.3.1, though as mentioned earlier the first problem did start occurring in 4.3.1.

Possibly these problems could be fixed with more up-to-date intel and atheros drivers? Just a shot in the dark...

Incidentally have finally managed to compile Enlightenment DR17 in dpup, will post shortly.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gerry

Joined: 26 Jul 2007
Posts: 946
Location: England

PostPosted: Mon 21 Dec 2009, 18:13    Post_subject:  

Wow! Thanks shankar, it's not just me! I'm having exactly the same problem with wifi connection, in dpup and in the old iscraig acerpup, based on 4.1 I think.
I been trying over and over to get both working. The acerpup has been working for some time on my Acer Aspire One, but won't work now, and in dpup I have one savefile that does work, and another that won't. It's always the "association" stage that fails, whatever that means.
EDIT: dpup also on AA1.

gerry
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Mon 21 Dec 2009, 22:39    Post_subject:  

Gerry, what adapter do you have in the Aspire One? Would be good to check if Atheros chipsets are the problem.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Mon 21 Dec 2009, 22:52    Post_subject: Enlightenment DR17 dotpet  

Ok, finally managed to compile Enlightenment DR17 for dpup beta 5. You will also need Lua, so that dotpet is also attached. This is compiled from the December 2nd snapshots (svn code refused to compile). These will not work in normal Puppy. You can find both at:

NB:Turns out you will also need to have the devx sfs loaded, or otherwise install libiconv - get it from the repository here.

http://stashbox.org/743400/enlightenment-0.16.999.063-i486.pet
http://stashbox.org/743407/lua-5.1.4-i486.pet

Before you run E17 you will need to make the following change in your /root/.xinitrc. Change this line:
Code:

rox -p /root/Choices/ROX-Filer/PuppyPin

to this:
Code:

[ "$CURRENTWM" = "enlightenment_start" ] || rox -p /root/Choices/ROX-Filer/PuppyPin

This will switch off ROX, which otherwise will prevent you from seeing the E17 desktop.

Then, to start E17, exit to prompt from X and do this:
Code:

xwin enlightenment_start


I have been using E17 since January 2007 and nowadays can hardly work without it. It's space-heavy, but incredibly beautiful and very fast even on old machines. Screenshot attached. All those bits - the clock, the systray, and the iconbar (except freememapplet) are set to auto-hide, and I bring them out when I need with a keystroke. You may also want to turn off wbar (set /var/wbon to false) as E17's built in ibar module is better integrated and prettier.

This version is more up to date than the debian package available at package.enlightenment.org (which dates from the first week of August), and has a few new bells and whistles. You can get themes from http://exchange.enlightenment.org.

PS: as I am not a fan of menus, I have not bothered to fix the application menus (which are a little wonky) and the non-functional shutdown menu. Sorry no time Smile. To get to applications I use the "Run Everything" dialog from the main menu, which is new and pretty cool, try it (you can also bind it to a key combination, which is what I've done). To shutdown I just Ctrl-Alt-Backspace and type poweroff.

PS-squared: can someone add in this note to the dotpet? I don't know how to do that - i.e. create a readme that will show up on install - so that people will know they have to make these changes before running E17.
e17-desktop.png
 Description   
 Filesize   466.14 KB
 Viewed   611 Time(s)

e17-desktop.png


Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Tue 22 Dec 2009, 01:02    Post_subject:  

shankargopal wrote:

2. My screen goes blank when using intel video driver problem has started reoccuring in beta5. When we discussed it at that post, gposil, it had seemed to be a fluxbox thing. But now the identical problem has occurred when running icewm, jwm and Enlightenment DR17. Will post an xerrs.log as soon as I remmber to save it properly Smile. It happens fairly frequently.


Ok, it just happened again, and this time managed to save the xerrs.log. I was running in E17 at the time so there is a lot of Enlightenment stuff in xerrs.log, but the key error appears to be the one about the "Ring" etc. This error, on a cursory visual inspection, was present in xerrs.log when I had this problem when running icewm as well.

Have attached xerrs.log and xorg.conf, both renamed to ".gz" to allow me to attach them (just rename them, not compressed).
xorg.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  xorg.gz 
Filesize  5.1 KB 
Downloaded  465 Time(s) 
xerrs.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  xerrs.gz 
Filesize  8.45 KB 
Downloaded  589 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gerry

Joined: 26 Jul 2007
Posts: 946
Location: England

PostPosted: Tue 22 Dec 2009, 04:27    Post_subject:  

@shankar- lscpi gives AR5001 (01)

gerry
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Tue 22 Dec 2009, 04:36    Post_subject:  

shankargopal,

Your xorg.conf is loading the vesa driver, not the intel driver....

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Tue 22 Dec 2009, 07:27    Post_subject:  

Hello gposil,

Just out of interest, which kernel do you propose for the retro version?

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 34 of 37 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 32, 33, 34, 35, 36, 37 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0993s ][ Queries: 12 (0.0120s) ][ GZIP on ]