Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 05:10
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Dpup482-beta5 testing
Moderators: BarryK, Lobster
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 37 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 35, 36, 37 Next
Author Message
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2717
Location: Montenegro

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 16:13    Post_subject:  

I installed SDL pet and libgl* debs and I get this when I want to run some games:
Code:
# ./neverball
X11 driver not configured with OpenGL


I compiled neverball on dpup beta4 it worked good, after installing sdl and glx/dri on beta5 it doesn't run with that message.

EDIT: Also with other games installed from debian:
Code:

# torus-trooper
Error: Unable to create SDL screen: X11 driver not configured with OpenGL
# briquolo
BRIQUOLO v0.5.7
SDL tells that the following fullscreen resolutions are available:
1600x1024 1440x900 1280x1024 1280x960 1152x864 1024x768 800x600
There is no configuration file
Default options will be used
Fullscreen is false
Trying resolution from configuration file...
Resolution 800x600
  Trying attributes and BPP: rMask=8 gMask=8 bMask=8 BPP=32 => Failed
  Trying attributes and BPP: rMask=8 gMask=8 bMask=8 BPP=24 => Failed
  Trying attributes and BPP: rMask=5 gMask=6 bMask=5 BPP=16 => Failed
Video Init error: can't create the window!
# chromium
WARNING: could not read config file (/root/.chromium)
WARNING: could not read score file (/root/.chromium-score)
randomizing.
SDL initialized.
Couldn't set GL mode: X11 driver not configured with OpenGL
#

_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
ralphv

Joined: 17 Mar 2007
Posts: 41

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 16:46    Post_subject:  

gposil wrote:
A note for Dpup482 future....

Beta5 will be the last Dpup(non-retro kernel) to have Xvesa support, we will be moving to generic vesa in Xorg, as per all major distros...
The retro kernels when released will still have Xvesa.

Cheers

That should make it easier to run in VirtualBox.
Ralph
Back to top
View user's profile Send_private_message 
vtpup


Joined: 15 Oct 2008
Posts: 1171
Location: Republic of Vermont

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 17:04    Post_subject:  

gposil wrote:
ralphv said:
Quote:
Want to see if a frugal will cleanly unmount the partition at shutdown. Beta4 didn't.


Has this problem been reported before...I certainly haven't had any problems unmounting at shutdown....has anyone else had this problem...


Yeah, this one is a pain, and as Béèm said, it appears when you do an fsck. I put pfix=fsck in my kernel line in grub's menu.lst, in my usual frugal installs so fsck checks file integrity every startup, and is constantly reporting unclean shutdowns. I did not do this with Dpup test installs , however, so forgot to mention it here.

Also as Béèm says, it's been around for most puppies since, I believe, 4.x.

One workaround a user reported was to use the kernel switch PMEDIA=ataflash even on a hard drive instead of the more usual PMEDIA=satahd or idehd. This one does cleanly close. However, it has the disadvantage that you can lose work between the periodic automatic saves if power drops out.

It would be great to actually solve this problem, if that's possible. It creates an insecure feeling about shut-downs for me. Even if pfix=fsck corrects things.

EDIT that's ataflash, not usbflash

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
flugwelpe


Joined: 15 May 2009
Posts: 29
Location: Vienna, Austria

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 17:20    Post_subject: hello from beta5  

firstrun frugal experience:
* numlock is deactivated
* setting firstrun use wbar
* apply settings -> immediate(!) x server restart; that was a little unexpected and killed my running firefox
* ok, icons are gone from desktop, but wbar doesnt show up
* doing a reboot, writing to savefile
* icons are back again, no wbar
next i'll check apt support Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1332
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 17:34    Post_subject:  

Quote:
Beta5 will start in about 10 minutes...should only take 5-10 minutes to upload...

Wahoo!

Mirror:

http://tubeguy.org/dpup-482beta5-2.6.30.5.iso

http://tubeguy.org/dpup-482beta5-2.6.30.5.iso.md5.txt

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 17:55    Post_subject:  

vtpup wrote:
One workaround a user reported was to use the kernel switch PMEDIA=usbflash
Never used that one.
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ralphv

Joined: 17 Mar 2007
Posts: 41

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 17:58    Post_subject:  

Béèm wrote:
You only see this issue when you do a fsck, not at shutdown time.
I got this in several puppies already.
Can't remember them all, but the latest case was with upup476.
Haven't checked for a dpup yet.

Booted up beta5, opened no programs, shutdown, got an not cleanly unmounted when I checked the partition that has the pup save.
My hard drive is a bit different, shows up as sda instead of hda even in older linuxes that usually see hard drives as hda.
If I go to archlinux instead of running e2fsck, archlinux says the same thing, checks the hard drive, pauses for 15 seconds, and reboots

Ralph
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5934
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 18:50    Post_subject:  

Just finished a full install on my P3 test computer.Used First Start Wizard to set internet connection and start wbar.....no problems.

Numlock not on by default here either.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
vtpup


Joined: 15 Oct 2008
Posts: 1171
Location: Republic of Vermont

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 18:52    Post_subject:  

Béèm wrote:
vtpup wrote:
One workaround a user reported was to use the kernel switch PMEDIA=usbflash
Never used that one.


Sorry, brainslip, that's ataflash, not usbflash.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 18:57    Post_subject:  

vtpup wrote:
Béèm wrote:
vtpup wrote:
One workaround a user reported was to use the kernel switch PMEDIA=usbflash
Never used that one.


Sorry, brainslip, that's ataflash, not usbflash.
Too late.
Smoke came out of the PC. Wink

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
flugwelpe


Joined: 15 May 2009
Posts: 29
Location: Vienna, Austria

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 19:08    Post_subject: Re: hello from beta5  

flugwelpe wrote:
firstrun frugal experience:
* numlock is deactivated
* setting firstrun use wbar
* apply settings -> immediate(!) x server restart; that was a little unexpected and killed my running firefox
* ok, icons are gone from desktop, but wbar doesnt show up
* doing a reboot, writing to savefile
* icons are back again, no wbar
next i'll check apt support Smile

* rerunning first launch client; enabling wbar a second time, some behaviour as first time
* wbar appeared somewhen inbetween
* installing stuff via package manager to get the aqualung (debian version) running
* missing 1 dependency sth. like libavcodec5.ko
* starting to update the repository contents
* getting a dead X-server Shocked ; here a bit from the xorg log
Code:

Fatal server error:
lockup
...
Ring end
space: 130724 wanted 131064

FatalError re-entered, aborting
lockup

and here is the rest http://pastebin.ca/1694567
Sad
* being dropped out, going with alt+ctrl+1 to console and start xwin, but that won't help
* reboot..
* icons AND wbar are here

that dying x server i already got with beta-4, but then i had thought i had fumped up my configuration there.

so, not too lucky with beta-5 on this machine ( fujitsu lifebook, p1510-d that is )
Back to top
View user's profile Send_private_message 
yarddog


Joined: 30 Nov 2009
Posts: 187
Location: Great Smoky Mountains, TN USA

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 19:33    Post_subject: Dpup482-beta5 testing
Sub_title: Bugs and reports on Dpup482-beta5
 

new to liniux - previous post went to wrong place
hopefully this one will be to correct location

just downloaded and began using dpupbeta5 and encountered the following problems

control panel - opens from wbar however none of the items under user settings, hardware, drives and misc work. I changed from pcp3 to pcp2 and all now work except Add/Remove under user settings

Gnumeric - when click on format cells, program immediately closes

Console - when opened, tabs and view buttons in top left of screen do not work

please bear with me as I am x windoze user
Back to top
View user's profile Send_private_message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3393
Location: Oregon

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 19:36    Post_subject:  

I tried doing an ext2 file system chck of the Dpupdave file from Puppy 4.3.1 scsi and got a message saying it did not recognize the dpupsave file as being an ext2 file system. and to try some block something on it.
I am dumb when it comes to that, so I left it alone.
All of us have been using e2fsck or fsck to check our pupsaves and partitions.
Does it work correctly with later file formats such as ext3 and ext4 file systems?
Has anyone ever asked or just assumed it did??
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 19:49    Post_subject:  

8-bit wrote:
I tried doing an ext2 file system chck of the Dpupdave file from Puppy 4.3.1 scsi and got a message saying it did not recognize the dpupsave file as being an ext2 file system. and to try some block something on it.
I am dumb when it comes to that, so I left it alone.
All of us have been using e2fsck or fsck to check our pupsaves and partitions.
Does it work correctly with later file formats such as ext3 and ext4 file systems?
Has anyone ever asked or just assumed it did??
There is no need to double post.
Please select carefully the forum in which to post.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Mon 30 Nov 2009, 19:52    Post_subject:  

yarddog wrote:
new to liniux - previous post went to wrong place


Using my Sith admin powers I was able to delete your empty post . . .

Quote:
control panel - opens from wbar however none of the items under user settings, hardware, drives and misc work. I changed from pcp3 to pcp2 and all now work except Add/Remove under user settings


Yes - clicking on icon images = not working
you can click on text and they work
I believe Guy is in the process of rewriting this from Pascal to C++
so a bug

Quote:
please bear with me as I am x windoze user


and I thought I was the personification of wikidness
Are there many of you I wonder . . .

Guy and team Dpup
Beautiful work
Clean screen and wbar - it is SimplePup again - hooray!

I burnt to a CD (normally I use a DVD-RW but will pass on this copy)
The dpup.sfs was slow to load on initial startup but I would expect improves after save or HDinstall. Anyway it is a big file and worth the extras included.
Been playing with sound - no luck with drec or mhedit
but I do like drec
- tutorials will be so easy Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 37 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 35, 36, 37 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1058s ][ Queries: 12 (0.0066s) ][ GZIP on ]