Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 23:47
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking
Update! Pentech UM175 modem works in puppy 4.2.1
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
electric smurf

Joined: 21 Mar 2009
Posts: 9

PostPosted: Thu 04 Jun 2009, 00:44    Post_subject:  Update! Pentech UM175 modem works in puppy 4.2.1
Sub_title: Pentech USB Modem with Verizon Broadband tried in three PCs
 

Puppy 4.2.1 has detected the pentech USB Modem as \dev\ttyACM0

It did say WARNING! LINE "115200"
in /etc/ppp/options may conflict with wvdial!

But I went ahead and tried it anyway.

At first it had established a connection and I was as happy as can be, (doing the hammer dance in the living room), but when I sat back down the modem had disconnected (on its own). and now it keeps saying "No carrier".

I have PupDial checked for stupid mode

the number dialed out is #777

user is the phone#
pass is vzw

But it still keeps saying "No Carrier" after it hung up on me the first time.

ATDT#777
CONNECT
--> Carrier detected. Starting PPP immediately.
--> Starting pppd at Thu Jun 4 11:01:00 2009
--> pid of pppd: 7352
--> Disconnecting at Thu Jun 4 11:01:30 2009
--> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
--> Auto Reconnect will be attempted in 5 seconds

There must be something I can do to keep the modem from hanging up the phone. Any help in fixing this would be most appreciated.

-------------------------------------------------------------------------------------

Update! All you have to do is use windows to activate your modem with the Verizon CD and then go back to puppy and your good to go. You don't need to anything but add the following:

The number dialed out is #777
User is the aircard phone#
Pass is vzw

Just don't make the mistake that I did and assume that its already activated because its not until you use windows to activate it.

Puppy Rocks!!!!!!

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
electric smurf

Joined: 21 Mar 2009
Posts: 9

PostPosted: Thu 04 Jun 2009, 13:29    Post_subject:  

Here is the /var/log

Jun 4 11:01:00 (none) user.info kernel: PPP generic driver version 2.4.2
Jun 4 11:01:00 (none) daemon.notice pppd[7352]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Jun 4 11:01:00 (none) daemon.debug pppd[7352]: using channel 1
Jun 4 11:01:00 (none) daemon.info pppd[7352]: Using interface ppp0
Jun 4 11:01:00 (none) daemon.notice pppd[7352]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyACM0
Jun 4 11:01:00 (none) daemon.warn pppd[7352]: Warning - secret file /etc/ppp/pap-secrets has world and/or group access
Jun 4 11:01:00 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:03 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:06 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:09 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:12 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:15 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:18 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:21 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:24 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:27 (none) daemon.debug pppd[7352]: sent [LCP ConfReq id=0x1 <asyncmap 0x0> <magic 0x13840975> <pcomp> <accomp>]
Jun 4 11:01:30 (none) daemon.warn pppd[7352]: LCP: timeout sending Config-Requests
Jun 4 11:01:30 (none) daemon.notice pppd[7352]: Connection terminated.
Jun 4 11:01:30 (none) daemon.notice pppd[7352]: Modem hangup
Jun 4 11:01:30 (none) daemon.info pppd[7352]: Exit.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mcewanw

Joined: 16 Aug 2007
Posts: 2346
Location: New Zealand

PostPosted: Thu 04 Jun 2009, 21:05    Post_subject: ISP modem dialup asyncmap issue perhaps?  

Try the following:

open the file /etc/ppp/options in your favourite text editor (e.g. leafpad or geany)

Look for the line: asyncmap 0
Immediately after that, on a new line put in the following: -am
(i.e. a single minus sign followed by the letters a and m, with no spaces in between)
[be careful you don't overwrite any already existing config info (such as the name=...) that is already in the options file]

Now try connecting again to see if your machine now connects okay.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
electric smurf

Joined: 21 Mar 2009
Posts: 9

PostPosted: Mon 08 Jun 2009, 00:24    Post_subject:  

Thanks for the help mcewanw. Sorry I couldn't respond sooner but I was not able to try it out until today (Its a friends modem and trying to get him to use Puppy).

So I did what you had suggested and now it lists two new options.

APN: _______________ and PIN:________________.

Verizon is a CDMA carrier and should not need to enter any APN information. So I first tried leaving both the above blank but that caused an authentication error.

the connection status log says:

--> The PPP daemon has died: Authentication error.
--> We failed to authenticate ourselves to the peer.
--> Maybe bad account or password? (exit code = 19)

Is it possible that I need to enter a PIN # or could it be some other problem?

Again thanks for the help.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mcewanw

Joined: 16 Aug 2007
Posts: 2346
Location: New Zealand

PostPosted: Tue 09 Jun 2009, 12:31    Post_subject:  

Sorry, I don't know about that (APN and PIN).

Maybe the -am option isn't what you want; I just suggested it because the original log error messages looked very similar to ones I've seen with an ordinary 56K dialup modem (not broadband).

Hopefully with some experience of the type of modem you are using will come up with something based on all your results.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
mcewanw

Joined: 16 Aug 2007
Posts: 2346
Location: New Zealand

PostPosted: Tue 09 Jun 2009, 12:41    Post_subject: usb 3g setup info  

I just remembered the following link; perhaps something there will help you (I maintain the pppsetup extension for tinycore repo which is why I keep an eye on such stuff even though most of it doesn't apply to my own set up):

http://tinycorelinux.com/forum/index.php?topic=458.msg2866#msg2866

also see:

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-963529.html

Do post a solution if you find it.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
electric smurf

Joined: 21 Mar 2009
Posts: 9

PostPosted: Wed 10 Jun 2009, 22:04    Post_subject:  

Update! All you have to do is use windows to activate your modem with the Verizon CD and then go back to puppy and your good to go. You don't need to anything but add the following:

The number dialed out is #777
User is the aircard phone#
Pass is vzw

Just don't make the mistake that I did and assume that its already activated because its not until you use windows to activate it.

Puppy Rocks!!!!!!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mcewanw

Joined: 16 Aug 2007
Posts: 2346
Location: New Zealand

PostPosted: Thu 11 Jun 2009, 05:44    Post_subject:  

Yep, that was what was in the ubuntuforums link I posted you above.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
hondasid


Joined: 31 Oct 2008
Posts: 259
Location: Perry, OK

PostPosted: Thu 11 Jun 2009, 12:08    Post_subject:  

if you use alltel instead of verizon, but still have the um175:

phone number: #777
username: xxxxxxxxxx@alltel.net
password: alltel

i use this in puppy 4.2.1 daily for approx. 18 hours. it's just about as fast as dsl.

_________________
Instead of looking out Windows, I'm playing with my Puppy.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website AIM YIM MSNM 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0648s ][ Queries: 11 (0.0038s) ][ GZIP on ]