Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 26 Oct 2014, 00:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Classic Pup 2.14X -- Updated 2 series
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 277 of 333 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 275, 276, 277, 278, 279, ..., 331, 332, 333 Next

What is the best Puppy Version ever, LOL
2.14x
24%
 24%  [ 8 ]
2.14x
12%
 12%  [ 4 ]
2.14x
30%
 30%  [ 10 ]
Other: 2.14x only
33%
 33%  [ 11 ]
Total_votes : 33

Author Message
MinHundHettePerro


Joined: 05 Feb 2009
Posts: 853
Location: SE

PostPosted: Mon 14 Feb 2011, 17:49    Post_subject:  

clarf wrote:
Hi MHHP,

I agree that's the right approach to achieve maximum compatibility with old hardware and keep the 214X kernel original essence.

I also tried to find the individual kernel patches by their name, but I had no luck. I could not find the loglevel, via, dpath or ksize patches.

I just found newer unionfs releases for 2.6.18.X but as I described in the upgrade process I have to test those versions, and hope the Unix socket problem is solved and track any other inconsistency.

Did you have any luck with the patches sources? How is the compare process going on?

Greetings,
clarf
Hello, clarf Smile!
I've started diffing the available sources (original, pup216, pup214 ...) and tracking down the files that were patched by the different patches. I think it should be possible to reverse engineer the patches for the ksize-, dpath- and via-patches, as I have patched sources with one, two and three of these patches applied respectively.
The loglevel patch is, from what I gather, sometimes also called the printk.c patch, and is described well in Iguleders kernel compile instructions, where it's called lower_verbosity-patch Smile.

Anyway, I'm still onto it, (but, have strayed away the last few days, trying to install CRUX Cool) and think it should be doable. A helluva job it seems, but I'm enjoying it Shocked Smile Very Happy.

Cheers Smile/
MHHP

_________________
Celeron 2.8 GHz, 1 GB, i82845, many ptns, modes 12, 13
Dual Xeon 3.2 GHz, 1 GB, nvidia quadro nvs 285

Slackos & 214X, ... and Q6xx
Nämen, vaf.... ln -s /dev/null MHHP
Back to top
View user's profile Send_private_message 
big_bass

Joined: 13 Aug 2007
Posts: 1747

PostPosted: Tue 15 Feb 2011, 11:31    Post_subject:  

Quote:
ttuuxxx
added lots of code to the gtk theme and came up with menu background in the menu. do you guys like it?



Hey Jeff looks great !
as you know I have been forked from puppy current for a few years

and by you using 214 basically you are keeping a fork going too

our methods differ but the fact is we have updated
a puppy version.Since then I have moved on to a" new base system"

I would hope that you could repeat the JWM theme against
any official JWM versions that way any work you do here and
improve the looks might get added to the mainstream JWM




*ADDED 2-18-2011 info I would like to try your JWM with the backgrounds in the menu
it looks cool Cool

Joe

_________________
debian wheezy ,linux mint, slackware I use them all and they all have good points
Mint would be best for general users though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
eternal-sunshine

Joined: 20 Feb 2011
Posts: 59

PostPosted: Sun 20 Feb 2011, 20:30    Post_subject: 214 doesnt see my sata drives  

Been away from the puppy scene for a while but back and just seen 214x top6 (why top???) which looks nice but...

Tried to install it as a frugal to a laptop and it doesn't see the hard drive (a sata drive). So I tried it in another box with ide drives and it sees them okay. Then I tried other versions of 214x back to 214X6 and none of them recognise the laptop hard drive!
Tried puppy 412 and lupu 520 and they all see the sata drive just fine.
What's going on? Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Foroweb

Joined: 17 Feb 2011
Posts: 13

PostPosted: Mon 21 Feb 2011, 01:29    Post_subject:  

Hello Guys, i am running the 2.14 distro from live cd in mi laptop, is a toshiba satellite a10. But can not recognise the wireless adapter, a dlink usb adapter, model DWA-110 with chipset RT73 (reference this in a blog), i have the driver for windows but am a noobie in linux world and i do not know how to install.

Can you help me in the instalation process?

Thank you very much.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Mon 21 Feb 2011, 02:24    Post_subject:  

Foroweb wrote:
i have the driver for windows but am a noobie in linux world and i do not know how to install.

Please don't use that kludgey Windows-driver workaround. It's quite unhelpful to the Linux community.

The D-Link DWA-110 is supported by the rt73 Linux driver, but the standard rt73 driver in the Puppy 2.x series is too old to support that particular device ID (07D1:3C07).
Your solution is to install the upgraded rt73 Ralink driver from here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=316232#316232
After installing that dotpet, reboot.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10831
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Mon 21 Feb 2011, 03:52    Post_subject: Re: 214 doesnt see my sata drives  

eternal-sunshine wrote:
Been away from the puppy scene for a while but back and just seen 214x top6 (why top???) which looks nice but...

Tried to install it as a frugal to a laptop and it doesn't see the hard drive (a sata drive). So I tried it in another box with ide drives and it sees them okay. Then I tried other versions of 214x back to 214X6 and none of them recognise the laptop hard drive!
Tried puppy 412 and lupu 520 and they all see the sata drive just fine.
What's going on? Rolling Eyes


I would say off the top of my head its a kernel issue, 2.14X uses an older kernel, hmmm have you tried any of the 2 series like 2.17, a few pages back there was a few post about updating the same kernel version number with a newer sfs from 4 series, likely the newer kernel 2.6.18.8 from woof series 2 could backport the sata modules. I have a few sata desktop drives and they are found by 2.14X. But I don't have any laptops that have sata drives. So it would be impossible to test. This weekend when I'm not working I'll give it a shot and see.

ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
eternal-sunshine

Joined: 20 Feb 2011
Posts: 59

PostPosted: Mon 21 Feb 2011, 06:08    Post_subject:  

Thanks ttuuxxx. When I get home I'll try to find a 2.17 and try that. I'll also try to find the references to this "a few pages back" but this is an enormous thread. Shocked
Thanks for your help
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Foroweb

Joined: 17 Feb 2011
Posts: 13

PostPosted: Mon 21 Feb 2011, 11:06    Post_subject:  

tempestuous wrote:
Your solution is to install the upgraded rt73 Ralink driver from here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=316232#316232
After installing that dotpet, reboot.


Thank you very much, i download the file and i will to try to install in the night.

I have a question, where i put the file for the instalation and how to install the driver? with the petmanager?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
eternal-sunshine

Joined: 20 Feb 2011
Posts: 59

PostPosted: Tue 22 Feb 2011, 10:04    Post_subject:  

Hello ttuuxxx,
I tried using pup 2.17 and it worked, that is it recognised my sata drive in the laptop. As I said all other pups I have tried based on 412, 431, 520 recognise the laptop drive except your 214X. It's a real shame as I so dearly wanted to use 214X in this machine. Is there anything that can be done?
Thank you.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Foroweb

Joined: 17 Feb 2011
Posts: 13

PostPosted: Tue 22 Feb 2011, 11:23    Post_subject:  

tempestuous wrote:
Your solution is to install the upgraded rt73 Ralink driver from here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=316232#316232
After installing that dotpet, reboot.


Hi, install the driver in my laptop, but the device not work or i can not see where i can do to work it.

I revised the USBdevice aplication and the adapter is detected, but show red color font, also i have connected a kingston flash memory, and show it a black color and work correctly.

In the options menu from USBdevice aplication i have a configure button but only show me the information of the wireless adapter, i do not know if the information is correct but at least show the device.

The Puppy version is 2.14 and i am running from live cd.

Any idea to do?

Thank you for your help, best regards...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
MinHundHettePerro


Joined: 05 Feb 2009
Posts: 853
Location: SE

PostPosted: Tue 22 Feb 2011, 18:00    Post_subject:  

eternal-sunshine wrote:
Hello ttuuxxx,
I tried using pup 2.17 and it worked, that is it recognised my sata drive in the laptop. As I said all other pups I have tried based on 412, 431, 520 recognise the laptop drive except your 214X. It's a real shame as I so dearly wanted to use 214X in this machine. Is there anything that can be done?
Thank you.
Hello Smile!
Pup217.1 had K2.6.21.5, while pup214[R|X] has K2.6.18.1. I just checked (with my less knowledgeable tinkering mind Shocked) the kernel config for K2.6.18.1 and couldn't see any obvious module needed for SATA being excluded from pup214's kernel (save for backports), libpata (sata-pata) is enabled and all the (at the time) available sata drivers are enabled.

I dunno, perhaps it'd be possible to dump the K2.6.21.5 (including the initrd modules) onto 214X Confused Confused Shocked Embarassed Razz Smile.

FWIW & Cheers Smile/
MHHP

_________________
Celeron 2.8 GHz, 1 GB, i82845, many ptns, modes 12, 13
Dual Xeon 3.2 GHz, 1 GB, nvidia quadro nvs 285

Slackos & 214X, ... and Q6xx
Nämen, vaf.... ln -s /dev/null MHHP
Back to top
View user's profile Send_private_message 
eternal-sunshine

Joined: 20 Feb 2011
Posts: 59

PostPosted: Tue 22 Feb 2011, 20:09    Post_subject:    

Hi MHHP,
I am not sure I understand your reply as you are obviously much more familiar with puppy than I but thanks anyway.

I have no idea how anyone can " dump the K2.6.21.5 (including the initrd modules) onto 214X" but if someone can it would be really appreciated from at least this laptop.
Thanks for your help. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
MinHundHettePerro


Joined: 05 Feb 2009
Posts: 853
Location: SE

PostPosted: Tue 22 Feb 2011, 20:28    Post_subject:  

eternal-sunshine wrote:
Hi MHHP,
I am not sure I understand your reply as you are obviously much more familiar with puppy than I but thanks anyway.

I have no idea how anyone can " dump the K2.6.21.5 (including the initrd modules) onto 214X" but if someone can it would be really appreciated from at least this laptop.
Thanks for your help. Smile
Hi Smile!
Sorry for the obscure and non-clear reply, the quote above was more intended for ttuuxxx, clarf et al.,the nestors of 214X.
Late at night here.
Cheers Smile/MHHP

_________________
Celeron 2.8 GHz, 1 GB, i82845, many ptns, modes 12, 13
Dual Xeon 3.2 GHz, 1 GB, nvidia quadro nvs 285

Slackos & 214X, ... and Q6xx
Nämen, vaf.... ln -s /dev/null MHHP
Back to top
View user's profile Send_private_message 
eternal-sunshine

Joined: 20 Feb 2011
Posts: 59

PostPosted: Tue 22 Feb 2011, 20:37    Post_subject:  

MHHP
No apologies needed. You have always been a very helpful guy and if your comments can help ttuuxxx and friends to fix this then it is a great help to me.
Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Tue 22 Feb 2011, 20:58    Post_subject:  

Foroweb wrote:
I revised the USBdevice aplication and the adapter is detected

It's difficult to help when you use non-standard terms. I'm guessing you mean
Menu > System > System Status and Config > HardInfo hardware information

If so, I really need to know the "Vendor" and Product ID" values reported for your wifi device.

Foroweb wrote:
Hi, install the driver in my laptop

I hope you properly installed the dotpet - it's dead easy - browse to the dotpet with ROX, then just click on the file.

Foroweb wrote:
i can not see where i can do to work it.

I hope you're using the Network Wizard.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 277 of 333 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 275, 276, 277, 278, 279, ..., 331, 332, 333 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1565s ][ Queries: 14 (0.0669s) ][ GZIP on ]