Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 30 Aug 2014, 14:28
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Classic Pup 2.14X -- Updated 2 series
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 23 of 333 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 21, 22, 23, 24, 25, ..., 331, 332, 333 Next

What is the best Puppy Version ever, LOL
2.14x
24%
 24%  [ 8 ]
2.14x
12%
 12%  [ 4 ]
2.14x
30%
 30%  [ 10 ]
Other: 2.14x only
33%
 33%  [ 11 ]
Total_votes : 33

Author Message
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Thu 18 Jun 2009, 18:54    Post_subject:  

Ttuuxxx, while you are at MUT, wouldn't browse not be a more intuitive for the button then view?
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Thu 18 Jun 2009, 19:11    Post_subject:  

On MUT in ecopup, I found the word "connect" and "disconnect" were quite well understood. Having the icons for drives on the desktop really does help file layout comprehension a lot with newbies though (that or XFE....how would XFE work with 2.14X? I know you did a package).
_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Thu 18 Jun 2009, 19:54    Post_subject:  

ttuuxxx,
Let me just add my voice and say I agree with clarf and OlddogNewtricks to keep Mount/Unmount as they are.

I am a great believer in keeping things as they are unless there is a very very good reason for change. Mount/Unmount is commonly used in Puppy and Linux and I would prefer we stick with them.

As regards what colour and font to use where, you are the boss. Smile

Cheers
Dave
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 18 Jun 2009, 21:44    Post_subject:  

Ok guys how's this, I changed the words back and toned down the colours Smile
ttuuxxx
mut.jpg
 Description   
 Filesize   46 KB
 Viewed   1223 Time(s)

mut.jpg


_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 18 Jun 2009, 22:52    Post_subject:  

Ok I updated the updated, update,lol
I added a box under the refresh image, So now it looks just like the rest Smile
I did it the sneaky code free way, just made the image larger in gimp, made a box, added text and voila, done as dinner!
Time to move on Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
clarf


Joined: 13 Jun 2007
Posts: 612
Location: The old Lone Wolf

PostPosted: Thu 18 Jun 2009, 23:22    Post_subject:  

ttuuxxx wrote:
Ok I updated the updated, update,lol
I added a box under the refresh image, So now it looks just like the rest Smile
I did it the sneaky code free way, just made the image larger in gimp, made a box, added text and voila, done as dinner!
Time to move on Smile
ttuuxxx

Great work ttuuxxxx, it looks a lot better now.

I would like to see some colors in the buttons, the green used before was a good indicator for mounted drives, it could help users to see quickly all mounted drives (even better when you have many of them...). Maybe a neutral color for not mounted should be used, like a yellow or brown, not red because it cause too much contrast with the green... well, you are the designer ttuuuxx, you choose.

Thank you
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 00:41    Post_subject:  

ok here's a side by side view I had them both running at the same time, The nice thing is that the make-over version i just finished, really didn't grow in size, but you can really see a better difference in fonts.
ttuuxxx
mut.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  mut.jpg 
Filesize  85.62 KB 
Downloaded  269 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 04:21    Post_subject:  

Hi ttuuxxx,

Well I deleted my original copy just as the server went down !

I've since downloaded a new copy after Eric kindly re-opened 'play' again.

I wasn't sure if the copy was the problem but now I have a better result although still not there yet for me.

The wireless card is now recognised and I can open the dialogue but every time i get to the point of using the profile it hangs at an Xmessage saying saving profile and 67% of the progress bar. It will not progress further and is frozen at that point.

One other thing I noticed. When first started, the drive icons are the drive only, then as I sweep across them with the mouse a small 'empty' ball appears on them all. Obviously mounting them changes this.

No.1 son came in and noticed the 'bug', he approves, he's a big VW fan, wet and dry.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 05:22    Post_subject:  

Hello ttuuxxx.
Just seen your new version of MUT.
Looks much better than the original but I still doubt the text is spaced out enough so that when it shows a volume label the text will not over-write like I showed in my images above.

Also even after the code changes you did before it still didn't seem to recognise hdb10 and hdb11 but this may be due not to MUT but to something more fundamantal as Pmount also doesn't show them and gparted throws a wobbly. It may help you to say I observe this only happens in 2.14x not in any of the 4 series I have.

Let's see what the new version brings. Looking forward to it.
Cheers
Dave
Back to top
View user's profile Send_private_message 
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 05:38    Post_subject:  

Hello tasmod,
Not sure if there are any other Brits looking at this at the mo but you might have read that I have booting problems with a frugal install after selecting UK (rather than the default US) for the keyboard in the mouse-keyboard wizard.
Specifically it forces a 30 second pause at the stage
Quote:
loadkmap: short read .......... failed

A new install is okay until I make this change.
Just wondered if you have the same.

I tried to reproduce your drive icon issue but I'm afraid mine all come up with the dots immediately.

By the way I guess you noticed that eric's site gives an MD5 file to check if your download is okay.

Good luck
Cheers
Dave

ps glorious day darf sowf. Hope Lincs is the same so you can take that car of yours out. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 06:32    Post_subject:  

Another (small) problem for us Brits is pressing "U" when selecting the keyboard layout in the xorgwizard brings up Ukrainian in 2.14r/x, rather than UK like other puppies. By gum they call our language difficult? Laughing
_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
OlddogNewtricks

Joined: 07 Jun 2009
Posts: 124
Location: U.K.

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 06:50    Post_subject:  

Hello again ttuuxxx,
I have a swap partition which puts the text outside the box but only when it's turned on & off, I assumed it was text size but of course it's a button thing. Also noticed when clicking 'eject' on the cd button the resulting 'close' button has no white border & with text in purple it's hard to read. Minor details so should be no problem. Font, colours, icons & refresh button a great improvement over the old.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 14:00    Post_subject:  

Hi Guys,

I haven't changed any settings so I cannot comment reference UK etc. I don't remember being offered any options except Xorg.

I've tried to get the wireless working. I have discovered from original box the pci card came in, that it uses the Ralink RT2561 chipset.

Now the site says rt61 should work but no joy here, it comes up as rt61 with unknown config.
There also appears to be an actual rt2561 driver as well available.

I've looked elsewhere for the driver but no luck. I've downloaded the driver tar.bz from Ralink but it's a bit confusing as it appears to contain 3 drivers and won't compile properly??

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 16:36    Post_subject:  

Thanks Eric, sorry about the mixup with Joe's thread [wow a whole pagefull since]


ttuuxxx, am recommending this already, thanks!

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=317303#317303


/aside can you help out here?

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=317300#317300

Thanks

btw love the spam!

PS this is good

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=314443

Puppyt wrote:
Many Thanks again, gposil for your KDE threads.

A quick update on what happened when I tried running dejan555's minimal KDE pet (kdelibs4c2a) and your Kommander - compiled I understand in puppy4.12 - in ttuuxx's recently-enhanced series 2 puplet entitled 214X3:-
Quote:
sh-3.00# ldd kmdr-editor
./kmdr-editor: /usr/lib/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.9' not found (required by /usr/lib/libkommanderwidget.so.0)
./kmdr-editor: /usr/lib/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.9' not found (required by /usr/lib/libkommanderwidgets.so.0)

Problem.
However I report success in having those puppy4 KDE pets working in puppy 2 by installing a 'bridging' pet from the official puppy 3 repository: - gcc-g++-4.1.2.pet at http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pet_packages-3/.
I have no idea really why it worked (something to do with g++ and glibc libraries, wish I knew what that meant), or whether it will work with other puppy2's - but I'm confident that this is on the right track for anyone wishing to update their KDE environments in early versions of puppy.

Thanks again for opening that portal in the first place, gposil! Very Happy


Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10747
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 19 Jun 2009, 17:26    Post_subject:  

OlddogNewtricks wrote:
Hello again ttuuxxx,
I have a swap partition which puts the text outside the box but only when it's turned on & off, I assumed it was text size but of course it's a button thing. Also noticed when clicking 'eject' on the cd button the resulting 'close' button has no white border & with text in purple it's hard to read. Minor details so should be no problem. Font, colours, icons & refresh button a great improvement over the old.

Hi I don't have a swap partition so I can't see what your problem is, I'm just doing everything 100% live, could you please submit an image so I can fix the box size and colour. Thanks
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 23 of 333 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 21, 22, 23, 24, 25, ..., 331, 332, 333 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1155s ][ Queries: 14 (0.0299s) ][ GZIP on ]