Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 20 Aug 2014, 16:48
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Unnamed puplet 1.1 (puppy411 kernel-2.6.28.5 Xorg-7.4 LXDE)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 10 [149 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Author Message
wow

Joined: 29 Jun 2006
Posts: 986
Location: Peru

PostPosted: Tue 14 Apr 2009, 19:51    Post subject:  

@techtype: I'm sorry, currently I don't have the time to even read posts in this forum.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
techtype

Joined: 16 Nov 2008
Posts: 181

PostPosted: Wed 15 Apr 2009, 09:43    Post subject:  

wow wrote:
@techtype: I'm sorry, currently I don't have the time to even read posts in this forum.


Hey, no problem. You've done plenty already. Thanks for all you have shared!!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sat 18 Apr 2009, 10:31    Post subject:  

This message extends:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=292007#292007

I added Ati Catalyst 9.4.

Important:
the r300 to r500 chips are no longer supported by this driver!
So you need at least a HD 2400.


For older chips, use Catalyst 9.3.
Or the free ati radeon driver in xorgwizards autodetection.

I also updated the NYP xorgwizard in it.
The menus are easier to use now.

Mark

_________________
my recommended links

Last edited by MU on Sat 18 Apr 2009, 15:36; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sat 18 Apr 2009, 11:35    Post subject:  

I got a report, that INTEL driver 2.6.3 works erratic on a G45.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=41343

That driver is included in Newyearspup 02rc9.
Installing the 2.6.0 fixed it.
There remains an issue:
the display is very dark.
I found this message about a non working backlight:
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=492458
According to reports, this is fixed with driver 2.6.99.x from april, 3rd.

So I compiled the latest driver now.
It also requires a new libdrm.

I attach them for tests.
Please let me know, if they work better than 2.6.0.

Mark
xf86-video-intel-2.7.0-i486.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  xf86-video-intel-2.7.0-i486.pet 
Filesize  297.24 KB 
Downloaded  335 Time(s) 
libdrm-2.4.9-i486.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  libdrm-2.4.9-i486.pet 
Filesize  113.85 KB 
Downloaded  342 Time(s) 

_________________
my recommended links

Last edited by MU on Sat 18 Apr 2009, 14:14; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sat 18 Apr 2009, 13:35    Post subject:  

This message extends:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=292007#292007

I updated all the proprietary Ati/Nvidia pets.

Changes:
- replaced Nvidia 180.29 with Nvidia 180.44.
- Included newest NYP-xorgwizard in all pets.
- In the Nvidia menu, you now can read a list, that shows, which driver supports which card.

Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
techtype

Joined: 16 Nov 2008
Posts: 181

PostPosted: Sat 18 Apr 2009, 14:58    Post subject:  

MU wrote:
This message extends:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=292007#292007

I updated all the proprietary Ati/Nvidia pets.

Mark


Thanks, Mark. You are the graphic card master!!
Back to top
View user's profile Send private message 
wkr

Joined: 06 Feb 2009
Posts: 35

PostPosted: Sat 18 Apr 2009, 16:23    Post subject:  

Wonderful
Thank you Mark !
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sat 18 Apr 2009, 21:00    Post subject:  

There was a small bug in the ATI menu in the new NYP wizard.
If you had Catalyst 9.3 AND 9.4 installed, it did not work.

I updated all the pets with a fixed xorgwizard.

Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
techtype

Joined: 16 Nov 2008
Posts: 181

PostPosted: Sun 19 Apr 2009, 11:29    Post subject: Newer kernel  

The new Fatdog pup has kernel 2.6.28.6 and has fast local network copy. I tried several times to drop the kernel into this pup, but I am not yet up to the task. (even trying Mark's instructions, I get a lot of scary errors about the file system -- I don't want to lose my other work)
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Fri 24 Apr 2009, 21:58    Post subject:  

Updated the Ati/Nvidia pets again, they now include this bugfix:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=298634#298634
Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
CavedOOde


Joined: 20 Feb 2009
Posts: 21

PostPosted: Sun 26 Apr 2009, 06:10    Post subject:  

Hellos, great pup and one that has smp enabled (others then NYP and thisone won't run on my laptop Compaq CQ60)

I found some kind of bug with it. I have installed Nvidia drivers wich work perfect, but now i wanted to edit the conky config somewhat to add batterry and stuff when i notice that my bottom bar had vanished and i don't seem to be able to get it back. any pointers? thx in advance.

Another thing is i wanted to use compiz, what exacly do i install ? i got 3d running on this machine just fine. Does compiz run with this LXDE ?

Caved
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sun 26 Apr 2009, 08:18    Post subject:  

CavedOOde,
you have no smp with NYP?
This is strange, because it uses the sam kernel Shocked

Quote:
i wanted to edit the conky config somewhat to add batterry and stuff when i notice that my bottom bar had vanished and i don't seem to be able to get it back. any pointers?


What bar?
The scond CPU-bar?
Here is example code for up to 4 cpu bars:
Code:
CPU 1: ${cpu cpu1}%
${color lightgray}${cpubar cpu1 7,168}$color
${if_existing /proc/acpi/processor/CPU1/info}CPU 2: ${cpu cpu2}%
${color lightgray}${cpubar cpu2 7,168}$color $endif ${if_existing /proc/acpi/processor/P002/info}CPU 2: ${cpu cpu2}%
${color lightgray}${cpubar cpu2 7,168}$color $endif
${if_existing /proc/acpi/processor/CPU3/info}CPU 3: ${cpu cpu3}%
${color lightgray}${cpubar cpu3 7,168}$color $endif ${if_existing /proc/acpi/processor/P003/info}CPU 3: ${cpu cpu3}%
${color lightgray}${cpubar cpu3 7,168}$color $endif
${if_existing /proc/acpi/processor/CPU4/info}CPU 4: ${cpu cpu4}%
${color lightgray}${cpubar cpu4 7,168}$color $endif ${if_existing /proc/acpi/processor/P004/info}CPU 4: ${cpu cpu4}%
${color lightgray}${cpubar cpu4 7,168}$color $endif



Compiz:
http://puppyisos.org/wow/compiz-fusion/unnamed-pup/
user: puppy, password: linux

Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
CavedOOde


Joined: 20 Feb 2009
Posts: 21

PostPosted: Sun 26 Apr 2009, 10:02    Post subject:  

Hallos MU, thx for the quick reply but you don't understand what i meant.

NYP, Unnamed and puppy 4.2 SMP are the only pups that run on the machine.

It is not the CPU bars in Conky that dissapeared (i can configure conky).
It is the bottom bar of the screen (the one with the pager on it, lxpanel or what issit?) that dissapears after i install NVIDIA drivers, and i can't get it back.

Thanks for the link to compiz, i will look into it after i resolve the bottom bar issue...
Thanks in advance for any pointers.

Caved
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sun 26 Apr 2009, 10:13    Post subject:  

does the problem with the bottom panel persist, if you change the screenresolution in the nvidia settings program (it is in the menu) ?

Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
CavedOOde


Joined: 20 Feb 2009
Posts: 21

PostPosted: Sun 26 Apr 2009, 12:10    Post subject:  

Hey MU, like most widescreen laptops there is really only 1 decent screen res to use, the compaq CQ60 is no different in this regard so i really don't want to fiddle with that.

I just created a new toolbar and then put a pager and taskbar onit, and it seems to do the job. I am going to apply now some patches as described in this forum and then have a go with Compiz, when i finish that i am thinking of remastering it for safe keeping.

Thanks again for your help

greetz
Caved
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 10 [149 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0911s ][ Queries: 12 (0.0183s) ][ GZIP on ]