Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 10:33
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Newyearspup 02 Micro, Mini, Midi, and Maxi RC10
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 28 of 30 [441 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 26, 27, 28, 29, 30 Next
Author Message
tazoc


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1157
Location: Lower Columbia Basin WA US

PostPosted: Sat 23 May 2009, 13:03    Post subject: Re: Newyearspup-02 rc10 xorgwizard, isolinux.cfg  

MU wrote:
libgl.so is included in the archives in /usr/local/graficsdrivers.
Some drivers need it in /usr/X11R7/lib.
If you comment that line, a wrong libgl.so is used, what can cause crashes.

Instead you should do something like:

rm -f /usr/lib/libGL.*
ln -s /usr/X11R7/lib/libGL.so /usr/lib/
ln -s /usr/X11R7/lib/libGL.so.1 /usr/lib/


So using this symlink, you have the correct version in both folders.
Very good, Mark. Very Happy That is a perfect solution--thank you,
TazOC

_________________
lhpup.org Lighthouse 64 6.02
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nic2109

Joined: 01 Jan 2007
Posts: 406
Location: Hayslope, near Middlemarch, Midlands, England

PostPosted: Sun 24 May 2009, 17:56    Post subject:
Subject description: RC10 experiences
 

Hello; I have just come across Newyearspup and have started with Midi RC10. I love the look of it and would like to use it but there are several things that don't hang together for me yet. I have installed the "fixes" pet.

I don't think Compiz-Fusion is active. I have no wobbles, no fish, no cubiod desktops etc.What needs setting to start or configure C-F?

The task/status bar at the top of the screen displays only very briefly on bootup and then disappears never to return. As a rsult there is no Launch or Shutdown etc. To close down I have to kill X withCtrl/Alt/BS and then type 'shutdown' which I imagine is dangerous as it shortcuts a "proper" shutdown.

Some of the icons in the wbar are inactive. For example the browser doesn't launch anything.

As the wbar is active what is the Cairo Dock for? If I try it out it just sits underneath the wbar and gets in the way. Some of its icons are also inactive.

Conky only shows one of my processors (there should be 2). Sometimes there's an outline clock (just hands) above conky as well as the rectangular blue one, but mostly it's gone missing.

But to end on a positive point: this is the first EVER Puppy that found and configured my graphics card and gave me the correct screen resolution without intervention. So well done!

_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sun 24 May 2009, 21:13    Post subject:  

nick,
exit X (CTRL-Alt-Backspace).

Then type:
xwin 1

This will show an optionmenu, where you can select one of the different desktops, among them compiz.
You usually get this menu when you logout, but as you have no panel, you cannot logout, so you must use the "xwin 1" as workaround.

If the taskbar of the default desktop will not appear, it might be a crash, caused by the volume applett.
This can happen, if the soundcard was not detected properly.

A workaround would be to delete it from the config files in /root/.config/lxpanel/.
Code:
Plugin {
    type = volumealsa
}

I want to fix this in rc11.

Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Mon 25 May 2009, 13:53    Post subject: Screen Blanking???  

MU or anyone, this is in NYP rc10 with catalyst 9.3

I can't turn screen blanking off. My wife and daughter are watching hulu and the screen blanks every 10 minutes or so and they are irritated. First I turned off the screensaver. Then I edited the ati xorg template so that when NYP starts xorg.conf says DPMS "false." But the screen still blanks. That was happening in Icewm, now I am trying jwm to see if it happens here. I have the feeling that I am forgetting something obvious, but I have forgotten it!
Back to top
View user's profile Send private message 
nic2109

Joined: 01 Jan 2007
Posts: 406
Location: Hayslope, near Middlemarch, Midlands, England

PostPosted: Mon 25 May 2009, 16:29    Post subject:  

MU wrote:
nick,
exit X (CTRL-Alt-Backspace).

Then type:
xwin 1

This will show an optionmenu, where you can select one of the different desktops, among them compiz.


Thanks, Mark. I have tried this, sekected the LXDE plus Compiz option, and yes, C-F is now active.
MU wrote:

You usually get this menu when you logout, but as you have no panel, you cannot logout, so you must use the "xwin 1" as workaround.

If the taskbar of the default desktop will not appear, it might be a crash, caused by the volume applett.
This can happen, if the soundcard was not detected properly.

A workaround would be to delete it from the config files in /root/.config/lxpanel/.
Code:
Plugin {
    type = volumealsa
}

I want to fix this in rc11.

Mark

Thanks again, but I'm not sure about this. There are lots of config files in /root/.config/lxpanel/ but I couldn't see the code you describe in any of them. Any other ideas?

The suggestion that the disappearing taskbar is caused by a crash sounds good to me as It shows briefly and then goes away.

_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Mon 25 May 2009, 17:01    Post subject:  

for compiz, it is:
/root/.config/lxpanel/lxdesktop/panels/top

Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 28 May 2009, 12:10    Post subject: Screen Blanking Solved  

I wanted the screen not to blank in order to watch full screen movies without getting up every 10 minutes. I disabled DPMS in xorg.conf and I checked that it was disabled with xset -q. i also turned off the Puppy screensaver. However my screen was still blanking. The reason is that there is an *xorg screensaver* setting that overrides the DPMS disabled setting. So xset -q will tell you that DPMS is disabled but if the screensaver setting is not "timeout 0" then the screen will be blanked anyway. The fix is "xset dpms s off" to turn the xorg screensaver off. So there are two commands necessary to prevent screen blanking
Code:
xset -dpms
xset dpms s off


Don't forget to also disable the Puppy screensaver too.
Back to top
View user's profile Send private message 
techtype

Joined: 16 Nov 2008
Posts: 181

PostPosted: Fri 29 May 2009, 10:32    Post subject: gdesklets  

Mark,

Some motherboard/network cards do not connect for some time after puppy starts. I found that this code allows the weather applet to start consistently:

Code:
#!/bin/sh
 if ping -c 1 www.google.com > /dev/null; then
    nice -n 19 gdesklets
   exit 0
  else
    sleep 7
   if ping -c 1 www.google.com > /dev/null; then
      nice -n 19 gdesklets
     exit 0
    else
      sleep 7
    fi
  fi
  nice -n 19 gdesklets


By the way, I'm sticking with RC3 for now so that I can have fast network copy.
Back to top
View user's profile Send private message 
nic2109

Joined: 01 Jan 2007
Posts: 406
Location: Hayslope, near Middlemarch, Midlands, England

PostPosted: Fri 29 May 2009, 18:24    Post subject:  

MU wrote:
for compiz, it is:
/root/.config/lxpanel/lxdesktop/panels/top

Mark

Mark; I removed the alsa plugin from this file as you suggested, but the top toolbar still disappears after a second or two.

Have you any more ideas?

I must admit to being baffled by the interaction of the wbar and the cairo dock. Are they supposed to be active together? And if so which is responsible for what? And are they expected to get in each other's way? Sorry, but a bit of explanation covering how they are supposed to work together would be valuable.

Many thanks.

_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Fri 29 May 2009, 18:36    Post subject:  

techtype,

thanks, will add your modification to the next release Smile


---------------
nic2109,
No, wbar is included in the mini.
Cairo-dock is more complex, and much larger, so I added it to Midi/Maxi.

Both are different concepts, and most people wil only use one of them.

these gimmicks are launched in the startup scripts in /usr/local/Desktopstarters/.
E.g. startopenbox+lxpanel+wbar

Wbar is runby the line:
sleep 12 && run-wbar &

run-wbar is a script that could be edited.
/usr/local/bin/run-wbar

Code:
#!/bin/ash

wbar -above-desk -jumpf 1 -pos bottom -nanim 3 -zoomf 1.8 -idist 10 -isize 38 -bpress -balfa 50 -falfa 100 &


Search with http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html for "wbar" to see, how the command could be modified, there are several examples in this forum Smile

Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sat 30 May 2009, 04:02    Post subject:  

Béèm wrote:
MUguest wrote:
If you add a kernel parameter in grub, you must not use "pfix=".
Just append "nosmp".
Mark
Ooops forgot about that one.
So I do now with loglevel=7 and nosmp

I get the same msg as with wow's distro: freeing unused kernel memory 376k freed.
Altho I don't like the way I can solve it,
When I give acpi-off boot goes to the selection list of pup_save files.

That good news, but the bad news is I loose the acpi functionality, plus I never had to do this on this machine. What are the consequences of running with acpi=off?

What causes the acpi=off to work and the usual acpi active not?
Some thing different in the kernel compile options?
Can this be cured?

But secondly, I have the famous problem of not being prompted for the creation of a save file.
How can that one be cured (other then creating a dummy save file with the dd command)?

But the real show-stopper is, that altho I selected the Belgian azerty keyboard, I am not in it, but have some qwerty keyboard.
How can this be solved?

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1681
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Sat 30 May 2009, 09:21    Post subject: Remastering
Subject description: Save issue
 

Was the inability for a remastered LiveCD to save ever resolved?

Thanks

Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sat 30 May 2009, 10:24    Post subject: Re: Remastering
Subject description: Save issue
 

tlchost wrote:
Was the inability for a remastered LiveCD to save ever resolved?


No, not yet Sad
Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sat 30 May 2009, 10:29    Post subject:  

[quote="Béèm"]
Béèm wrote:
But the real show-stopper is, that altho I selected the Belgian azerty keyboard, I am not in it, but have some qwerty keyboard.
How can this be solved?


Do the german/french one work for you?
You can activate them in the "settings" menu.
(keymap DE, keymap FR).
Mark

_________________
my recommended links
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1681
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Sat 30 May 2009, 10:44    Post subject: Re: Remastering
Subject description: Save issue
 

MU wrote:
tlchost wrote:
Was the inability for a remastered LiveCD to save ever resolved?


No, not yet Sad
Mark


Ah....I have my bootable USB so that's OK.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 28 of 30 [441 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 26, 27, 28, 29, 30 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1041s ][ Queries: 12 (0.0120s) ][ GZIP on ]