Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Nov 2017, 00:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
NOP 4.1 Released
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 10 [138 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Author Message
magerlab

Joined: 08 Jul 2007
Posts: 737

PostPosted: Sun 07 Dec 2008, 08:10    Post subject:  

i have problem with menus when i translated xfce4 to russian( took mo. fliles from deb)
aplication names are translated but the menu items are not
the menu is in english still
Back to top
View user's profile Send private message 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 865
Location: Oregon USA

PostPosted: Mon 08 Dec 2008, 16:20    Post subject: Canon i560 color with Cups SOLVED?
Subject description: bad ppd file?
 

LAST EDIT
"* User-contributed printer which is not in the Foomatic packages yet. The data ia not yet verified and/or proofread. The printer entry can be edited by everyone."

http://openprinting.org/show_printer.cgi?recnum=Canon-i560
------------------------------------------------------------
gray and others,

Nop 4.1.1 prints correctly to my old HP Laserjet 2100.

But, when it prints to my Canon i560 inkjet the color is unusable, from light washed out to high contrast mixed up colors. I have tried adjusting the values, consulting /etc/cups/ppd/Inkjet.ppd with no success. (This printer works perfectly in windows.)

I must have done something wrong in setting up the printer in cups, but I wondered if it might be related to the upgrade to 4.1.1, as apparently two other things were -absvolume (found a good workaround), and failure to print from all wine programs (fixed by changing lpr_cups to lpr-cups in /usr/bin).

EDIT- another test and conclusion -

I installed (I thought) a different inkjet, a Canon iP1600, and tried to print to it exactly as before. The light blinked but it did not print. The free space went down but, in the case of this non-working printer it stayed down, dropping an incremental 2M for each attempt to print. This is exactly the same thing I had observed with the first i560 printer before I finally got it to print (although with bad color). After several unsuccessful attempts the free memory was down by 20M or so.

Also as before, this lost free memory could not be regained by rebooting, even with pfix=fsck, only by restoring a backup! Everything appears to be stable and reproducible, but this unexpected behaviour made me a little nervous.

So probably I had simply not got the inkjet properly installed and configured until later. With the printer working the free mem is now solid! It shows I know little about cups (except that it is not foolproof Wink or about color management in puppy. Suggestions welcome. Sorry for any unwarranted concern or confusion.

Last edited by Henry on Tue 09 Dec 2008, 18:22; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 865
Location: Oregon USA

PostPosted: Tue 09 Dec 2008, 02:31    Post subject: Where is gtk+ SOLVED
Subject description: repositories still unavailable
 

Here's a good repository:

http://mirror.internode.on.net/pub/puppylinux/pet_packages-4/
---------------------------------------------------
I wrote:

Can someone help me locate a copy of
gtk+-2.12.1-4cups1123.pet (1.4M) ?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 865
Location: Oregon USA

PostPosted: Wed 10 Dec 2008, 00:52    Post subject:  Good Nop
Subject description: where I am (not where am I ;-)
 

Good evening, gray and others,

Just finished a series of testing and polishing my Nop. When I first started using puppy it did not always upgrade successfully. (That was also back when one had to be careful not to click in the middle of Opera's "O" or it wouldn't go.) That was nearly two and a half years ago. Since then I have used the same evolving personal file through several puppies and every known Nop version. It is very clean, convenient, and stable. I currently have no known problems.

I just did a test upgrade to Dingo 4.1.2. No problem. But a spartan Nop is what I prefer as a base, with Xfce. I do hope you will continue to support and develop it. There's ample hobbyist activity in puppy, which is good and fertile, but we need a safe and serious version like Nop for serious users - like me.

P.S. I don't have a single whiteout file Smile

Henry

Last edited by Henry on Sat 20 Dec 2008, 02:17; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 865
Location: Oregon USA

PostPosted: Thu 11 Dec 2008, 16:03    Post subject:  

Quote:
The light blinked but it did not print. The free space went down but, in the case of this non-working printer it stayed down, dropping an incremental 2M for each attempt to print. This is exactly the same thing I had observed with the first i560 printer before I finally got it to print (although with bad color). After several unsuccessful attempts the free memory was down by 20M or so.

Also as before, this lost free memory could not be regained by rebooting, even with pfix=fsck, only by restoring a backup! Everything appears to be stable and reproducible, but this unexpected behaviour made me a little nervous.


Now I see that documents that failed to print, as well as extraneous ppd files ended up in /var/spool/cups/tmp. There were 15.7M of them there (the size of my frustration). Deleting them gave a similar increase to my free space.

Last edited by Henry on Sat 20 Dec 2008, 02:19; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 325
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Fri 12 Dec 2008, 17:59    Post subject:  Please HELP Gray or Anybody!
Subject description: I've taken it upon M'self 2 Update 2 Dingo 4.1.2 & installed XFCE.Pet
 

Because I was having issues w/ Compiz-Fusion Features I'd done in a handfull Batch that I couldn't undo ( which I kNo' is either Risky or id10tic, specifically & mainly Locking Windo's on the Desktop & Losing Wobbly Windo's ) plus My Wife was Constantly Conplaining 'bout Firefox Bugs & Crashing etc ( We Separated Our BookMarks this way I use Opera, she Firefox ), so I decided 2 Update 2 the Lastest Dingo 4.1.2 ( Altho Not B4 Trying G_Pup-1.0, Based on Dingo 4.1.2, But Stripped Down to 59 Mb & w/ SMP eNabled, but Alas in Vain ).
So After Doing a Full install o' Dingo 4.1.2 & installing Xfce.Pet, Restarted X, Typed xwin xfce4Dingo ( or Simila' it was After MidNite & I was Tired Sad ). Now I've Lost All the Desktop icons, if I Go 2 Menu > FileSystem > PMount I can mnt Any Drive or Partition, But No Windo's Open & I Can't Access M' Files! Any Suggestions Welcome Please. Confused
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 865
Location: Oregon USA

PostPosted: Mon 15 Dec 2008, 10:50    Post subject: Cups question
Subject description: broken link
 

While, as I said, Nop 4.1.1 is nearly perfect, printing to my color inkjet i560 is still not. This I guessed might be attributed to the cups ppd being unofficial and unproofed.

seeker had helped me get printing working with the discovery and correction of a broken link. Now I note there is another here. Can anyone shed light on this please?

Code:
/usr/share/cups/model/foomatic-ppds

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gray


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 318
Location: Adelaide - South Australia

PostPosted: Fri 19 Dec 2008, 04:54    Post subject: Update to 4.1.2  

NOP has been updated to 4.1.2 standard (bug fixes).
Also upgraded Opera to 9.63

Merry Christmas
Back to top
View user's profile Send private message 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 865
Location: Oregon USA

PostPosted: Fri 19 Dec 2008, 09:57    Post subject: Nop 4.1.2 SOLVED  

Merry Christmas and thanks to you, gray,

The new Nop upgraded very smoothly, except for one thing.

I have been using wine very satisfactorily through the last two Nop versions with wine-1.0-rc4-i686_410.sfs. The boot manager configuration now does not see it whether or not I rename it with 412.sfs.

EDIT -
Everything is fine now! Before doing the upgrade I had renamed wine to . . .412.sfs, which was not found. (No, no typing error.)

So I wiped the upgrade and repeated it after renaming wine back to . . .410.sfs. It worked Smile Well, I guess it was looking for what I had used before, but I couldn't simply put it back into the home folder, not picked up. Had to redo the upgrade with what I had used before.

Henry
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Olive08

Joined: 01 Dec 2008
Posts: 18

PostPosted: Mon 22 Dec 2008, 05:00    Post subject:  

First I would like to say a big thanks to gray for his fine work!

Next, following a string of suggestions redirecting me from forum to forum and finally to this thread, I will post an old question of mine here hoping for a successful resolution. I am using NOP 4.1 installed in a USB flash drive. Recently I installed the official Firefox 2.0.0.7 package (because Opera refused to recognize links in some websites as such prefering to treat them as plain text instead). The entry "Firefox web browser" did appear under Menu --> Internet (with no icon in front of it). My question is how to add an icon for Firefox in the menu that drops down at the top of the screen.

In addition, since I saw here that NOP has been updated, where can I get the update from and how can I apply it to my NOP 4.1 installation without having to start from scratch? Would the updated version of Opera solve the problem mentioned above, i.e., treat all links as such?
Back to top
View user's profile Send private message 
gray


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 318
Location: Adelaide - South Australia

PostPosted: Mon 22 Dec 2008, 07:47    Post subject: deja vu  

Olive08,

I already answered the drop down menu Question. see http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=561493086&t=36874

As for the Opera problem - no idea. I have not seen this myself. Try the update, it may work Confused

To update an existing installation, use a puppy CD and boot with the pfix=ram option. Then copy the initrd.gz and pup_412.sfs files from the new CD to your existing install (& remove the pup_410.sfs) . Then reboot your installed puppy as before (remove the CD first).
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Wed 24 Dec 2008, 02:24    Post subject:  

Hi Gray. I apologise for asking this question, but could you please tell me where I might download the default cursor theme used in NOP? I find my tired old eyes can see it more clearly than the standard one used in Puppy 4.1, and as I use both distros, I would like to try to install it. Thanks..... DaveS

EDIT: OK, I found it. For others it is called Aero-Drop, and is in a directory /root/.icons/aero-drop
.icons is a hidden directory.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 325
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Wed 24 Dec 2008, 17:30    Post subject: G'day Merry Xmas Ev'ryOne  

All I Want 4 Xmas is 2 kNow How 2 increase the Size o' the Text Font in the Title Bar Only ( th' Rest o' th' Screen / Page is Fine & Clear ). I've Already Searched th' Forum & Google, besides Poking around the Menu... Thanx in Advance! Cool
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 325
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Wed 24 Dec 2008, 19:13    Post subject:  

PS Also I installed Several Pet Packages, But 1 of them ( Dunno which 1 ) Morphed the Desktop Partition Drive icons into USB icons, How can I Fix this Easily Please without removing these Packages 1 @ a Time Painfuly, then Re - installing ? Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
magerlab

Joined: 08 Jul 2007
Posts: 737

PostPosted: Thu 25 Dec 2008, 01:36    Post subject:  

Text Font in the Title Bar Only - what do you mean?

if it's for a font on the window manager - so there's an option in the settings manager to set it
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 10 [138 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0857s ][ Queries: 14 (0.0213s) ][ GZIP on ]