Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 12:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
No sound: what's my next step?
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
lewis1711

Joined: 13 Jul 2008
Posts: 3

PostPosted: Tue 29 Jul 2008, 06:07    Post_subject:  No sound: what's my next step?  

Alright, so typing

Code:
aplay -l


on my puppy linux system gives the exact same chipset numbers as it does on my ubuntu system (which is checking the ALSA website confirms is correct for my hardware as well).

The only difference is, ubuntu actually plays sound.

I have turned the volume up using alsa-mixer.

Where to from here then?

I also have a soundcard driver on my motherboard cd for linux. It ends in .run (I know *nix doesn't use extensions but it might be a clue).

I am seriously a bit lost. Installing drivers in MS was just a point and click affair, which means I have no idea how this actually works.

Any pointers?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3434
Location: Sydney Australia

PostPosted: Tue 29 Jul 2008, 07:12    Post_subject:  

Please update your specs.

That way I am not tempted to direct mindless sarcasm at you.
And then if you you do have a fix..please return back...
tell us, and then mark your post as solved.

Previous wit:

" Advice is available....mind reading is by request."

" I have failed myself once again.
Will try contacting Mandrake for an opinion of your specs.
How can I live with myself? "

http://en.wikipedia.org/wiki/Mandrake_the_Magician

::::::::::::
But look at this Ubuntu poster....Now here is a brave heart.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=30025

So how about clearing the slate..not too late
Give us some specs..so's we won't be vexed.

Chris.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Tue 29 Jul 2008, 11:00    Post_subject:  

Chris has a point: it's not good form to ask for help without revealing the hardware and Puppy version in question.
But since alsamixer will launch we can see that an audio device is recognised and ALSA drivers loaded.

lewis1711 wrote:
I have turned the volume up using alsa-mixer.

Yes, but is the master channel muted? Press "m" to mute/unmute.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0567s ][ Queries: 11 (0.0172s) ][ GZIP on ]