Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 21 Jul 2018, 13:48
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
DingoPlus
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 5 [65 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5
Author Message
alejobar

Joined: 05 Sep 2008
Posts: 27

PostPosted: Wed 10 Sep 2008, 11:29    Post subject: how to customize dingo plus?  

first of all thanks for Dingo Plus it really runs great and save the trouble to install open office.

I was wondered how can I customize a little bit more my puppy, I want to uninstall abiword and any other office like program just to keep open office, change seamonkey for firefox and maybe change the gxine player too.

How can I uninstall this programs and how can I create new shortcuts (desktop and menu) for the new programs?

Thanks in advance for your help Cool
Back to top
View user's profile Send private message 
davesurrey

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 1201
Location: UK

PostPosted: Thu 11 Sep 2008, 18:48    Post subject:  

@Volsung.
If you go to the eee forums you'll see plenty of folk who have had lots of trouble with SDHC cards, and even SD cards below 2GB capacity. Apparently the eee 701 is not spec'd for SDHC cards (ie above 2GB) although it works with some and not others. The SD card reader may not be the best. Sad
Myself, I am using an 8GB Patriot card and have been lucky.

The problem with the Pet Package Manager resizing seems to be specific to that application. I can resize other windows it's just in that applic that it doesn't work. Roll on 4.1

I have to say that I really like Puppy Dingo and feel it would be just right for my Eee. BUT...and it's a big but, I have yet to get it all working. I can get Dingo working well on my desktop. I can get other distros like Mandriva working on the Eee but the combination of Puppy and Eee is proving to be ellusive for me. I am not convinced it's an installer issue but feel its more likely to do with booting and grub. But so far I've asked on both forums and not really got a clear answer as to the stanzas for grub in this case. One day perhaps....one day.
Good luck.
Dave
Back to top
View user's profile Send private message 
Volsung


Joined: 27 Sep 2007
Posts: 160
Location: A house with broken Windows

PostPosted: Sun 14 Sep 2008, 14:58    Post subject:  

So after getting a card reader and using it to install from my desktop, I have gotten puppy to run from my 8 gig SDHC card. A couple of snags I ran into:

Writing the save file to the SD card seems problematic with freezing... I think I will check out the eee forums for info on the SD card reader as per davesurrey's post. Going to try again with a normal 2 gig SD card (as opposed to SDHC).

Can't get it to use the external monitor. Is it just that the keybinding for the Fn + F5 is not set up? I have not had problems with puppy on other laptops to do this. Can't seem to find any options to enable VGA out manually. More research needed perhaps.

@davesurrey:
What problems have you been having installing it/booting it? I don't see them mentioned here. Are you booting from SD card, flash drive, or did you wipe the internal SSD and try to boot from that?

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
iains

Joined: 24 Jan 2009
Posts: 1

PostPosted: Sat 24 Jan 2009, 15:53    Post subject: Dingoplus eeepc900 -
Subject description: wifi0 seeing adaptor not ath0
 

I've just created a USB key for my eeepc which is normally running Ubuntu (lean - Intrepid) quite happily.

I can boot DP OK but when I try to setup wireless it sees my adaptor (using WEP) when scanning but when I try to configure it it fails. The message attached to icon(foot of screen) says I have
sent/received 9.63Kb/47.06Kb on wifi0
but nothing on ath0

Any ideas ? :
iain
Back to top
View user's profile Send private message 
droope


Joined: 31 Jul 2008
Posts: 811
Location: Uruguay, Mercedes

PostPosted: Mon 02 Feb 2009, 23:25    Post subject:  

Hi people,

Can anyone give me a hand in enabling sound? I would really apreciate it. I have already tried the puppy default options for configuring it, but it seems that it doesn't want to work... Sad

Cheers!, and thanks
Droope
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 5 [65 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.4747s ][ Queries: 11 (0.0688s) ][ GZIP on ]