Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 07:46
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
VestaPup Released 7/1/08
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 3 [35 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Author Message
ragaman

Joined: 14 Jan 2007
Posts: 186

PostPosted: Sun 06 Jul 2008, 05:15    Post subject: Nice Puplet  

Vesta ran flawlessly on my desktop and laptop. One irritating thing though- what's that Windows Vista logo doing in the Start button? How do I replace it with something more "Puppian"?
Back to top
View user's profile Send private message 
izonic

Joined: 27 Jun 2008
Posts: 3

PostPosted: Sun 06 Jul 2008, 15:25    Post subject:  Looking for a Mirror for upload
Subject description: VestaPup
 

I'm looking for alternative place to upload since some people are having a problem with the download link. If you know a place where i can upload VestaPup, or if you can, let me know please. Also I was out of town when i made this pup so when i get back home ill start working on Vesta more and remove some unwanted stuff to make the iso smaller. It's weird that some say it Boots up as pcpuppyos which i didnt use so that seems odd, but im glad to here it installs as Vesta without a problem. One thing you should know is if your going to just use it as a live cd for the first time, you need to close the rss feed and weather then reopen it and configure it for it to start working again, this is because your going to have to make a save file after your first time using it. If you do a full install to hdd then you shoudn't need to worry about it. Glad to see people are liking it! =)

About changing the start button, well i can't exactly remember but i think i remember seeing it in an icon folder under the root directory. The default name i believe is xp start button .xpm something like that cant remember the exact name of the file. There is a script which i tried to change so the button wouldnt have to be named that but it just reverted back to the xp name so i just replaced the image which seemed to work well.
Back to top
View user's profile Send private message 
prit1


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 540
Location: Los Angeles

PostPosted: Mon 07 Jul 2008, 02:12    Post subject: Re: Looking for a Mirror for upload
Subject description: VestaPup
 

izonic wrote:
I'm looking for alternative place to upload since some people are having a problem with the download link. If you know a place where i can upload VestaPup, or if you can, let me know please....


VestaPup is now available from the below link also.
http://puppylinux.ca/members/VestaPup/

_________________
Macpup - The beauty of linux | Pritlog - Simple blog app
Back to top
View user's profile Send private message 
ragaman

Joined: 14 Jan 2007
Posts: 186

PostPosted: Tue 08 Jul 2008, 06:35    Post subject: Vista Icon Be gone!  

Thanks izonic. Found the file you pointed out inside the folder /root/.usr/local/share/pixmaps/. Renamed the original xp-start-button.xpm to xp-start-button4.xpm. And renamed xp-start-button2.xpm (with Tux) to xp-start-button.xpm, restarted the system and viola!
Back to top
View user's profile Send private message 
izonic

Joined: 27 Jun 2008
Posts: 3

PostPosted: Tue 08 Jul 2008, 20:41    Post subject: hello  

Thanks for the new download mirror prit1, will update the link to the description area Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
happyhippo

Joined: 04 Jul 2006
Posts: 42

PostPosted: Mon 14 Jul 2008, 05:07    Post subject:  

use it on a compaq evo desktop p4

works fine, hd install workt fine to.
video, sound network right out the box (network needed the setup tool like normal)

so verry satisfied but one question about firefox
it does not remember the yes on default browser question.

more disturbing is the use of youtube movies

i starts , works, than suddenly stops en starts werre it stopt but with a short increas of volume and goes further
have the settings of flash to 10mb cache

some others problem with that?
now maybe it is a package size problem with the adsl.
were can i set it to the good size?
Back to top
View user's profile Send private message 
rcsteiner

Joined: 12 Aug 2006
Posts: 17
Location: Mableton, GA USA

PostPosted: Sun 10 Aug 2008, 20:53    Post subject:  Re: VestaPup Released 7/1/08
Subject description: Based off of Puppy 3.01/Wnop .2
 

izonic wrote:
More information about its description can be obtained from this site http://www.puppylinux.org/downloads/puplets/vestapup

Looking for people that might be interested in helping VestaPup Grow! =)

Just grabbed it a few days ago, booted it on my 7600GT-equipped Celery box, and fell in love. What a WONDERFUL distro!!!

I just added it to the box permanently -- only the second distro I've installed there (the other being a Ubuntu/Kubuntu mix). Very very cool!

Now... To get Nexuiz running. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
reborn

Joined: 30 Jul 2008
Posts: 35
Location: Turgutreis, Turkey

PostPosted: Tue 12 Aug 2008, 10:30    Post subject:  

Great pup, thankyou very much - this is a keeper for me too - Opera as the default browser is perfect for me.

A few idiosyncrasies in the screenlets.

Trying to move the panel creates another panel, can't remove 1 panel, all or nothing. Changing the panel theme also creates another panel on top of the first one. When you move the top translucent panel the original default panel is underneath. If you select the panel it comes to the top obscuring the desklets, so I can still see them, but I can't interact with them unless I move the top panel away. To get access to them I have to move all the screenlets off the panel, move the original panel back on top of the new themed one and then move all the screenlets back! (The problem persists after reboot).
(realtime - now)
Whilst moving the original panel it suddenly jumped to the left of the screen and attached itself top and bottom, i.e it became like an elastic band in the middle. At the same time the taskbar at the bottom disappeared, as did the hidden one at the top. A small box has appeared at the top of the screen with the Opera icon in it! I can move that but nothing else. My 'middleclick' for windowslist has also been deactivated.
The default WideScapeWeather screenlet needs a zipcode, I assume this means it"s for US only. Couldn't find any relevant information Googling.
The other weather screenlet created a large white cloud covering the bottom right of the screen! Deleted.
The 'Homepage' & "Get more Screenlets" options from the panel screenlet open in Firefox not default browser. The 'Get more Screenlets' link is 'not found''.
If I come across any other bugs I'll let you know. Overall I find Vesta very impressive, just got to train this pup now. Time for a reboot no save.

If you want me to 'consumer' test any future versions let me know.

reborn

HP Pavilion Laptop, Centrino Duo, nVidia graphics, 1gb Ram
Back to top
View user's profile Send private message 
reborn

Joined: 30 Jul 2008
Posts: 35
Location: Turgutreis, Turkey

PostPosted: Tue 12 Aug 2008, 10:31    Post subject:  

Oooops Double Post - sorry - reborn
Last edited by reborn on Sun 17 Aug 2008, 04:50; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rcsteiner

Joined: 12 Aug 2006
Posts: 17
Location: Mableton, GA USA

PostPosted: Sat 16 Aug 2008, 21:19    Post subject:  Re: VestaPup Released 7/1/08
Subject description: Looks like VestaPup has possibilities as a gaming platform. :-)
 

rcsteiner wrote:
Now... To get Nexuiz running. Very Happy

Well, Nexuiz drops right in. Just unzip it in /root (or in my case /root/games) and play. Both glx and SDL versions seem to work here.

UT2004's demo also seems to drop right in. Very nice. Smile

Enemy Territory installed fine, but there isn't any sound. I had similar issues with it and Ubuntu on this box, so I need to do a little searching and fix it the same way.
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10826
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sat 16 Aug 2008, 21:40    Post subject:  

I like the look of it very much Wink
Just wondering if you plan on making a lite version say without the following
OpenOffice
Thunar
maybe java and related programs, Just that 465MB is a extremely large for Puppy and not many regular users could enjoy such a beast..
Something in the 200MB ballpark would be ideal.
Anyways excellent work and looking forward to your next releases.
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
hladik

Joined: 19 Jun 2008
Posts: 49

PostPosted: Sun 02 Nov 2008, 01:31    Post subject: Vesta but...
Subject description: The Cube
 

Cool and groovy interface.

1) Where is the control for Skydome?
2) How do I install xmms?
3) Is there an app for internet radio? I need LiveIreland and other stuff like with iTunes radio.

Thanks.

Last edited by hladik on Sun 02 Nov 2008, 09:23; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10826
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sun 02 Nov 2008, 02:05    Post subject: Re: Vesta but...
Subject description: The Cube
 

hladik wrote:
Cool and groovy interface.

1) How does the cube work? How do you turn it on?
2) How do I install xmms?
3) Is there an app for internet radio? I need LiveIreland and other stuff like with iTunes radio.

Thanks.


I haven't installed this but from what I've seen in the past to use the cube just hold the left click the mouse on the desktop and drag it left or right or up or down.

Xmms
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=8792

Stream tuner
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=11951
Just configure it to use XMMS in the preferences

Also if you have some live radio feeds you would like to work, Just give the the webpage url and I'll get you the links you need.

ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
hladik

Joined: 19 Jun 2008
Posts: 49

PostPosted: Sun 02 Nov 2008, 09:45    Post subject: Re: Vesta but...
Subject description: The Cube
 

Thanks ttuuxxx,

I find out you hold down ctrl-alt and the left mouse button to rotate the cube.

I'm trying now to find the Skydome control.

I got the LiveIreland feed working in gxine using the Win .ram choice. http://www.liveireland.com/

Another one would be Green Mist Radio:
http://www.iheard.com/stations/folk/world/audiocandy/

Regards.

ttuuxxx wrote:
hladik wrote:
Cool and groovy interface.

1) How does the cube work? How do you turn it on?
2) How do I install xmms?
3) Is there an app for internet radio? I need LiveIreland and other stuff like with iTunes radio.

Thanks.


I haven't installed this but from what I've seen in the past to use the cube just hold the left click the mouse on the desktop and drag it left or right or up or down.

Xmms
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=8792

Stream tuner
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=11951
Just configure it to use XMMS in the preferences

Also if you have some live radio feeds you would like to work, Just give the the webpage url and I'll get you the links you need.

ttuuxxx
Back to top
View user's profile Send private message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Sun 02 Nov 2008, 14:54    Post subject:  

All of the cube, skydome, plugins, effect are controlled in the compiz settings manager its in the menu .
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 3 [35 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1036s ][ Queries: 12 (0.0186s) ][ GZIP on ]