Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 16:45
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
How do I install ZD1211 driver for trendnet 424 USB WIFI?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Sat 07 Jan 2006, 12:11    Post_subject:  

rarsa wrote:
Thank you,
I actually tested with ndiswrapper 1.7, 1.6 and 1.5.
with the same result. It does not seem to detect the 'hardware'.


Am wondering which version of ndiswrapper is in Puppy 1.0.7?

I have run into the same wall of the driver being recognized but the hardware not with a Trendware wireless pci nic.

doc

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
puppyman

Joined: 09 Jan 2006
Posts: 1

PostPosted: Mon 09 Jan 2006, 05:40    Post_subject:  

If ifconfig -a does show the wireless nic, AND the zd1211 driver was loaded as shown by lsmod, that means the nic is down probably due to the lack of an ip address. You can assign one to it using a dhcp client like 'pump' or 'dhcpcd' (don't forget to specify the nic such as eth0 or eth1). Or you can assign one such as:

ifconfig eth0 192.168.1.100 (if you know that the network you want to connect to has an ip of 192.168.1.xxx, and that no other devices has gotten that ip address). Change eth0 to eth1 as appropriate.

But if ifconfig -a does not show the wireless nic, see if the hardware is actually detected by:

cat /proc/bus/usb/devices to see if it is listed. It should since you reported the message '....detected but not claimed by any active driver...'
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rarsa


Joined: 29 May 2005
Posts: 3053
Location: Kitchener, Ontario, Canada

PostPosted: Mon 09 Jan 2006, 16:41    Post_subject:  

puppyman wrote:
cat /proc/bus/usb/devices to see if it is listed. It should since you reported the message '....detected but not claimed by any active driver...'
That's the strange thing that dmesg shows the driver without hardware and the usb device without driver.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
tm

Joined: 09 Jan 2006
Posts: 1

PostPosted: Mon 09 Jan 2006, 20:55    Post_subject:  

Is it possible you have the incorrect driver? Might try the latest driver from SiS website. HTH
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rarsa


Joined: 29 May 2005
Posts: 3053
Location: Kitchener, Ontario, Canada

PostPosted: Tue 10 Jan 2006, 01:03    Post_subject:  

I've tried the one from the CD and the one from the SiS web site to no avail.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Heart

Joined: 17 Mar 2006
Posts: 2
Location: Munich, Germany

PostPosted: Fri 17 Mar 2006, 12:53    Post_subject:  

For zd1211 you should use this driver ..... Wink
_________________
Regards,
Heart
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rarsa


Joined: 29 May 2005
Posts: 3053
Location: Kitchener, Ontario, Canada

PostPosted: Fri 17 Mar 2006, 17:07    Post_subject:  

Actually I did something better.

Got my money back and bought a different adapter that actually plays nicelly with other WAPs.

_________________
http://rarsa.blogspot.com Covering my eclectic thoughts
http://www.kwlug.org/blog/48 Covering my Linux How-to
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Heart

Joined: 17 Mar 2006
Posts: 2
Location: Munich, Germany

PostPosted: Fri 17 Mar 2006, 17:19    Post_subject:  

Which one you have now?

(with zd1211 and the driver I mentioned I have no problems on pc of my brother, not puppy....)

_________________
Regards,
Heart
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mdisaster

Joined: 04 Nov 2005
Posts: 27
Location: Rome, Italy

PostPosted: Sun 19 Mar 2006, 04:37    Post_subject:  

I had good success with a zd1211 USB adapter, Tempestuous' drivers, and a slightly modified connection script. No ndisdrapper or WAG required, just the drivers.

Actually the thing works much better in Puppy 1.07 than in Windows. Not bad at all Smile

More info here:
http://www.murga.org/~puppy/viewtopic.php?t=5535
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0609s ][ Queries: 12 (0.0085s) ][ GZIP on ]