Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 20:09
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
hplip and hpliplite packages
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 10 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 8, 9, 10 Next
Author Message
lluamco

Joined: 16 Mar 2007
Posts: 207
Location: Banyoles, Spain

PostPosted: Mon 15 Dec 2008, 05:31    Post_subject:  

Hi exProphecy,
please try:
1. Switch off and switch on your printer. Check if it appears in cups. In case not,
2. Restart cups doing:
Code:
/etc/init.d/cups reload
/etc/init.d/cups restart

and recheck cups.
I hope that helps.
Lluis
Back to top
View user's profile Send_private_message 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 336
Location: Bay Area, California

PostPosted: Mon 15 Dec 2008, 06:54    Post_subject:  

lluamco wrote:
Hi exProphecy,
please try:
1. Switch off and switch on your printer. Check if it appears in cups. In case not,
2. Restart cups doing:
Code:
/etc/init.d/cups reload
/etc/init.d/cups restart

and recheck cups.
I hope that helps.
Lluis


Well, restarting CUPS won't help because the problem is not detecting the printer in my network. The problem is detecting the DRIVER for the printer. It seems that the printer model/driver for my HP PSC1315xi ALL-IN-ONE is not here. It's odd though because I installed hpijs just for kicks and I saw the HPPSC1310 driver WHICH does work for 1315xi. So how come the HPLIP package, which is supposedly supposed to have all the driver that HPIJS should have, does not have my driver?

_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send_private_message AIM 
lluamco

Joined: 16 Mar 2007
Posts: 207
Location: Banyoles, Spain

PostPosted: Mon 15 Dec 2008, 07:31    Post_subject:  

The hp-psc_1310_series-hpijs.ppd.gz driver is included in hpliplite (just rechecked!). Look at /usr/share/ppd/HP
Bizarre...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 336
Location: Bay Area, California

PostPosted: Mon 15 Dec 2008, 17:18    Post_subject:  

HUH that is quite odd. I redownloaded the hpliplite package and when I was installing it, the licensing window popped up. It never popped up before.. weird? I suppose the first download was corrupted? Anyways, yea after redownloading and reinstalling the .pet, I was able to find the driver you mentioned. Anyways, thanks a bunch!
_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send_private_message AIM 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 336
Location: Bay Area, California

PostPosted: Mon 15 Dec 2008, 17:20    Post_subject:  

Uhm.. wait, okay I was able to find the hp-psc_1310_series-hpijs.ppd.gz in my ppd folder. But I just reopened cups and it isn't there.

EDIT: Nevermind I see it. Thanks!

_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send_private_message AIM 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 336
Location: Bay Area, California

PostPosted: Thu 08 Jan 2009, 20:32    Post_subject:  

Okay so xsane still cannot detect my HP PSC 1315xi. Any ideas?
_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send_private_message AIM 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6447
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Thu 08 Jan 2009, 21:40    Post_subject:  

Printing is working though?

Check that hpaio is in the file /etc/sane.d/dll.conf

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 336
Location: Bay Area, California

PostPosted: Thu 08 Jan 2009, 22:12    Post_subject:  

Yes the printer works. And yes the hpaio is uncommented.
_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send_private_message AIM 
lluamco

Joined: 16 Mar 2007
Posts: 207
Location: Banyoles, Spain

PostPosted: Fri 09 Jan 2009, 04:35    Post_subject:  

exProphecy wrote:
Okay so xsane still cannot detect my HP PSC 1315xi. Any ideas?

Please try opening an rxvt terminal and type:
Code:

ln -s /usr/lib/sane/libsane-hpaio.so.1 /lib/libsane-hpaio.so.1

and try xsane again.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billwho?


Joined: 06 Dec 2005
Posts: 570
Location: still "In The Dog House" East Coast Oz Trialing 4.20

PostPosted: Fri 09 Jan 2009, 05:11    Post_subject:  

This is a fairly old post but may be of some help.
_________________
Linux = Learning through doing Shocked Confused Very Happy
The learning curve may be steep but there is a light at the end of the tunnel.
You just have to pass the occasional oncoming train to get there.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 336
Location: Bay Area, California

PostPosted: Fri 09 Jan 2009, 05:39    Post_subject:  

@lluamco

I typed that and I got
Quote:
ln: creating symbolic link 'lib/libsane-hpaio.so.1' : No such file or directory

_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send_private_message AIM 
lluamco

Joined: 16 Mar 2007
Posts: 207
Location: Banyoles, Spain

PostPosted: Fri 09 Jan 2009, 05:51    Post_subject:  

exProphecy wrote:

I typed that and I got
Quote:
ln: creating symbolic link 'lib/libsane-hpaio.so.1' : No such file or directory

Did you write all slashes? Please try it again.
Also, what is the output of:
Code:
sane-find-scanner

and
Code:
 scanimage -L
Back to top
View user's profile Send_private_message 
exProphecy


Joined: 05 Nov 2007
Posts: 336
Location: Bay Area, California

PostPosted: Fri 09 Jan 2009, 19:40    Post_subject:  

OHH okay I manually copied and pasted a symlink to /usr/lib/sane/libsane-hpaio.so.1 in /lib/. Thank you for your help! It workeddddd!! Very Happy
_________________
Puppy 4.3.1 + Sansa Express MP3 Player + 10GB USB Flash Drive = My triple threat OS. Wink
I consider myself a Turritopsis Nutricula.
http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html
http://www.esnips.com/web/exprophecypets
Back to top
View user's profile Send_private_message AIM 
lluamco

Joined: 16 Mar 2007
Posts: 207
Location: Banyoles, Spain

PostPosted: Sat 21 Feb 2009, 15:20    Post_subject: Packages updated to version 3.9.2  

hplip and hpliplite updated to version 3.9.2
See first post
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mow9902

Joined: 26 Nov 2008
Posts: 110

PostPosted: Sat 14 Mar 2009, 02:36    Post_subject: cannot execute the hpliplite packages?  

Thanks for the detailed process to install these scanner packages. I have a full HD install of puppy 4.0

I downloaded libnetsnmp.pet and hpliplite-3.9.2.pet

However, when I try to install the packages nothing happens. When I execute the files from a terminal window I receive the error message "permission denied" for both files.

What would this be please ?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 10 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 8, 9, 10 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0745s ][ Queries: 12 (0.0050s) ][ GZIP on ]