Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 17:39
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
help on grub installation with teenpup 2008
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
tech_trgr

Joined: 21 Mar 2008
Posts: 3

PostPosted: Sat 22 Mar 2008, 12:42    Post_subject:  help on grub installation with teenpup 2008  

i badly need help!

i'm trying to install teenpup 2008 on my lappy and i can't seem to make it boot up. i used the universal installer for the teenpup and the grub. but it doesn't boot up properly. i always get the error message etc/tz - no such file or directory.

i tried to edit my menu.lst

this is my menu.lst now:

#Linux bootable partition config begins
title TEENpup 2008 (on/dev/hda1)
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz root=/dev/hda1 ro vga=normal
#Linux bootable partition config ends

any suggestions? what else did i miss?

please help me!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
lesel

Joined: 03 Mar 2008
Posts: 6

PostPosted: Sat 22 Mar 2008, 15:29    Post_subject:  

try boot from cd, menu-> utility ->grub bootloader config ->standard -> /dev/hda? (select correct hda 1-5)-> MBR

I had same problem, until I selected MBR then it added both (vista and puppylinyx) os's on lappy. Hope this helps. or Try adding rootnoverify:

#Linux bootable partition config begins
title TEENpup 2008 (on/dev/hda1)
rootnoverify (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz root=/dev/hda1 ro vga=normal
#Linux bootable partition config ends
Back to top
View user's profile Send_private_message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6688
Location: lisbon

PostPosted: Sat 22 Mar 2008, 20:30    Post_subject:  

/etc/TZ is to do with your time zone, so you could try just booting a cdrom in ram, (puppy pfix=ram), make sure that you've got the correct time for your location, then mount the partition, where you've got a full install of puppy, mount the cdrom, then copy /etc/TZ of the cdrom to the full install partition.

Hopefully, that will work.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tech_trgr

Joined: 21 Mar 2008
Posts: 3

PostPosted: Tue 25 Mar 2008, 23:24    Post_subject:  

it works! thanks guys! i appreciate it!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0583s ][ Queries: 11 (0.0212s) ][ GZIP on ]