Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 23:11
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Pebble 1.0 BETA - simple bootsplash program
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 7 [96 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Wed 10 Sep 2008, 23:47    Post subject:  

Quote:
my wife's due with our next baby in a bout a week
Well, I'd say that takes priority!

Good luck. Smile

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
echamussy

Joined: 03 Sep 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed 12 Nov 2008, 01:39    Post subject: Pebble not working on 4.1  

Hello,
I was using pebble 1.0 with puppy-NOP 4.0 and today I tried NOP (based on 4.1) and is not working Sad The splash screem never goes away and puppy can't boot. Do you guys know if there is anything new in puppy 4.1 that prevents pebble from working?

Thanks !!
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Wed 12 Nov 2008, 01:45    Post subject:  

I don't know. I haven't looked at 4.1's boot scripts yet. I'll port Pebble to 4.10 and 4.11 this weekend or the next, pending homework and attention-span.

Thanks for reminding me. I forgot that I needed to do this still.


Oh, and I'll also update the package to use the version I posted for Dinky to test. I was waiting for him to get back to me first, in case I still didn't find his bug. But oh well.

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
echamussy

Joined: 03 Sep 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed 12 Nov 2008, 01:50    Post subject: Wow  

Wow, thanks for responding so fast ! Great, I'm looking forward to have pebble running on 4.1. Thanks for your work, you are a genius Very Happy

Cheers.
Back to top
View user's profile Send private message 
dinky


Joined: 19 Jan 2008
Posts: 699

PostPosted: Wed 12 Nov 2008, 07:15    Post subject:  

Hi Pizzasgood, sorry bout not getting b ack to you with that testing, I bailed. While I'm still finding some time for developing, there's precious little of it, and currently I'm working on project Ripple. The idea is to only use Compiz-Fusion as the Window manager, with nothing else. TigerPup, the project with the bootspash, is blending with Ripple. I'll definitely be using Pebble at some point, but it's going to wait until more important issues are sorted, and Ripple is stable. Hope to get back to Pebble testing then. Cheers.
~dinky
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Wed 26 Nov 2008, 03:52    Post subject:  

Okay, I've ported it to 4.10 and 4.11. I have not tested these extensively. Basically, I made sure the 4.11 version booted properly, after being installed into an existing frugal Puppy. I have not verified that the tweaked puppyinstall script is perfect, nor that every case where the splash should be removed is working (such as for entering passwords or choosing a pup_save.2fs file). I'll test it harder someday but now is not a good time for that.

Anyways, it seems to work so far.


Links on the first post now point to the new versions.

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
james_liu

Joined: 03 Dec 2008
Posts: 22

PostPosted: Thu 11 Dec 2008, 07:49    Post subject: problem with pebble_p411-1.0  

After installed the pebble_p411-1.0 for puppy4.1.1-k2.6.25.16, I can not get the X sometimes. But is not like this, sometimes has been normal. The screen has paused in the last image. I thought maybe the x have not started.
How to solve it?
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Thu 11 Dec 2008, 13:39    Post subject:  

Quote:
I can not get the X sometimes.
Does the bootsplash go away and leave you at the commandline, so that you have to run xwin? Does it do that, but without clearing the image? Or does it hang, requiring a reboot?

What kind of install? Full, frugal, USB?

--------

FYI, I've now uploaded packages for 4.12 also.

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
james_liu

Joined: 03 Dec 2008
Posts: 22

PostPosted: Thu 11 Dec 2008, 20:37    Post subject:  

Pizzasgood wrote:
Quote:
I can not get the X sometimes.
Does the bootsplash go away and leave you at the commandline, so that you have to run xwin? Does it do that, but without clearing the image? Or does it hang, requiring a reboot?

What kind of install? Full, frugal, USB?

--------

FYI, I've now uploaded packages for 4.12 also.

The bootspalsh dose not go away. It pauses in the last picture, but not commandline. I can not do any things, but only reboot.
Frugal Install.
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Fri 12 Dec 2008, 00:53    Post subject:  

Thanks. I'll see if I can track it down tomorrow.
_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
james_liu

Joined: 03 Dec 2008
Posts: 22

PostPosted: Fri 12 Dec 2008, 02:00    Post subject:  

Pizzasgood wrote:
Thanks. I'll see if I can track it down tomorrow.

Waits for your good news ! Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Fri 12 Dec 2008, 14:00    Post subject:  

Well, I'm not sure what's wrong, but I do know there are a couple spots where there is a potential for it to get stuck in an infinite loop if something breaks. They were spots where the script waits for the daemon to finish doing something before continuing. I adjusted the code so that now they won't wait more than five seconds, then they'll continue anyway.

Try this modified version and let me know if it seems to work:
http://www.browserloadofcoolness.com/tmp-stuff/pebble_p411-1.0.tar.gz


Can you confirm that this only happens when running Pebble?

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
james_liu

Joined: 03 Dec 2008
Posts: 22

PostPosted: Fri 12 Dec 2008, 23:21    Post subject:  

Pizzasgood wrote:
Well, I'm not sure what's wrong, but I do know there are a couple spots where there is a potential for it to get stuck in an infinite loop if something breaks. They were spots where the script waits for the daemon to finish doing something before continuing. I adjusted the code so that now they won't wait more than five seconds, then they'll continue anyway.

Try this modified version and let me know if it seems to work:
http://www.browserloadofcoolness.com/tmp-stuff/pebble_p411-1.0.tar.gz

Well, I will be quick to try this version.

Pizzasgood wrote:
Can you confirm that this only happens when running Pebble?

I think this is the case. When I did not install the pebble will not happen. Even if it is installed pebble, but not enable it, it will not happen.
Back to top
View user's profile Send private message 
Dark Adonis


Joined: 01 Sep 2008
Posts: 25

PostPosted: Sun 14 Dec 2008, 03:54    Post subject:  

Hi Pizzasgood,

I too tried this with Puppy 4.1. I can confirm that this only happens with pebble.

Unfortunately, your modified version did not work as well... it hung at the boot screen.

Good luck, and thanks for this great program!

Edit: Nevermind, the shutdown problem was my fault. The boot problem still persists.

Last edited by Dark Adonis on Sun 14 Dec 2008, 11:47; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
james_liu

Joined: 03 Dec 2008
Posts: 22

PostPosted: Sun 14 Dec 2008, 07:52    Post subject:  

Dark Adonis wrote:
Hi Pizzasgood,

I too tried this with Puppy 4.1. I can confirm that this only happens with pebble.

Unfortunately, your modified version did not work as well... it hung at the boot screen.

Good luck, and thanks for this great program!

Edit: Also, is it possible that pebble modified a script that prevents puppy from asking you to make a pup_save at the end of a live session? I began to experience this after I installed pebble. Not 100% sure if it is pebble's fault, but would appreciate if you check this.

I tested with the modified version the result is the same.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 7 [96 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0780s ][ Queries: 11 (0.0030s) ][ GZIP on ]