Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 12:13
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Dell Inspiron 600m Wireless Connectivity Problem
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count_1  
Author Message
Meatwad

Joined: 30 Dec 2007
Posts: 3

PostPosted: Wed 02 Jan 2008, 01:57    Post_subject:  Dell Inspiron 600m Wireless Connectivity Problem
Sub_title: Could connect to wireless network only after reinstalling
 

I have a Dell Inspiron 600m laptop. I tried all day to connect to my wireless router. I tried different configurations on the router and in puppy 3.01 network connection wizard and nothing worked.

My roomate kicked me out of the room with the internet cable so I could only connect wirelessly, so I reinstalled windows to get back online. The Windows installation deleted my puppy HD saved files.

I connected just fine under windows (after 2 hours of reinstalling drivers--thanks Dell, Microsoft). Then I looked through the forums and thought I had found a fix, so I reloaded puppy and tried to get online. This time it worked under the internet configuration wizard. Crazy Crazy. I think somebody else may have had a similar problem/solution. When I put the Dell Drivers CD in the drive to load the drivers, this is what it tells me about my network devices.

Network Devices:

x Broadcom 570x Gigabit Integrated controller Rev: A?
Dell True Mobile 1180 Internal 802.11b Mini-PCI Card Rev: A02
Dell True Mobile 1300 Internal 802.11b/g MPCI Rev: A06
Dell True Mobile 1400 Internal Dual-band WLAN Card REv: A03
Dell True Mobile 300 Bluetooth Internal Card Rev: A00
x Intel (r) Pro/Wireless 2100 LAN miniPCI Adapter Rev:?

I don't know if these are drivers or pieces of hardware (I don't know much about computers and am particularly ignorant about networking, sorry). It put the "xs" next to the 2 devices with xs. I think that means I have to install those drivers, but I'm not sure. The CD contains drivers only (and some patch and diagnostic stuff) and it's not part of the windows CD.

Anyway, if you have a 600m and you can't get online, you might want to try getting online with windows to make sure that your network is set up right, then reinstall puppy (or pick the boot option where it ignores previous save files), start the network connection wizard, and make sure you put in the right information the first time. Others had reported that the Wizard might be reverting to the "automatic" profile when it tries to connect to the internet, no matter what profile you choose, so that might have something to do with it (i.e. you had an old WEP key in your wizard for the "automatic" profile, you change that profile or add a new profile for your new router, but the card is still connecting using the old "automatic" profile settings). That's an un-educated guess.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count_1  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0403s ][ Queries: 11 (0.0048s) ][ GZIP on ]