Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 24 Nov 2014, 08:29
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Dingo 4 alpha3 Bugs/probs
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 8 [120 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11157
Location: Arizona USA

PostPosted: Sun 23 Dec 2007, 23:36    Post subject:  

I shortened the long comment ferikanagy had on his image. That seemed to solve the problem.
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11157
Location: Arizona USA

PostPosted: Sun 23 Dec 2007, 23:52    Post subject:  

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=156875#156875
BarryK wrote:
Flash wrote:
When I ran ddcprobe from a console of Puppy Dingo 392 (on a multisession DVD+RW) the display instantly went black and the computer locked up. The power had to be turned off before it would restart. So as an experiment I ran ddcprobe from the console of a 3.01 multisession DVD. The screen went black for a second but then came back, and the console showed the results of ddcprobe.

So does ddcprobe work fine without X running? -- is this a conflict between a running X and the ddcprobe on your video hardware?

Sorry it took so long to reply. It's Christmas, what can I say. Smile

Anyway, I burned Dingo4 Alpha3 to a DVD and booted it in my latest toy. Xorg let me choose 1360 x 768. The icons on the desktop look stretched sideways (what should be circles are ovals) but when I played a movie in Gxine it looked fine.
Ddcprobe ran without a hitch:
    # ddcprobe
    vbe: VESA 3.0 detected.
    oem: ATI ATOMBIOS
    vendor: (C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.
    product: RS690 01.00
    memory: 16384kb
    mode: 640x400x256
    mode: 640x480x256
    mode: 800x600x256
    mode: 1024x768x256
    mode: 1280x1024x256
    mode: 640x480x64k
    mode: 800x600x64k
    mode: 1024x768x64k
    mode: 1280x1024x64k
    mode: 320x200x64k
    mode: 1600x1200x256
    mode: 1600x1200x32k
    mode: 1600x1200x64k
    edid:
    edid: 1 3
    id: 101c
    eisa: VSC101c
    serial: dadb6101
    manufacture: 46 2005
    input: analog signal.
    screensize: 70 39
    gamma: 2.200000
    dpms: RGB, active off, no suspend, no standby
    timing: 720x400@70 Hz (VGA 640x400, IBM)
    timing: 640x480@60 Hz (VGA)
    timing: 640x480@75 Hz (VESA)
    timing: 800x600@75 Hz (VESA)
    timing: 1024x768@87 Hz Interlaced (8514A)
    timing: 1024x768@75 Hz (VESA)
    ctiming: 1280x1024@60
    ctiming: 640x640@70
    dtiming: 1360x768@70
    monitorserial: PS40546C0807
    monitorrange: 30-64, 60-75
    monitorname: N3250w
    #

I realize that doesn't exactly answer your question, Barry. I originally tried to run ddcprobe from Dingo4 alpha2 but it didn't have drivers for the USB hub and wouldn't save the second session to DVD, so I had no easy way to transfer the results of ddcprobe to this computer. It took a few hours of tinkering to figure out what the problem was and try Dingo alpha3 instead. By then I forgot what it was I was supposed to do. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 792

PostPosted: Wed 26 Dec 2007, 22:05    Post subject:  

Updated : same bugs as usual :
gxine crashes or hangs.
cannot full install to disk.

So far, the best puppy : great idea to simplify it !
Maybe some critics :
* windows key should open the menu (you know that strange key).
* make it easier for dev_xxx.sfs to use (right now works not directly if copied to / , must do many steps before ?).
* include sane/xsane per default ?
* remove not used filesystems from grub.
* what's the use of trash ? why not used by default when deleting ? like make an alias move to trash instead of delete.
* are these progs needed ? wavplay, bdb, gtkmoz, nenscript ?
* opening pictures by default with viewer is better than with editor ?
Keep on simplifying : faster and easier to use and maintain Smile
Thanks Barry.

Last edited by linuxcbon on Thu 27 Dec 2007, 21:26; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 368
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Thu 27 Dec 2007, 14:33    Post subject:  

I've been unable to get the Dingo 4 barebones iso from ibiblio since yesterday, either with browser or with FTP. Anybody else with download problems? Sorry, I posted in alpha3 thread instead of alpha4 thread.
_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.2.1n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.

Last edited by Marv on Fri 28 Dec 2007, 13:21; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 368
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Thu 27 Dec 2007, 21:00    Post subject:  

Problem solved. Dingo alpha barebones is available at: www.puppylinux.ca
_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.2.1n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1436
Location: florida

PostPosted: Sun 30 Dec 2007, 22:25    Post subject:  

I haven't been able to get DRI (direct hardware rendering) working with Dingo and the Xorg tarball with my ATI r300. The logs all look good, but the glxgears screen is black. So I used Barry's T2 package and rebuilt with the full Xorg modular tree. If I use the X11R7 directory from that rebuild, DRI works fine.

Also, I removed the the pkg_xorg-server.conf and the pkg_xorg-server.patch files from pigglet before building. I noticed the pkg_xorg-server.conf file had DRI disabled.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 31 Dec 2007, 21:39    Post subject:  

kirk wrote:
I haven't been able to get DRI (direct hardware rendering) working with Dingo and the Xorg tarball with my ATI r300. The logs all look good, but the glxgears screen is black. So I used Barry's T2 package and rebuilt with the full Xorg modular tree. If I use the X11R7 directory from that rebuild, DRI works fine.

Also, I removed the the pkg_xorg-server.conf and the pkg_xorg-server.patch files from pigglet before building. I noticed the pkg_xorg-server.conf file had DRI disabled.

Hmm, ok. If you create a DRI PET package for Puppy, then it will need to overwrite the Xorg files currently in Dingo that are DRI-challenged.
I will need to look at those .conf and .patch files next time I rebuild with T2.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5285
Location: Australia

PostPosted: Tue 01 Jan 2008, 08:38    Post subject:  

No bug, I just want to ask about the version of ALSA in Puppy4alpha:
a week ago Barry reported that ALSA is from an SVN snapshot (2007-12-21) -
http://puppylinux.com/blog/?p=88
Barry, I'm about to help update ALSA in Pup214R, is there anything about this SVN release that makes it particularly better than ALSA 1.0.15?
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5285
Location: Australia

PostPosted: Tue 01 Jan 2008, 08:43    Post subject:  

Barry, nibl reports that a small modification to the wag-profiles.sh script fixes the problem of not being able to use 8-digit WPA passphrases -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=162684#162684

And Pizzasgood has suggested another Wifi wizard fix –
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=24961
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 01 Jan 2008, 09:41    Post subject:  

tempestuous wrote:
No bug, I just want to ask about the version of ALSA in Puppy4alpha:
a week ago Barry reported that ALSA is from an SVN snapshot (2007-12-21) -
http://puppylinux.com/blog/?p=88
Barry, I'm about to help update ALSA in Pup214R, is there anything about this SVN release that makes it particularly better than ALSA 1.0.15?

No, I don't know of anything particularly better than 1.0.15.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
capoverde


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 233
Location: Sanremo (Italy) with fine seaview

PostPosted: Wed 02 Jan 2008, 00:46    Post subject:  

Testing Dingo Alpha3 on a Celeron 2800 (Asrock775i65GV MoBo):

mhwaveedit worked swift and fine with a couple audio files (mp3 and OGG), then hanged opening another - which was regularly read after reboot - with very high CPU activity; impossible to kill the process without rebooting.

One SD card would not refresh its FAT even after reformatting twice with GPartEd; possibly a problem with the card itself (though I hope not...).

Generally, however, a very responsive and stable system - SeaMonkey seems a rock no matter what it's handling.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 02 Jan 2008, 08:02    Post subject:  

capoverde wrote:
Testing Dingo Alpha3 on a Celeron 2800 (Asrock775i65GV MoBo):

mhwaveedit worked swift and fine with a couple audio files (mp3 and OGG), then hanged opening another - which was regularly read after reboot - with very high CPU activity; impossible to kill the process without rebooting.

One SD card would not refresh its FAT even after reformatting twice with GPartEd; possibly a problem with the card itself (though I hope not...).

Generally, however, a very responsive and stable system - SeaMonkey seems a rock no matter what it's handling.

I commented recently in my blog about the kernel used in Dingo having a problem with updating /proc and /sys when drive partitions change. It would be interesting to see if your problem is related -- and whether a reboot fixes it.
Note, alpha4 is the latest.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zygo

Joined: 08 Apr 2006
Posts: 211
Location: UK

PostPosted: Wed 02 Jan 2008, 08:19    Post subject:  

Barry,
I have a remedy for the help page's problem with the non-js browsers. I posted it on the little sister to this thread:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=24863&start=28
Back to top
View user's profile Send private message 
capoverde


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 233
Location: Sanremo (Italy) with fine seaview

PostPosted: Wed 02 Jan 2008, 08:39    Post subject:  

Thanks Barry. I saw your post in the blog, but things seemed a little different to me.

Rebooting Dingo didn't change things, whereas reading the same card with Puppy 3.01 it appears empty as it should - so my card is innocent...

But here too, after unmounting one SD card and inserting & mounting another, Rox shows false contents. However, with 3.01, just restarting the X server corrects this (same behavior from either PMount or MUT - could not try with MUT in Dingo).

I never noticed that before, as I usually access just one SD card during a session. Yep, will download Alpha 4 right now.

>Hope you'll have fun in India!
Back to top
View user's profile Send private message 
magerlab

Joined: 08 Jul 2007
Posts: 731

PostPosted: Wed 02 Jan 2008, 10:23    Post subject:  

I just triesd out 3.93 puppy beta

the first things i have (microbugs?):
my IDE drive is shown as sda in pmount
the keyboard wizard do not work( advanced keyboard configuration)
also seamonkey does not have a language/content submenu in Preferences
gxine is slow or freezes

these bugs are not serious, of course.

_________________
skype: desafimager
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 8 [120 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0976s ][ Queries: 12 (0.0116s) ][ GZIP on ]