Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 13:30
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Wifi Atheros AR5007EG
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Author Message
slapshot


Joined: 02 Apr 2006
Posts: 270
Location: Italy

PostPosted: Thu 13 Dec 2007, 11:09    Post subject:  Wifi Atheros AR5007EG  

Hi all,

I'm installing Puppy 3.01 on a Packard Bell Laptop which has an integrated wifi Atheros AR5007EG. Puppy seems not able to see this wifi card. Anyone has suggest for me to make it works ?

Thanks

_________________
Bye
Slapshot
EduPup 2.0 at
http://www.pieroni.biz/edupup
http://www.giovelug.org
http://puppylinux.ca/tpp/edupup/
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
sathyan

Joined: 23 May 2007
Posts: 14

PostPosted: Wed 16 Jan 2008, 04:48    Post subject: same problem with me too...  

i have a benq joybook s41... which has a atheros Ar5006eg wireless card..
puppy can load a module for it.. and i can find the access point using rutilt... but i cannot connect...
the autoload module which is loaded by puppy is atho ath_pci suppoort for atheros 802.11 wireless LAN cards

any help.......?
Back to top
View user's profile Send private message 
friedsonjm

Joined: 10 Mar 2007
Posts: 208

PostPosted: Wed 16 Jan 2008, 08:23    Post subject:  

Have you tried loading the Windows driver via ndiswrapper?
jf
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5139
Location: Australia

PostPosted: Wed 16 Jan 2008, 09:27    Post subject:  

The AR5007EG is a recent variation of the Atheros chipset, and is not supported by the current release of the MADWiFi driver.
Due largely to the fact that this chipset is found in the popular ASUS Eee notebook, discussion on the MADWiFi forums has prompted a patched version of the MADWiFi driver, and this driver is now available for Puppy 3.x and 4.0 here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=153643#153643

and for Puppy 2.12-2.16 here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=161257#161257

Last edited by tempestuous on Wed 28 May 2008, 19:23; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
sathyan

Joined: 23 May 2007
Posts: 14

PostPosted: Thu 17 Jan 2008, 06:31    Post subject:  

thanks a lot for your reply....

@tempestuous
those two patches didn't help for me...
mine is a ahteros AR5006EG

i'm able to scan the wireless networks and i'm able to find my access point too... but it is not connectingm,when i use rutilt.. but if i use another USB wireless lan card(TP Link).. it worked fine...

@friedsonjm
i tryed via ndiswrapper too... but it is not working..
Back to top
View user's profile Send private message 
metalgear1987

Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1

PostPosted: Tue 15 Apr 2008, 05:07    Post subject:  

Can you try with this:
http://forum.ubuntu-it.org/index.php/topic,152450.0.html

It's an ubuntu guide, but could works on puppy linux too.

Or can you visit this page:
http://madwifi.org/wiki/Compatibility/Atheros

and see on AR5007EG and find all you need.

Bye bye
Giuseppe
Back to top
View user's profile Send private message 
nicolas_ho_taylor

Joined: 23 Apr 2008
Posts: 9

PostPosted: Sat 27 Sep 2008, 01:43    Post subject: Checking out 4.1rc  

I've just downloaded 4.1rc and it's great! but wifi doesn't work for me.

I have a brand new Acer Aspire 5315. According to the madwifi page at http://madwifi.org/wiki/Compatibility/Atheros, this is tested and working. But Puppy only sees the Ethernet adapter.

I tried installing several modules: ath5K, ath_pci and bcm43xx (and rt2400pci, rt2500pci and rt61pci for good measure). No luck.

I don't have any obvious access to the Windows driver, since everything was pre-installed.

Any ideas, anyone?
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5139
Location: Australia

PostPosted: Sat 27 Sep 2008, 07:35    Post subject:  

nicolas_ho_taylor wrote:
I have a brand new Acer Aspire 5315. According to the madwifi page at http://madwifi.org/wiki/Compatibility/Atheros, this is tested and working

According to that page you have the Atheros AR5007EG variant of the Atheros chipset, which is only supported by a special "madwifi-hal" version of the MADWiFi driver (ath_pci).
This has been widely discussed on the Puppy forum before, even in this same forum thread.

The exact driver you need for Puppy4.1rc1 has been made available here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=234921#234921
Back to top
View user's profile Send private message 
nicolas_ho_taylor

Joined: 23 Apr 2008
Posts: 9

PostPosted: Fri 03 Oct 2008, 22:18    Post subject: madwifi update
Subject description: Silly of me!
 

That was silly of me - I skimmed the thread too quickly and missed the information.

Wireless is now working, at least as far as listing all my neighbours' wifis. Now I have to get to grips with setting up the network, which seems very temperamental - but that's for another thread!

Thanks for your help.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0574s ][ Queries: 11 (0.0114s) ][ GZIP on ]