Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 20 Aug 2014, 22:45
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
[obsolete] Compiz-Fusion Puplet for testing -- aka "W...
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 8 of 12 [169 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Next
Author Message
floborg


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 194
Location: Fort Worth, TX

PostPosted: Sun 02 Dec 2007, 18:14    Post subject:  

tombh wrote:

@floborg: I'm very interested in what the minimum spec for wNOP is, I think your graphics card is DRI capable and your system isn't that old so if you'd like to keep trying we can begin with a wNOPdump (see very first post on the thread and also a couple of posts back for what to do with a wNOPinspect and wNOPdump)....


Here is a wNOP dump. I had to make it in the normal Puppy 3.01 + Xfce since wNOP isn't stable enough. I already have the xorg OpenGL pet installed.

EDIT: Deleted attachment. See more recent post.

Last edited by floborg on Mon 17 Dec 2007, 01:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Volsung


Joined: 27 Sep 2007
Posts: 160
Location: A house with broken Windows

PostPosted: Sun 02 Dec 2007, 19:56    Post subject:  

The Jinx wrote:
okay well it doesn't work on my laptop with ATI Mobility Radeon x1200. When i tried to type "SKIP_CHECKS=yes compiz-manager" in the terminal window it just kills x.


I am pretty (85%) sure that that needs to be run from the CLI in order to work properly since it affects X. Try exiting X (ctrl alt Bkspce) and then using it. Then start X if it doesn't do that for you.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
tombh


Joined: 12 Jan 2007
Posts: 422
Location: Bristol, UK

PostPosted: Mon 03 Dec 2007, 06:42    Post subject:  

@The Jinx: Bingo Razz We've done it -- the official fix for ATI cards. Although it doesn't work on your X1200? Did you follow all the steps, like the Option "Composite" "Enable" thing? Which card was it you got going with the ATI-Installer/devx/kernel-source method?

To make it official then, here is the recommended fix for ATI cards:
(*NB) If your card is older (therefore older than 5th generation) then simply typing
Code:
SKIP_CHECKS=yes compiz-manager
into the terminal should get you wobbling. Otherwise you will need to do the following --
(1) Clean, fresh, 'pfix=ram' boot of wNOP
(2) Download (or by whatever other means) kirk's ATI fglrx dotpet
(3) Double click it to install
(4) Add
Code:
Section "Extensions"
    Option "Composite" "Enable"
EndSection

to the end of /etc/X11/xorg.conf
(5) Restart X (CTRL+ALT+BACKSPACE then type 'xwin' to come back)
(6) Type
Code:
SKIP_CHECKS=yes compiz-manager

in the terminal.

Any confirmations of this method (Caneri, topjohn) would be greatfully received.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tombh


Joined: 12 Jan 2007
Posts: 422
Location: Bristol, UK

PostPosted: Mon 03 Dec 2007, 06:51    Post subject:  

@floborg: Can you not choose the <Plain Xfce> Option during the Compiz-Fusion Wizard at boot time? It would be good if that did work cos otherwise we might have to do it all the old school manual way!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
topjohn

Joined: 27 Nov 2007
Posts: 31

PostPosted: Mon 03 Dec 2007, 13:16    Post subject: ati.pet working... sorta...
Subject description: ati.pet n compiz n wnop almost perfect for me...
 

using ati.pet with the method mentioned by tombh, i've been able to get almost everything working together. my only issue now is that randomly some windows/menus will not appear. for instance, if i pull up the desktop menu i might see the first level of menus, but the second level only paints a blank menu of the correct size. apps are the same. nother example, i can open a file manager only to have title at the top, but a blank window below below. anyone else experiencing this? sometimes it will work after opening and closing several windows/menus.

note: from a fresh install of wnop, my xorg already had:

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

so i didn't have to add it myself.
Back to top
View user's profile Send private message 
Volsung


Joined: 27 Sep 2007
Posts: 160
Location: A house with broken Windows

PostPosted: Mon 03 Dec 2007, 17:19    Post subject:  

That sounds kinda like the rendering problem I was having with an intel card... Perhaps seeing if the fix is the same? This is just a guess until the people that know what they are talking about return...

Code:
Option "XAANoOffscreenPixmaps" "True"


Oddly enough though mine is working without the line in my xorgconfig. For some reason if I leave puppy alone at startup, it exits X and runs xorgwizard so my xorg.conf file gets rewritten. After that had happened once I found I didn't need that line of code anymore... Wierd... Any ideas as to why that is so?

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
tombh


Joined: 12 Jan 2007
Posts: 422
Location: Bristol, UK

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 06:32    Post subject:  

So, still a bit more tidying up to do with this ATI fix.

@topjohn: My first guess would have been what Volsung said about the Option "XaanOffScreenPixmaps". But then you say that you already have the Option "Composite" "Enable" which means that wNOP has set you up for ATI which *also* means you'll have XaanOffCScreenPixmaos in there. So what I'm thinking now is that maybe all the added ATI options, namely --

Code:
Option     "backingstore" "true"
   Option     "EnablePageFlip" "true"
   Option     "SubPixelOrder" "none"
   Option     "AccelMethod" "XAA"
   Option     "RenderAccel" "true"
   Option     "AGPMode" "4"
   Option     "ColorTiling"   "on"
   Option     "DynamicClocks" "on"
   Option     "mtrr" "on"
   Option     "VideoOverlay" "on"
   Option     "OpenGLOverlay" "off"

   Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
   Option "AddARGBGLXVisuals" "True"

should be reconsidered for the fglrx driver. What if you were to try removing all or some of those options from /etc/X11/xorg.conf ?

@Volsung: that does sound a bit weird! What do mean by 'if I leave puppy alone at startup', what do you do if you're present for boot up? What type of installation do you have?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
cb88


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 1169
Location: USA

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 12:56    Post subject:  

@tombh if you get all the configuration working in 3.00 would you consider building a 2.12 based version?

because 2.12 is one of the more lightweight versions... already has nividia drivers compiled ...ati would probably need to be recompiled with aiglx

xorg would need to be recompiled or perhaps wows package could be used... it worked in 2.13+ I think 2.12 is the same as 2.13 except with petget support and some other changes that made it somewhat less stable

I think someone is working on an upgrade of 2.12 GTK so CCSM would run.... who is doing that?

since the goal would be a lightweight verson XFCE is a no no... just a plain GTK dock (with a root menu) and compiz to manage the wallpaper and emerald WM

of course would fallback to JWM.. there was a little talk of JWM being hacked to only control the panel... that might work if the window managing and panel part can be made independant

even if you went the dock only and no xfce it would knock wNOP down to ~110mb that is something to consider also lovin' the wii-black GTK theme
and H-K black emerald theme

_________________
Taking Puppy Linux to the limit of perfection. meanwhile try "puppy pfix=duct_tape" kernel parem eater.
X86: Sager NP6110 3630QM 16GB ram, Tyan Thunder 2 2x 300Mhz
Sun: SS2 , LX , SS5 , SS10 , SS20 ,Ultra 1, Ultra 10 , T2000
Mac: Platinum Plus, SE/30
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pdrito

Joined: 18 Jan 2007
Posts: 50

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 13:17    Post subject:  

tombh,

For me it's the same as topjohn pointed.
I have an external PCI-e ATI x1300 Radeon video card.

I open wNOP from a live CD.... no problem.
I install kirk's ATI fglrx dotpet.... no problem
I follow the steps:
(4) Not necessary, It was already there.
(5) Restart X (CTRL+ALT+BACKSPACE then type 'xwin' to come back)
(6) Type Code:
SKIP_CHECKS=yes compiz-manager
in the terminal.
Your logo fusion-compiz appears and ALL OK ....... no problem

Then, maintaining the terminal open, I have fusion-compiz working. Surprised

The problem IS:
Some windows open in white, only the frame. (example Pmount, File Manager , etc) so is imposible to work.

I put all/some # on some variables addind by compiz on xorg.conf, like this
#Added by Compiz_Fusion Wizard Smile
Identifier "Card0"
Driver "vesa"
VendorName "ATI Technologies Inc"
BoardName "RV515 [Radeon X1300]"
#Option "backingstore" "true"
#Option "EnablePageFlip" "true"
#Option "SubPixelOrder" "none"
#Option "AccelMethod" "XAA"
#Option "RenderAccel" "true"
#Option "AGPMode" "4"
#Option "ColorTiling" "on"
#Option "DynamicClocks" "on"
#Option "mtrr" "on"
#Option "VideoOverlay" "on"
#Option "OpenGLOverlay" "off"
#Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
#Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
BusID "PCI:3:0:0"
EndSection

BUT, no joy.

Please see if you give us some ideas. You are soooooo close. Laughing

pdrito.
Back to top
View user's profile Send private message 
cb88


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 1169
Location: USA

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 13:28    Post subject:  

@tombh http://lxde.sourceforge.net/ they seem to have the right idea... a very lightweight desktop environment probalby almost as light as rox... the file manager supports desktop icons... maybe support for compiz could be requested or it already exists (i mean different icons for different desktops and multiple wallpapers it is GTK so should run just as well with compiz as XFCE)

#Added by Compiz_Fusion Wizard
Identifier "Card0"
Driver "radeon" <<this might need to be frglx? but definitely not xvesa
VendorName "ATI Technologies Inc"
BoardName "RV515 [Radeon X1300]"
#Option "backingstore" "true"
#Option "EnablePageFlip" "true"
#Option "SubPixelOrder" "none"
#Option "AccelMethod" "XAA"
Option "RenderAccel" "true" <<I know you'll need that one others you probably need too
#Option "AGPMode" "4"
#Option "ColorTiling" "on"
#Option "DynamicClocks" "on"
#Option "mtrr" "on"
#Option "VideoOverlay" "on"
#Option "OpenGLOverlay" "off"
#Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
#Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
BusID "PCI:3:0:0"
EndSection

_________________
Taking Puppy Linux to the limit of perfection. meanwhile try "puppy pfix=duct_tape" kernel parem eater.
X86: Sager NP6110 3630QM 16GB ram, Tyan Thunder 2 2x 300Mhz
Sun: SS2 , LX , SS5 , SS10 , SS20 ,Ultra 1, Ultra 10 , T2000
Mac: Platinum Plus, SE/30
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
topjohn

Joined: 27 Nov 2007
Posts: 31

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 14:55    Post subject:  

i don't know if this is of any help, but...

ati.pet seems to work when i do a fresh install, run ati.pet, restart x(ctrl alt backspace/xwin), run SKIP_CHECKS=yes compiz manager. everything comes up as it should with everything appearing normally. i then edit my /etc/.xinitrc to get autostart of compiz and reboot. when desktop appears i can't see my windows correctly again.

update: taking out the autostart in /etc/.xinitrc and manually starting comiz with "SKIP_CHECKS=yes compiz-manager" sorta fixes the problem. by sorta, i mean i got a blan window once. 30 open windows after worked just fine.
Back to top
View user's profile Send private message 
Caneri

Joined: 04 Sep 2007
Posts: 1580
Location: Canada

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 17:02    Post subject:  

tombh

Here's another shot at pfix=ram..ATI.pet (kirk) etc.

So far for me only topjohn's method with the full ATI driver got me wobbly....

OK..back to fixing a ladies windose puter...Puppy how do I love thee...

On ATI Radeon Mobility X1600/256 ram..HP Compaq nx9420
wNOPdump.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  wNOPdump.tar.gz 
Filesize  12.26 KB 
Downloaded  293 Time(s) 

_________________
Be not afraid to grow slowly, only be afraid of standing still.
Chinese Proverb

Back to top
View user's profile Send private message 
tombh


Joined: 12 Jan 2007
Posts: 422
Location: Bristol, UK

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 17:56    Post subject:  

!! Of Course, I've got it !!

Because wNOP sets up xorg.conf at boot for the radeon driver THEN we install the fglrx driver there are TWO "Device" Sections! Doh!

So Volsung's and my suspicions were correct Smile We just didn't think to put them in the correct place!
Code:
Option “XAANoOffscreenPixmaps” “True”

needs to be put into the this section --
Code:

Section "Device"
   Identifier  "aticonfig-Device[0]"
   Driver      "fglrx"
   Option       "VideoOverlay" "on"
   Option       "OpenGLOverlay" "off"
EndSection

Also mentioned on the Ubuntu forums is that
Code:
Option "BackingStore" "True"
can sometimes solve some issues. Yet another thing I came across were reports that the fglrx driver causes very slow window scrolling -- anybody here notice this?

Of course all this will be implemented in wNOP2. And I will update the previous fix if this works.

@pdrito: Your careful and detailed account helped jogged by detective brain -- Thanks.

@cb88: I like your thinking Smile I have certainly been thinking about getting wNOP as lite as possible, sub 100MB is such a tempting goal! I have also thought about running Compiz with just a dock and no standard window manager, but haven't had time to experiment -- there's something beautiful and simplistic about it. It sounds like an awful lot of work to get wNOP using 2.12, I'd be a little reluctant especially as I had such little joy with it in the past -- there would just be so much recompiling. Were you referring to Pakt's and Dougal's Puppy2.14 Revisited? I haven't tried Puppy4 yet, that has Xorg7.3 I think and is it smaller too? Maybe wait for that to develop a bit? As far as getting the wNOP smaller under Puppy3 there are a lots of little things that could be done, compiling CCSM, stripping ATI and nVidia Control Centers, removing infrequently used DRI modules -- but this is all just reducing the ISO size not necessarily making a lighter, faster Puppy.

@Caneri: Thanks for the wNOPdump. I reckon you'll benefit from the
Code:
SKIP_CHECKS=yes compiz-manager

mentioned a couple of posts ago and the
Code:
Option “XAANoOffscreenPixmaps” “True”
mentioned in this post. PS. You didn't try shaking her windows to see if they'd wobble did you!?

@topjohn: Does this new suggestion sort everything out?

Last edited by tombh on Wed 05 Dec 2007, 13:07; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Volsung


Joined: 27 Sep 2007
Posts: 160
Location: A house with broken Windows

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 18:29    Post subject:  

tombh wrote:

@Volsung: that does sound a bit weird! What do mean by 'if I leave puppy alone at startup', what do you do if you're present for boot up? What type of installation do you have?


Frugal install of wNOP. Leaving it alone at startup means turning on the computer and walking away for 20+ min. When I come back, I see xorgwizard running. If I am present it starts up normally (loads kernel and such) then loads X and I can go from there.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
Caneri

Joined: 04 Sep 2007
Posts: 1580
Location: Canada

PostPosted: Tue 04 Dec 2007, 18:33    Post subject:  

yup...slow screen scolling here
_________________
Be not afraid to grow slowly, only be afraid of standing still.
Chinese Proverb

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 8 of 12 [169 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1101s ][ Queries: 12 (0.0071s) ][ GZIP on ]