Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 17:00
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
3.0 beta -wireless profile not loading on startup
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Author Message
Robb

Joined: 12 Aug 2007
Posts: 10

PostPosted: Sun 16 Sep 2007, 21:18    Post subject:  3.0 beta -wireless profile not loading on startup  

Ok, I have zero programming skills but I've been trying to figure out why Puppy doesn't seem to load an existing wireless profile during bootup. (If I run the wizard and manually select the correct profile everything works just fine.) The correct driver is picked up during bootup and if I scan I can see my access point so that much at least is ok, but the wireless profile must still be manually loaded to connect.

The heart of my question is this: exactly when in rc.network is the profile information in eth1wireless read? Additionally, is it being read at the correct time?

I can't quite figure it out owing to my lack of programming skills, but if the profile information exists on disk and the correct driver is being loaded, then the eth1wireless information either isn't being read or isn't read at the right time.

any thoughts?
Back to top
View user's profile Send private message 
Robb

Joined: 12 Aug 2007
Posts: 10

PostPosted: Tue 18 Sep 2007, 22:05    Post subject: Solution  

Ok, I found this elsewhere on these forums - many thanks to someone who's name I can't remember in a post I can't find...

Copied the complete contents of Wlan0wireless and Wlan0mode (in that order) to rc.local.

To automatically connect to a WEP encrypted network: rebooted, checked using iwconfig and viola! Wireless is already connected.

Using it now Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0518s ][ Queries: 11 (0.0184s) ][ GZIP on ]