Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 23 Nov 2014, 18:28
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Partview crashes
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Sun 09 Sep 2007, 03:47    Post subject:  Partview crashes
Subject description: Puppy 2.15ce/Ecopup
 

Hi, whenever I try to run partview in Ecopup (puppy 2.15ce based) I get this error message, has anyone any ideas?

Code:
sh-3.00# partview
Error in startup script: child process exited abnormally
    while executing
"exec /bin/losetup-FULL /dev/loop1 | grep "/pup_save" | cut -f 2 -d "(" | cut -f 1 -d ")" | cut -f 4 -d "/" "
    (procedure "df_check" line 11)
    invoked from within
"df_check"
    (file "/usr/sbin/partview" line 84)
sh-3.00#

_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
PaulBx1

Joined: 16 Jun 2006
Posts: 2308
Location: Wyoming, USA

PostPosted: Mon 10 Sep 2007, 00:12    Post subject:  

Copy that line starting with 'exec' except for the surrounding outer double quotes, paste it into a console window, and execute it. See what it gives you. It's supposed to give your pup_save file name. If it fails you can try to debug it by chopping off commands at each pipe...
Back to top
View user's profile Send private message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Tue 11 Sep 2007, 21:56    Post subject: Thanks  

Thanks Paul. I modified the startup files within initrd.gz to use eco_save.2fs and not pup_save.2fs, so that existing puppy users could try it without interfering with their existing puppy frugal install. Your post put me on the right direction. I edited /usr/sbin/partview "as text" within rox, and replaced where it said pup_save.2fs to eco_save.2fs and everything works fine now.

Thanks for the tip

_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0431s ][ Queries: 11 (0.0042s) ][ GZIP on ]