Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 27 Nov 2014, 06:58
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
CUPS in Hand (2.17 experimental feedback)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 6 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Author Message
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5285
Location: Australia

PostPosted: Mon 02 Jul 2007, 03:49    Post_subject:  

Puppy 2.16's kernel has Wireless Extensions v20, and its Wireless-Tools are stated as compatible for v11 to v21.
But Puppy 2.17's kernel has Wireless Extensions v22, so upgraded Wireless-Tools are definitely needed.

So I now attach Wireless-Tools for Puppy 2.17, stable v28, and beta v29pre22.
These were compiled in Vector Linux with kernel 2.6.21.5 using Barry's preliminary kernel config.
The exact kernel config should not matter, it's the Wireless Extensions version which determines compatibility.
Wireless_tools28-k2.6.21.5.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  Wireless_tools28-k2.6.21.5.pet 
Filesize  62.83 KB 
Downloaded  863 Time(s) 
wireless_tools29pre22-k2.6.21.5.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  wireless_tools29pre22-k2.6.21.5.pet 
Filesize  67.13 KB 
Downloaded  835 Time(s) 

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 02 Jul 2007, 09:21    Post_subject:  

tempestuous, great, saves me from having to compile it.

flash, okay, I'll check the logic where it tests if the swap partition is loaded.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zygo

Joined: 08 Apr 2006
Posts: 211
Location: UK

PostPosted: Mon 02 Jul 2007, 14:27    Post_subject:  

Hi,
I booted 2.17 exp1 from cd - no hd.

- The connect applet reports no modem found. I have an external hw modem. As I reported earlier on this forum http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=18899&start=21 puppyserialdetects give different results depending on how it is invoked.

- pmount is faster because it doesn't spin-up the cd when is starts up Very Happy
I would rather it did not eject afer unmounting though.
I'd also like the floppy drive to be put back on please.

- The time is 1 hour behind that in 216 which is correctly showing BST. The change is probably a good thing because it was wrong in xp the other day when I booted for the first time in a few months.

Thanks for puppy so far.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zygo

Joined: 08 Apr 2006
Posts: 211
Location: UK

PostPosted: Mon 02 Jul 2007, 17:17    Post_subject:  

When I copy my wvdial.conf to /etc/ it is not properly read by PupDial. My file's Init1 and Init2 were generated by wvdial in 2.14. I entered 'Init3 = ATM0' myself (so that I didn't have to listen to the dialing and screeching). I don't know if they could all go in one Init string. Init2 has several space-separated items in it but PupDial reads only up to the first space. Init3 is not shown in PupDial.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1436
Location: florida

PostPosted: Mon 02 Jul 2007, 18:45    Post_subject:  

Barry,

I found a new source for the rtl8180 wifi driver that wouldn't compile. On this project's home page they claim it will build on 2.6.21.

http://rtl-wifi.sourceforge.net/wiki/Main_Page

I downloaded their SVN today. I'll attach it.
rtl8180.tar.bz2
Description 
bz2

 Download 
Filename  rtl8180.tar.bz2 
Filesize  473.62 KB 
Downloaded  865 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 02:50    Post_subject:  

zygo wrote:
- pmount is faster because it doesn't spin-up the cd when is starts up Very Happy
I would rather it did not eject afer unmounting though.
I'd also like the floppy drive to be put back on please.

The floppy drive should be there. The floppy-detection code is the same as before. Let's see, try this:

# grep "Floppy drive" /var/log/messages

...you should get something.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 02:54    Post_subject:  

zygo wrote:
- The connect applet reports no modem found. I have an external hw modem. As I reported earlier on this forum http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=18899&start=21 puppyserialdetects give different results depending on how it is invoked.

2.17exp1 only has puppyserialdetect 1.2, none other.
You would only have other versions of puppyserialdetect present if you are using a pre-existing pup_save file, which the release announcement expressely warned against doing.

If you boot with 'puppy pfix=ram', no prior pup_save file will be used. Then, does it detect your hardware modem?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Marco_Inge

Joined: 08 Feb 2006
Posts: 41

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 02:58    Post_subject:    

Just booted 2.17 experiment 1 and it recognised my analog modem immediately. The modem is a Trust MD1100 internal.

Great! Lack of dialup connection with my modem was the only thing stopping me from saying goodbye to window$ on my home pc and turn to Puppy Linux 100% Very Happy Very Happy Very Happy

Thanks Barry for the hard work. In a year and a half time since I started getting interested in Linux, Puppy was the best thing I discovered and release after release it really became what I needed! Cool

Marco
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 03:17    Post_subject:  

Quote:
2. My ipw2100 is not detected (like before) and a ipw2200 is, altho Dougal has spend quite some time on this problem his efforts aren't in here. Is this for the final version?

Beem, I don't know anything about this. Can you give a url to the thread where this is discussed?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 03:30    Post_subject:  

Marco_Inge wrote:
Just booted 2.17 experiment 1 and it recognised my analog modem immediately. The modem is a Trust MD1100 internal.

A quick google, it has a Motorola chipset is all I can find. Good that it works, we can add that to our list of working modems!

One thing I would like to know about. In /etc/rc.d/rc.modem, I'm thinking of commenting-out line 47. This line run the 'setserial' program, but I'm not sure how reliable it is with software modems.

You could test to find out if your modem still works with that line commented-out, but you would have to have a pup-save file so that the edited /etc/rc.d/rc.modem is there at bootup. Perhaps you could create a new pup-save at shutdown and use that at next bootup.
...if possible, I would like to know -- I would hate to go ahead and comment it out, then your modem stops working.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 03:34    Post_subject:  

Marco, also, I'm curious what driver is working with your modem? When you start PupDial, at the top it states in bold letters that your modem is found and it gives the device, like this: /dev/something -- what is that "something"?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Marco_Inge

Joined: 08 Feb 2006
Posts: 41

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 05:00    Post_subject:  

Currently I'm at work using my laptop with windows, I'll check tonight when I'm back home and I'll let you know.

Cheers, Marco
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5285
Location: Australia

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 09:02    Post_subject:  

I just uploaded wireless_tools28 again, this time with the header files included.
I now wonder whether wpa_supplicant needs to be recompiled against these updated Wireless Extensions/Wireless Tools?

And if anyone would care to try the latest PCMCIA utilities in Puppy 2.17 experimental, please download my attachments from the Developer Forum here -
http://www.puppyos.net/forum/?1183467209
http://www.puppyos.net/forum/?1183467315
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mmm

Joined: 30 Jan 2007
Posts: 76

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 10:14    Post_subject:  

Group,

I couldn't get puppy-2.17-experiment1-2007june29 to boot. It got stuck at creating "something" during the green part of the startup sript, I can't remember exactly. I can take a photo if I can get the camera to work.

I used the boot parameter puppy pfix=ram, then I did the former in conjunction with removing my pup_save file and then I did that and removed pup_216.sfs. It stopped at the same point. Any ideas of what I should be doing. Sorry I don't have more to report.

Cheers,

mmm

Puppy 2.16.1 Live CD, 512Mb pup_save.2fs
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 03 Jul 2007, 10:22    Post_subject:  

tempestuous, yes, pcmcia upgrade for the 2.6 kernel has been put off, and put off, then put off some more.... let's see, my laptop has a pcmcia slot, and I also have a network card, and even a true-hardware modem card. It might be a few days away, but I'll try to help out asap.
Thanks for getting this area moving!
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 6 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0796s ][ Queries: 12 (0.0052s) ][ GZIP on ]