Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 31 Jul 2014, 05:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Blender in Puppy 2.15CE
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [12 Posts]  
Author Message
mortlocl

Joined: 06 Jun 2005
Posts: 58
Location: christchurch - new zealand

PostPosted: Mon 30 Apr 2007, 22:18    Post subject:  Blender in Puppy 2.15CE  

I've just tried out 2.15CE on my desktop. I copied the ooo web and pgs sfs files to /mnt/home and did a fixmenus.

Everything seems to work so far...except for blender. Clicking on this from the menu and nothing happens. Im not expecting a fix from the sketchy detail Ive given here. I'm happy that Ive have inkscape, gimp and other graphics programs such art of illusion to tinker with. I'm just making it known in case others are having a prob with blender. It's likely it may just be me.

_________________
mortlocl
Back to top
View user's profile Send private message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Mon 30 Apr 2007, 23:32    Post subject: Re: Blender in Puppy 2.15CE  

mortlocl wrote:
I've just tried out 2.15CE on my desktop. I copied the ooo web and pgs sfs files to /mnt/home and did a fixmenus.

Everything seems to work so far...except for blender. Clicking on this from the menu and nothing happens. Im not expecting a fix from the sketchy detail Ive given here. I'm happy that Ive have inkscape, gimp and other graphics programs such art of illusion to tinker with. I'm just making it known in case others are having a prob with blender. It's likely it may just be me.

Blender uses extra libraries - Python I believe - that obviously weren't included with the sfs file and certainly weren't in 2.15CE. You can find out which ones by typing the command at a console and checking the errors. From memory the extra libraries are available from PETget (Install on your desktop).

Hope that helps.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
Previously known as Guest


Joined: 28 Sep 2005
Posts: 240

PostPosted: Tue 01 May 2007, 01:44    Post subject:  

Python is there, I've just done some testing in fresh bootups in different RC versions & Blender works fine in puppy_215CE_RC3a.iso. Something changed after that in RC4 & Final...
Back to top
View user's profile Send private message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Tue 01 May 2007, 02:25    Post subject:  

Previously known as Guest wrote:
Python is there, I've just done some testing in fresh bootups in different RC versions & Blender works fine in puppy_215CE_RC3a.iso. Something changed after that in RC4 & Final...

I'm running Puppy 2.15CE-Final-R2 with pgs_215.sfs and Blender works fine on my standard install too. I didn't have to load a python library package to get that to happen, but I just remembered the dependency which is why I mentioned it.

Cheers

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
Previously known as Guest


Joined: 28 Sep 2005
Posts: 240

PostPosted: Tue 01 May 2007, 02:33    Post subject:  

WhoDo wrote:

I'm running Puppy 2.15CE-Final-R2 with pgs_215.sfs and Blender works fine on my standard install too. I didn't have to load a python library package to get that to happen, but I just remembered the dependency which is why I mentioned it.

Cheers


I just tried in a fresh boot up in 215 Final R2 & it's a no go, it works on my 2.15 I've been using for a while, so I can confirm that there is a problem at first. What changes were made between RC3 & RC4 dependency wise in Puppy? Seems a update service pack could be needed.


This thread should be moved to Bugs.
Back to top
View user's profile Send private message 
mortlocl

Joined: 06 Jun 2005
Posts: 58
Location: christchurch - new zealand

PostPosted: Tue 01 May 2007, 05:24    Post subject: blender in console result  

typing the command at a console and checking the errors. ...gives me:

'checking for installed Python...got it.
xlib: extension 'GLX" missing on display ":0.0"
error unable to open blender window.

...not sure how to fix this?

_________________
mortlocl
Back to top
View user's profile Send private message 
Previously known as Guest


Joined: 28 Sep 2005
Posts: 240

PostPosted: Tue 01 May 2007, 05:29    Post subject: Re: blender in console result  

mortlocl wrote:
typing the command at a console and checking the errors. ...gives me:

'checking for installed Python...got it.
xlib: extension 'GLX" missing on display ":0.0"
error unable to open blender window.

...not sure how to fix this?


There is a problem that is confirmed! Looking into resolving the issue.

Again, this thread should be moved to Bugs concerning 2.15CE.
Back to top
View user's profile Send private message 
Previously known as Guest


Joined: 28 Sep 2005
Posts: 240

PostPosted: Tue 01 May 2007, 18:58    Post subject:  

It seems that xorg opengl libraries were removed from 2.15 after RC3a, so to get it working in 2.15 Final, install xorg-OPENGL-7.0: opengl libraries from Puppy's package manager. I've updated the pgs_215.sfs. I'll get around to uploading it.
Back to top
View user's profile Send private message 
mortlocl

Joined: 06 Jun 2005
Posts: 58
Location: christchurch - new zealand

PostPosted: Wed 02 May 2007, 20:12    Post subject: ta mate !  

Thank you matey, that is excellent...and sorry about posting the thread in the wrong place.
_________________
mortlocl
Back to top
View user's profile Send private message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Wed 02 May 2007, 21:15    Post subject:  

Previously known as Guest wrote:
It seems that xorg opengl libraries were removed from 2.15 after RC3a, so to get it working in 2.15 Final, install xorg-OPENGL-7.0: opengl libraries from Puppy's package manager. I've updated the pgs_215.sfs. I'll get around to uploading it.

Hmmmm....not "removed" but most certainly "left out". Don't know how that happened, but you can also download by opening Menu>System>3DCC in 2.15CE and you will have an option there to download the OpenGL libraries.

Sorry about that.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
Previously known as Guest


Joined: 28 Sep 2005
Posts: 240

PostPosted: Wed 02 May 2007, 22:08    Post subject:  

WhoDo wrote:

Hmmmm....not "removed" but most certainly "left out". Don't know how that happened, but you can also download by opening Menu>System>3DCC in 2.15CE and you will have an option there to download the OpenGL libraries.

Sorry about that.


Funny how some things happen Very Happy
Seems it took a long time for anyone to mention the problem, unless I've missed it posted before.
Back to top
View user's profile Send private message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 03 May 2007, 09:26    Post subject:  

Previously known as Guest wrote:
Seems it took a long time for anyone to mention the problem, unless I've missed it posted before.

Nope. That's the first time for that particular issue, AFAIK. I too am surprised that no-one mentioned it earlier.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [12 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0671s ][ Queries: 11 (0.0042s) ][ GZIP on ]