Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 23 Nov 2014, 09:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
3D Control Center: Graficscarddrivers
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 2 [19 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 31 Aug 2007, 01:12    Post subject:  

Quote:
Hi there -

Is it just me or does the option "Install Nvidia Drivers" do nothing in 2.17.1 ?

I click the button - nothing happens.


This function is disabled in Ezpup 2.17r2 (which Tmxxine Prism uses) because at the time the Nvidia drivers were not compiled for the new kernel
Nvidia drivers are available but have not been added to 3DCC - yet
You can install nvidia drivers manually for now
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=135785#135785
Quote:
I click the button - nothing happens.


Nothing happening? In the Quantum realm, the act or intent alters the nature of 'Nothing'. It is very difficult to get a true 'Nothing' intentionally. Very Happy
"Everything is possible. Nothing is unreal," as the Dimensional Traveller (Ozmanaught) said to the button . . .

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
virtualbox

Joined: 25 Aug 2007
Posts: 20

PostPosted: Fri 31 Aug 2007, 09:48    Post subject:  Time Travel
Subject description: Back in time
 

Thanks to lobster for pointing this out.

Odd thing -
I have installed the recommended driver - all seemed well - 50fps in the GLtest last night.

However, this morning (after a reboot) I'm back down to 15 fps.

I also notice (possibly a seperate issue) in the Nvidia Xsrerver Settings Control Pannel (start - system - nvidia xserver settings) that under OPENGL/GLX information I have:
Direct Rendering: No

Is there any way to get direct rendering going under the Nvidia/2.17.1 combo I have here?

Reinstalling the driver, and then gl (both produce errors and the demo winges that GL is not installed - despite the fact that it is) brings me back to 50fps.

If I reboot my machine will I be back at 15fps, and if so - WHY?!
Back to top
View user's profile Send private message 
stevenbinion


Joined: 24 Aug 2007
Posts: 180
Location: Pittsburgh, PA - United States

PostPosted: Tue 18 Dec 2007, 14:57    Post subject:  

Does this still work well with Puppy 3.01 or is there another thread for that? if not are you planning any future changes with 3DCC? It's still a great addition even as is, and you gave me a couple new things to try with it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
ICQ Number 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13644
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Tue 18 Dec 2007, 19:19    Post subject:  

There is no need for 3DCC in Puppy 3.
Puppy3 now has a DRI modules package in PetGet.
Please install that, and OpenGL and libSDL.

Then you will not need 3DCC any longer.
If you want to try propriatary NVidia or Ati drivers, use:
http://dotpups.de/puppy3/dotpups/XServer/

In Muppy008 (based on Puppy 3) 3DCC just remains to run the 3D demo, I deactivated the other points.

For Radeon 7500 to 92xx there is no more support, I was not able to compile 8.2.28 with the new Kernel.
It was very buggy anyway.
The free Radeon drivers are more reliable anyway than the crap from Ati.
If you depend on propriatary Ati-drivers for old Radeon cards, e.g. for Doom3, please install Puppy 108 or 109 CE as a gaming system, with the old 3DCC.
With Kernel 2.4, those drivers are more stable, I could play at least around 1 hour before the computer crashed and I had to reboot.

Mark
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 2 [19 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0499s ][ Queries: 11 (0.0034s) ][ GZIP on ]