(OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum Forum Index (OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

This forum can also be accessed as http://oldforum.puppylinux.com
It is now read-only and serves only as archives.

Please register over the NEW forum
https://forum.puppylinux.com
and continue your work there. Thank you.

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups    
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 27 Sep 2020, 17:02
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
How to boot Puppy in Asus VivoBook? (Solved)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
DuMar

Joined: 28 Jan 2016
Posts: 79
Location: Apeldoorn, Netherlands

PostPosted: Wed 29 Apr 2020, 14:26    Post subject:  How to boot Puppy in Asus VivoBook? (Solved)
Subject description: AMD Radeon Vega 3 Mobile Graphics
 

Good afternoon to you all,

Today I got my brand new Asus VivoBook with AMD ryzen3 256 + 1TB.
The videocard is a AMD Radeon Vega 3 Mobile Graphics.

I tried Lick to make puppy work because it's not possible to get this laptop boot from USB.

I used bionicpup 64 first

So, I installed Lick and Bionic64 8.0 uefi. I got the blue screen at the first startup and I made the correct steps. For a moment I thought I had succes because it looked like the pup was starting up as normal. But almost at the end I got this message:

login[5521]: root login on 'tty1'
'/etc/X11/xorg.conf.udev' -> '/etc/X11/xorg.conf'

Xorg Wizard automatic has just run.
If you are reading this, then you are at the console without X running.
The usual thing now is to type 'xwin' to start X...

Typing xwin + enter gives not a single response.

Then I tried Xenial 64 and Slacko64. Xenial crashed at the startup and Slacko gave the same error as Bionic but it did suggest to run the xorgwizard again.
I got completely confused with alle the settings etc. in the xorgwizard.

Can somebody help me to make it run?
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 13981
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 29 Apr 2020, 15:35    Post subject:  

I think your problem may be that this is just to new a hardware.
Support for hardware is mainly in the Linux kernel along with support files in the Puppy OS.

If Lick gives you a boot menu option to boot to no X.
Boot using it.

At the prompt enter xorgwizard.
Select the Vesa driver. (may have to type it into the selection slot)
Set a resolution that you know works.
When Xorgwizard is done.

Back at prompt you may have to enter xwin to start x server.

If no help.

There is a very new version of Puppy Linux being developed.
Latest stuff in Puppy and using a much newer kernel.
Understand, it will have some miner bugs, but overall it should work OK.
It is now released for finding bugs and fixing them.

Fossapup64 - alpha
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=118605
Give it a try and see if it may boot better.

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer)
Back to top
View user's profile Send private message 
DuMar

Joined: 28 Jan 2016
Posts: 79
Location: Apeldoorn, Netherlands

PostPosted: Wed 29 Apr 2020, 16:50    Post subject:  

Thank you bigpup.

I tried Fossapup. During boot I read no videomode found booting in blind mode.

But it boots perfect, changed to 1280 x 720 looks good.
Internet works
Sound works

Small problem, no windows option in the grub menu, how can I change Lick when I want to use another pup?

There is no language pack yet?

For the rest Fossapup looks promissing !!! Thank you very much
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0286s ][ Queries: 11 (0.0046s) ][ GZIP on ]