Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 12 Nov 2019, 20:49
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Raspberry Pi Buster Raspup RC
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 6 [80 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Author Message
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6606
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Thu 03 Oct 2019, 13:50    Post subject:  

Strange Tooltips in trayapp
test.png
 Description   
 Filesize   4.11 KB
 Viewed   552 Time(s)

test.png


_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6606
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Thu 03 Oct 2019, 16:47    Post subject:  

Just for the record...
I tested my pupsave folder in both ext2 and ext4 to see if there is any chance to speed up the boot. The answer is No.

Raspberry 3B+
Ext2 - 42 sec
Ext4 - 44 sec

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15542
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 04 Oct 2019, 01:00    Post subject:  

Very Happy

Am in on my sisters hdmi monitor ... setting that up was an adventure (4 hdmi - two being used, one maybe dead, 3 remote controls) - ahem nothing to do with rpi 4 ...

- rpi 4 worked on barrys simple wireless setup but does not yet background this during boot, so the connection 20-30sec after the screen set up was a little confusing, was about to try another connecting option ...
- the overscan/underscan totally befuddles me. I can not reduce the values once set. So I would have been better off just with a black border. No doubt I can fiddle with it ...
- yes also set up firewall but no icon displaying to confirm. I am probably safe Wink
- vivaldi set up OK
- the radio from sigmund crashed on me, during updating
- the devx now on the boot up partition seems present
- the shutdown telling me I can restart or turn off the rpi is helpful

Thanks Mick for this second beta Very Happy

_________________
Puppy Book Write NOW Cool
http://wikka.puppylinux.com/ProjectStatement Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8727
Location: qld

PostPosted: Fri 04 Oct 2019, 02:01    Post subject:  

@ziggy - welcome to the party!

Yes that yad tooltip is not good. I should build a tray icon for that.

Bootup times may not be as fast as Barry's sap6 (for pi 1 only) because we are running in pupmodes 12/13 (normal frugal install) as opposed to a full install (pupmodes 2/3, iirc)

On all PCs RAM 1GB or less you will notice a new squarish icon on the drive icon (once save is made). The main sfs is loaded off the (micro) SD card in raspberry pi's case. Feel free to re-design that icon if you wish. I have a pi4 2GB RAM and it does boot a bit faster as the main sfs is loaded to RAM. You can force loading to RAM by editing the boot menu 'bootmenu.txt' by adding PFIX copy to the save entry. Use with caution as by default there is no save interval. Saving only occurs -

a) if you adjust it in eventmanager
b) if you click the desktop 'save' icon
c) on shutdown/reboot if you choose

@ziggy and @lobster the firewall tray icon is left out on purpose. The Firewall GUI (in the Network menu) should show a green icon if firewall is on, red if off. I will add the firewall tray icon to the repo for next release. Tray icons do suck RAM so that is why it is left out.

@lobster. Please don't install the devx to the first partition unless you know it is big enough. The errors you saw would have been 'no space left on device' or words to that effect. Delete that file and re-download the devx to the second partition.

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6606
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 04 Oct 2019, 02:34    Post subject:  

lobster wrote:
- the radio from sigmund crashed on me, during updating
What did you update?
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6606
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 04 Oct 2019, 02:35    Post subject:  

01micko wrote:
@ziggy - welcome to the party!
Good to be back Wink
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15542
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 04 Oct 2019, 06:13    Post subject:  

zigbert wrote:
lobster wrote:
- the radio from sigmund crashed on me, during updating
What did you update?


I just downloaded (or tried) the database of stations - will give it another go as it is a great program. Sound is outputting ok to the monitor speakers after setting up sound options. Very Happy

@mick
yes I have enough space in the first partition. The error message is quite common on all Puppys when using the installer ... so I think that is all it was ... Smile

Glad to hear the firewall icon will return. Cool

I may use your pfix option as the whole OS should be in ram? At the moment it feels as if it is being called from the micro-sd, as the loads speed up once in ram but Puppy should run from ram anyways? Confused

Once I am home in a few days on another monitor I will be doing a second folder save option ... Very Happy

Puppy loves Pi (true)

_________________
Puppy Book Write NOW Cool
http://wikka.puppylinux.com/ProjectStatement Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6606
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 04 Oct 2019, 08:25    Post subject:  

Lobster wrote:
I just downloaded (or tried) the database of stations - will give it another go as it is a great program.
Tested here, and works as expected. Db downloaded, and shows up in gui... Please give it another try.
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15542
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 04 Oct 2019, 10:22    Post subject:  

Quote:
Please give it another try.


- I did that, now have the excellent pmusic working OK (to quick to judge) What a wonderful resource ...

- the test of sound from the select sound card wizard did not work
but from the sound wizard the test worked
this allowed me to change from monitor speakers and the output
to the HDMI monitor/tV to the Plantronics USB headphones which I hope are USB 3
as I used that option but it is backward compatible anyway ...
No need to reboot - yes!
- Just downloaded a .mkv film to the micro-SD. As before the video in full screen is OK but the sound is cutting out and then is out of sync

_________________
Puppy Book Write NOW Cool
http://wikka.puppylinux.com/ProjectStatement Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15542
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 09 Oct 2019, 11:03    Post subject:  

Now using my LG HDMI monitor ...
... and the over and underscanning has to be entered manually (the arrow keys for up and down not working when adjusting)

So for example I wanted to reduce by 10 points
- entered -10 and pressed enter ...

Using Midori to post this ... Very Happy

_________________
Puppy Book Write NOW Cool
http://wikka.puppylinux.com/ProjectStatement Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Brown Mouse

Joined: 09 Jun 2009
Posts: 536

PostPosted: Wed 09 Oct 2019, 11:12    Post subject:  

Has anybody managed to get any Bluetooth devices running,ie keyboard etc.. from RPI's on-board Bluetooth and if so how?

TIA
Back to top
View user's profile Send private message 
Dud

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 44

PostPosted: Fri 11 Oct 2019, 10:26    Post subject:
Subject description: Samba?
 

Has anyone managed to log into a Samba share?
My attempts fail:
Server is on a PI3B running Easy Pyro64
It is accessible from TahrPup on AMD, BionicPup64 on Intel, Android and others.
- I was trying to transfer some files for testing. Fortunately FTP works fine.
Raspup on Pi4 4GB runs at least as well as my old Athlon64 destop but much quieter and using far less power.

EDIT:
I can share from Raspup OK - not that there's anything to share yet.

- Odd.
Back to top
View user's profile Send private message 
Dud

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 44

PostPosted: Fri 11 Oct 2019, 12:10    Post subject:
Subject description: Appimage
 

- slightly off the main track here:

I tried an AppImage:

OpenSCAD-2019.05-armhf.AppImage

which runs well on Raspbian but it fails with a library error on Raspup - now I thought Appimages are supposed to be distro independent, or rather, that they prepacked all dependencies.

I don't know how many assumptions the packager may have made, is it reasonable to expect it to run as is or should I contact the author?

Tia,
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse

Joined: 09 Jun 2009
Posts: 536

PostPosted: Sat 12 Oct 2019, 15:27    Post subject:  

Since doing an update to the PPM,it now seems broken and have lost all the apps/libs that were originally there?

Well pleased and all working great apart from that.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8727
Location: qld

PostPosted: Sat 12 Oct 2019, 17:38    Post subject:  

@Dud

I haven't tried logging into a samba share but I did do a bit of work getting the server side working. I'll test it out and work out the best method to log in as a client.

I've downloaded that appimage and will test it out soon.

EDIT: well, the appimage works for me Confused however I do have the devx loaded and a couple extra libs installed like sdl stuff. So, what you need is either on devx or in one of those libs I installed. See screencap.

@Brown Mouse

I am working on getting some rudimentary bluetooth stuff working. That will be in the next release.

With PPM, the find_cat binary is broken. I built a new one and it works and should fix your broken PPM. Pet attached.

Thanks for reports.
openscad.png
 Description   
 Filesize   110.25 KB
 Viewed   125 Time(s)

openscad.png

findcat-1.0-armhf.pet
Description  Install this and update the PPM databases again. Report issues.
pet

 Download 
Filename  findcat-1.0-armhf.pet 
Filesize  12.92 KB 
Downloaded  16 Time(s) 

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 6 [80 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0604s ][ Queries: 12 (0.0101s) ][ GZIP on ]