Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Jul 2019, 02:07
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
32-bit UPup Cosmic Cuttlefish 18.10 (Oct 2018) [CLOSED]
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 6 [86 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Author Message
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1842
Location: Italy

PostPosted: Sun 02 Dec 2018, 02:21    Post subject:  

Smithy wrote:
Hi watchdog, I am only getting audio sink and default for soundcard options in your vlc sfs.Audio/Audio Device. There should be many more options?


Same here. I think that pulseaudio is needed for more audio options. But pulseaudio is not recommended in puppy. Only for testing purpouse I removed the built-in apulse and installed pulseaudio obtaining more audio options.

Code:
# pulseaudio --start
W: [pulseaudio] main.c: This program is not intended to be run as root (unless --system is specified).
# vlc
VLC media player 3.0.4 Vetinari (revision 3.0.4-0-gf615db6332)
[0119e4b0] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
[012d47e0] qt interface error: Unable to load extensions module
[0119f570] main playlist: playlist is empty
[a8f16cf0] adaptive demux: Encountered discontinuity
[a8f22900] mpeg4audio packetizer: AAC channels: 2 samplerate: 44100
Failed to open VDPAU backend libvdpau_va_gl.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[a8f22900] mpeg4audio packetizer: AAC channels: 2 samplerate: 44100
Failed to open VDPAU backend libvdpau_va_gl.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[h264 @ 0x9a028280] get_buffer() failed
[h264 @ 0x9a028280] thread_get_buffer() failed
[h264 @ 0x9a028280] decode_slice_header error
[h264 @ 0x9a028280] no frame!
QObject::~QObject: Timers cannot be stopped from another thread
#
pic.png
 Description   
 Filesize   125.76 KB
 Viewed   1298 Time(s)

pic.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Smithy


Joined: 12 Dec 2011
Posts: 1033

PostPosted: Sun 02 Dec 2018, 05:36    Post subject:  

OK, but csipesz has a 3.0.1 vlc that as far as I can tell is working well in Cosmic and has all audio devices detected (early days) but is intended for Bionic.
Ideally it would be good to have the correct vlc for Cosmic in case it causes grief with other stuff later on.
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1842
Location: Italy

PostPosted: Sun 02 Dec 2018, 06:33    Post subject:  

Have you tried to go to Vlc-Tools-Preferences-Audio and set ALSA audio output? I can get more choices by this way but I have a basic audio card and I can't experiment.
pic.png
 Description   
 Filesize   188.66 KB
 Viewed   1254 Time(s)

pic.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Smithy


Joined: 12 Dec 2011
Posts: 1033

PostPosted: Sun 02 Dec 2018, 14:00    Post subject:  

I'll give that a try soon watchdog. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
Smithy


Joined: 12 Dec 2011
Posts: 1033

PostPosted: Tue 04 Dec 2018, 19:16    Post subject:  

Well I tried all options, but getting glitchy audio, gone back to the Bionic 3.0.1 and replaced with quite a few Cosmic libs in it, just for compatibility.
Seems to be working perfectly.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3919
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 08 Dec 2018, 06:49    Post subject:  

5a21c863874a8e248ae6667908d24f96 upupcc-18.10+7-uefi.iso

Ubuntu updates

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1175
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sat 08 Dec 2018, 14:37    Post subject:  

Updated my +5 frugal Grub4Dos install on the Fujitsu S761 laptop to +7. Overall nothing adverse noticed wrt boot, connection, sound, video FPS, drive mounting, CPU governors, Sylpheed, Simjet 21.0.3.0 run-as-spot, etc. One quirk in dmesg, not previously seen or seen in the newest upupbb versions. First noticed in my update, then checked with a pristine boot. In the pristine boot I Set up SNS connection, firewall, and timezones only, which all go routinely, nothing new in dmesg. Make a fresh savefile and reboot. The SNS connection works perfectly, but I see this in dmesg:
Code:
# dmesg | grep -i failed
acpi PNP0A08:00: _OSC failed (AE_NOT_FOUND); disabling ASPM
udevd[2758]: Process '/usr/local/simple_network_setup/build_udevmodulelist' failed with exit code 1.
udevd[2698]: Process '/usr/local/simple_network_setup/build_udevmodulelist' failed with exit code 1.
udevd[2707]: Process '/usr/local/simple_network_setup/build_udevmodulelist' failed with exit code 1.
udevd[2717]: Process '/usr/local/simple_network_setup/build_udevmodulelist' failed with exit code 1.
udevd[2809]: Process '/usr/local/simple_network_setup/build_udevmodulelist' failed with exit code 1.
udevd[2927]: Process '/usr/local/simple_network_setup/build_udevmodulelist' failed with exit code 1.
The first line is nothing new, the rest are. Replicated a couple of times, admittedly only on the i5. The /tmp/simple_network_setup/udevmodulelist contents look normal to me and again, everything I use works and works well. md5sum of the new iso checks.

Cheers,

_________________
Pups currently in kennel Very Happy LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc, LxPupSc64, LxPupBionic and upupdd for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3919
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 15 Dec 2018, 06:22    Post subject:  

b815b576a268a410255fa250a415cbda upupcc-18.10+8-uefi.iso

Ubuntu updates

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1175
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sun 16 Dec 2018, 12:54    Post subject:  

updated +7 to +8 per my post above. All checks seem fine, comments there still apply. I also updated upupbb +20 to +21, again with no issues or major changes seen. So far, used for a day. Tax pdfs, docs, and a simple spreadsheet on a second identical but offline laptop, email, househunting for my sister and dinking around with my quote_of_the_day script mostly. Standard user-fare but all just working. The 32b Slimjet 21.0.3.0 run-as-spot from SFS continues to play everything I ask in both pups (I updated the 64b but not the 32b Slimmie yet).

Deltas used in both cases, md5sums correct on the isos generated. I am continuing to use the 4.9.134 32b upupcc kernel in upupbb.

Thanks,

_________________
Pups currently in kennel Very Happy LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc, LxPupSc64, LxPupBionic and upupdd for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3680
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 17 Dec 2018, 07:19    Post subject: 32-bit UPup Cosmic Cuttlefish (UPupCC) 18.10 (Oct 2018)  

I installed to the hard drive of my Compaq Presario:

System: Host: puppypc27368 Kernel: 4.9.134-lxpup-32-pae i686 bits: 32 Desktop: JWM 2.3.7 Distro: Puppy 18.10
Machine: Type: Desktop System: Compaq-Presario product: AU194AA-A2L CQ5123F v: N/A serial: MXX9300M0F
Mobo: MSI model: Boston v: 1.0 serial: N/A BIOS: Phoenix v: 5.24 date: 06/19/2009
CPU: Dual Core: Pentium E5200 type: MCP speed: 2000 MHz min/max: 1200/2500 MHz
Graphics: Device-1: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430] driver: nvidia v: 390.87
Display: server: X.Org 1.20.1 driver: nvidia resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: GeForce GT 430/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.87
Network: Device-1: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet driver: r8169
Drives: Local Storage: total: 523.87 GiB used: 42.83 GiB (8.2%)
Weather: Temperature: 1 C (34 F) Conditions: Overcast
Current Time: Mon 17 Dec 2018 06:12:18 AM EST (America/Toronto)
Info: Processes: 168 Uptime: 59m Memory: 3.94 GiB used: 282.5 MiB (7.0%) Shell: bash inxi: 3.0.24

I added some applications with PPM
Installed the proprietary Nvidia driver.

Have just begun to try things out but good so far.
Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   76.25 KB
 Viewed   853 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3919
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 30 Dec 2018, 05:06    Post subject:  

19b44846d470dc1a2fe2e94912dd2f51 upupcc-18.10+9-uefi.iso

Ubuntu updates

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1175
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sun 30 Dec 2018, 12:25    Post subject:  

Updated +8 to +9 on both the Fujitsu S761 i5 laptop and on the Fujitsu S6520 core 2 duo laptop. md5sum of generated iso correct, smooth update on both machines. Playing with HT and the fan on the core 2 duo, I needed to update the pmcputemp from the 0.63 built in to 0.63a to get the path right to get temps. On the i5 it didn't matter, both worked. The change is only in /usr/bin/pmcputemp.sh, the executable seems unchanged. Link here: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=1008278&search_id=835050309#1008278 On most of the other pups it isn't built in so I have the newest (a) version installed and temps on the core 2 duo lappie just work. Seems an 'issueless' update so far here.

Thanks,

_________________
Pups currently in kennel Very Happy LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc, LxPupSc64, LxPupBionic and upupdd for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 794
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sat 05 Jan 2019, 17:47    Post subject: Wallpaper  

When viewing in 'Wallpaper' changer... cuttle seems to have a mind of its own, sometimes when just viewing a certain wallpaper, cuttle goes ahead and installs it without your consent!

Could it be just my system?

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3919
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 13 Jan 2019, 12:07    Post subject:  

77acf07742709d553887a7ee4d6c18bb upupcc-18.10+13-uefi.iso

{delta updates}

Just more ubuntu updates....+ fix evince for some pdfs

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64

Last edited by peebee on Sat 26 Jan 2019, 08:15; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3919
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Tue 15 Jan 2019, 13:31    Post subject:  

+11 - just an iso rebuild with an updated adrv courtesy of @jrb
_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 6 [86 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0659s ][ Queries: 12 (0.0108s) ][ GZIP on ]