(OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum Forum Index (OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

This forum can also be accessed as http://oldforum.puppylinux.com
It is now read-only and serves only as archives.

Please register over the NEW forum
https://forum.puppylinux.com
and continue your work there. Thank you.

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups    
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 20 Sep 2020, 14:44
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Bionicpup64 8.0 CE
Moderators: Flash, JohnMurga
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
Page 83 of 87 [1305 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 Next
Author Message
Wyk72


Joined: 01 Sep 2009
Posts: 18

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 04:12    Post subject: Problems starting LVM2
Subject description: Various errors starting the service (init.d ?)
 

I'm having a lot of trouble making LVM2 to work on the latest BionicPup64.

I need it to test a not-yet-integrated, but interesting RedHat module named VDO (https://github.com/dm-vdo/kvdo) that provides block-level deduplication and compression via LZ4.

I managed to compile and run the module and it dependencies properly, but it needs a python script that relies heavily on LVM2 stuff (namely the lvmetad daemon, among others).

Thing is, lvmetad seem not to start properly with this puppy, the init scripts reports the error "faild to connect to lvmetad" when I start lvm2 service with

service lvm2 start

When I try to launch lvm2-lvmetad (service lvm2-lvmetad start) I get :

/lib/init/init-d-script: No such file or directory

If I try to manually edit the init script, the daemon does not start at all, no logs nothing.

Same with lvm2-lvmpolld: service does not start.

Can someone point me somewhere to fix this ?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3635
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 06:06    Post subject: Re: Problems starting LVM2
Subject description: Various errors starting the service (init.d ?)
 

Wyk72 wrote:
I'm having a lot of trouble making LVM2 to work on the latest BionicPup64.

I need it to test a not-yet-integrated, but interesting RedHat module named VDO (https://github.com/dm-vdo/kvdo) that provides block-level deduplication and compression via LZ4.

I managed to compile and run the module and it dependencies properly, but it needs a python script that relies heavily on LVM2 stuff (namely the lvmetad daemon, among others).

Thing is, lvmetad seem not to start properly with this puppy, the init scripts reports the error "faild to connect to lvmetad" when I start lvm2 service with

service lvm2 start

When I try to launch lvm2-lvmetad (service lvm2-lvmetad start) I get :

/lib/init/init-d-script: No such file or directory

If I try to manually edit the init script, the daemon does not start at all, no logs nothing.

Same with lvm2-lvmpolld: service does not start.

Can someone point me somewhere to fix this ?

Thanks.

hi Wyk72,

lvm2 is cut down in puppy so you may want to search for lvm2 in the ppm and click on already installed packages to reinstall them.

as for the error .. you need sysvinit-utils from the ppm

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 09:37    Post subject:  

ozsouth wrote:
Hi & welcome. We need some more info. Assuming you mean onboard wifi, in a terminal,
run lspci & copy the results. Then run
dmesg | grep -i firmware & copy the results. Then run
uname -a & copy those results.
Please post all those copies here.


On XenialPup64:

root# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82577LM Gigabit Network Connection (rev 06)

00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 06)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 5 (rev 06)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation QM57 Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 6 port SATA AHCI Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 06)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6200 (rev 35)
0d:00.0 SD Host controller: Ricoh Co Ltd MMC/SD Host Controller (rev 01)
0d:00.1 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5U2xx (R5U230 / R5U231 / R5U241) [Memory Stick Host Controller] (rev 01)
0d:00.3 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 PCIe IEEE 1394 Controller (rev 01)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation 1st Generation Core i3/5/7 Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation 1st Generation Core i3/5/7 Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation 1st Generation Core i3/5/7 Processor Reserved (rev 02)
root# dmesg | grep -i firmware
ACPI: [Firmware Bug]: BIOS _OSI(Linux) query ignored
psmouse serio2: trackpoint: IBM TrackPoint firmware: 0x0e, buttons: 3/3
iwlwifi 0000:03:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-6.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:03:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-5.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:03:00.0: loaded firmware version 9.221.4.1 build 25532 op_mode iwldvm
root# uname -a
Linux ppc1507 4.9.58 #1 SMP PREEMPT Mon Nov 13 15:54:01 GMT 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
root#

on BionicPup64:

root# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82577LM Gigabit Network Connection (rev 06)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 06)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 5 (rev 06)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation QM57 Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 6 port SATA AHCI Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 06)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6200 (rev 35)
0d:00.0 SD Host controller: Ricoh Co Ltd MMC/SD Host Controller (rev 01)
0d:00.1 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5U2xx (R5U230 / R5U231 / R5U241) [Memory Stick Host Controller] (rev 01)
0d:00.3 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 PCIe IEEE 1394 Controller (rev 01)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation 1st Generation Core i3/5/7 Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation 1st Generation Core i3/5/7 Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation 1st Generation Core i3/5/7 Processor Reserved (rev 02)
root# dmesg | grep -i firmware
ACPI: [Firmware Bug]: BIOS _OSI(Linux) query ignored
iwlwifi 0000:03:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-6.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:03:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-5.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:03:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-6000-4.ucode failed with error -2
iwlwifi 0000:03:00.0: no suitable firmware found!
iwlwifi 0000:03:00.0: check git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/firmware/linux-firmware.git
psmouse serio2: trackpoint: IBM TrackPoint firmware: 0x0e, buttons: 3/3
root# uname -a
Linux puppypc13359 4.19.23 #1 SMP Tue Feb 19 15:07:58 GMT 2019 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
root#
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 09:39    Post subject:  

cthisbear wrote:
https://support.lenovo.com/au/en/solutions/pd006109

Communications Network
Intel 82577LM Gigabit Network Connection

802.11bgn wireless PCIe Half Mini Card on selected models.
802.11n wireless PCIe Half Mini Card on selected models.
Intel 802.11agn+802.16e WiMAX wireless on selected models.
Wireless WAN upgradable on selected models.
Wireless WWAN Minicard for AT&T on selected models
Bluetooth with Enhanced Data Rate (BDC-2.1)

"""""""""

How unusual...different versions.

http://www.notebookreview.com/notebookreview/lenovo-thinkpad-t410-review/

::::::::

Might be the answer.

Intel WiFi 1000/6300 or WiMAX 6250

Networking Gigabit Ethernet (Intel 82577LM)
Intel WiFi Link 6200 AGN
ThinkPad 802.11bgn
Intel WiFi 1000/6300 or WiMAX 6250
Mobile Broadband
Gobi 2000 3G with GPS (Optional)
Bluetooth (Optional)

https://www.anandtech.com/show/2976/lenovo-thinkpad-t410-built-for-business/2

::::::::::;

Is your wireless light showing up.

https://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/WiFi-light-off/td-p/2027289

Chris.


On Xenial the wireless light shows up but on Bionic it's off. the switch is on.
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 8427
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 09:51    Post subject:  

JJVee,

Please give us the output of: lspci -nn | grep Network

_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 13129
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 10:01    Post subject:  

Xenial wrote:
wlwifi 0000:03:00.0: loaded firmware version 9.221.4.1 build 25532 op_mode iwldvm

Bionic wrote:
wlwifi 0000:03:00.0: no suitable firmware found!

It looks like a problem with missing firmware in Bionic.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3635
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 11:34    Post subject: Re: no wifi
Subject description: wifi interface missing
 

JJVee wrote:
BionicPup64 does not recognize my wireless card, when i go to network connection wizard only eth0 interface is shown.

wlan0 is missing entirely, i tried to load the iwlwifi driver but that didn't solve the problem.on xenial it works flawlessly.

I am using a thinkpad t410.

any help would be greatly appreciated.


hi JJVee,

can you try this firmware, download extract and put in /lib/firmware then reboot
https://wireless.wiki.kernel.org/_media/en/users/drivers/iwlwifi-6000-ucode-9.221.4.1.tgz

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 13:18    Post subject:  

Semme wrote:
JJVee,

Please give us the output of: lspci -nn | grep Network


Xenial:

root# lspci -nn | grep Network
00:19.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation 82577LM Gigabit Network Connection [8086:10ea] (rev 06)
03:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6200 [8086:4239] (rev 35)

Bionic:

root# lspci -nn | grep Network
00:19.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation 82577LM Gigabit Network Connection [8086:10ea] (rev 06)
03:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6200 [8086:4239] (rev 35)
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 13:19    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
Xenial wrote:
wlwifi 0000:03:00.0: loaded firmware version 9.221.4.1 build 25532 op_mode iwldvm

Bionic wrote:
wlwifi 0000:03:00.0: no suitable firmware found!

It looks like a problem with missing firmware in Bionic.


YES it sure was Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 13:21    Post subject: Re: no wifi
Subject description: wifi interface missing
 

666philb wrote:
JJVee wrote:
BionicPup64 does not recognize my wireless card, when i go to network connection wizard only eth0 interface is shown.

wlan0 is missing entirely, i tried to load the iwlwifi driver but that didn't solve the problem.on xenial it works flawlessly.

I am using a thinkpad t410.

any help would be greatly appreciated.


hi JJVee,

can you try this firmware, download extract and put in /lib/firmware then reboot
https://wireless.wiki.kernel.org/_media/en/users/drivers/iwlwifi-6000-ucode-9.221.4.1.tgz


THANK YOU! that solved the issue. wifi is alive. Cool
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 13:24    Post subject:  

I am curious to know what exactly changed between xenialpup to bionicpup? why can xenial improvise and bionic seem to not?
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3635
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 13:27    Post subject:  

JJVee wrote:
I am curious to know what exactly changed between xenialpup to bionicpup? why can xenial improvise and bionic seem to not?


that particular piece of firmware was missed out of the build accidently. it was then added back in through a quickpet update.

i should of asked if you clicked on bionicpup updates in quickpet first Very Happy

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 13:37    Post subject:  

666philb wrote:
JJVee wrote:
I am curious to know what exactly changed between xenialpup to bionicpup? why can xenial improvise and bionic seem to not?


that particular piece of firmware was missed out of the build accidently. it was then added back in through a quickpet update.

i should of asked if you clicked on bionicpup updates in quickpet first Very Happy


Interesting... I also tried busterdog and like bionic is missing that firmware as well.

what is the main difference between bionicpup and busterdog? (besides the obvious Smile )
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3635
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 13:50    Post subject:  

bionicpup is built from woofce and bionicdog is built using a debian build system and fredx181 has made it very similar to puppy
_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
JJVee

Joined: 22 Apr 2020
Posts: 10

PostPosted: Thu 23 Apr 2020, 14:04    Post subject:  

666philb wrote:
bionicpup is built from woofce and bionicdog is built using a debian build system and fredx181 has made it very similar to puppy


got it! thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 83 of 87 [1305 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 Next
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0932s ][ Queries: 12 (0.0305s) ][ GZIP on ]