Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Oct 2018, 05:18
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Bionicpup64 7.9.5 beta
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 13 [193 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13 Next
Author Message
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3200
Location: wales

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 13:17    Post subject:  Bionicpup64 7.9.5 beta
Subject description: 02/10/2018
 

it's been a while Very Happy

Bionicpup64 7.9.5 beta

kernel 4.14.71

built with woofce using ubuntu 18.04 bionic beaver packages & various .pet packages.

All the usual packages (many updated)... palemoon, deadbeef, quickpet, pburn, jwm ,change_kernels, gnumeric, abiword, mpv, samba, jwmdesk, geany, simple screen recorder, mtpaint, dunst, transmission, pkg, uget, osmo etc.

Some new stuff ...
woodenshoe-wis rox filer. rox now has copy and paste!
compton compositor set up as default. adds subtle shadows to windows and menus.
matching JWM, GTK2 & GTK3 themes
claws-mail now has a tray icon.
steps findnrun now default in tray
rg66 & geoffreys tweaked retrovol
ffconvert swapped for qwinff
homebank is back.

quickpet will be added later.

current issues are in the next post

background by StudioNuts & Bulldog Studiohttps://www.behance.net/gallery/14710697/cyber-dog-l-studionuts

download here http://distro.ibiblio.org/puppylinux/test/bionicpup/
bionicpup64.jpg
 Description   
 Filesize   194.52 KB
 Viewed   2673 Time(s)

bionicpup64.jpg


_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331

Last edited by 666philb on Tue 02 Oct 2018, 12:34; edited 7 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3200
Location: wales

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 13:21    Post subject:  

This second post will have current issues that people have reported
This is a useful memory aid for me and also allows people to see current issues without reading the whole thread.

drive icons not aligning properly
possible sound issues ..... Terry H page 2
remaster doesn't remove .desktop files ...dancytron
palemoon seems to have issues with some intel drivers ...666philb
dbus not letting certain apps connect (wicd blueman) ...666philb
remastering leaves out new /home folder ...belham2 page 9
sometimes network not connecting at boot ....watchdog page 8
fdisk needed to load swap ...etp
sensors not working in hardinfo (use ubuntus version) ...etp
drive icons not refreshing on reboot .... melon688 page 11
pmcputemp doesn't work on all computers ... artstown (have as an option)
drive icons not lining up correctly

Fixed
dialog yes/no boxes terry h page 7 ....fixed by wdlkmpx
google chrome sfs not working >>> install .deb from website
python3 main binary doesn't get installed (openshot meld etc) .... 666philb
homebank help not working ....bigpup page 3
vsync issues. next build will have a different comton.conf .....LateAdopter page 1
openshot installed from PPM doesn't get all dependencies .... mikeslr
psync issues (report on github)...artstown page 1
kodi repositories not updating .....Billtoo page 1
kernel errors on shut down : probably related to zswap configuration in the kernel .....watchdog bigpup Mikle walsh

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331

Last edited by 666philb on Tue 16 Oct 2018, 05:07; edited 7 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3578
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 15:18    Post subject: Bionicpup64  

I installed to a usb-3.0 hard drive, pc is an hp desktop:

System: Host: puppypc16074 Kernel: 4.14.67 x86_64 bits: 64 Desktop: JWM 2.3.7 Distro: bionicpup64 7.9.3
Machine: Device: desktop System: HP product: 260-p029 serial: CNV6240BWP
Mobo: HP model: 81B4 v: 01 serial: PFPSK0BWJ301LW UEFI [Legacy]: AMI v: F.04 date: 05/10/2016
Battery hidpp__0: charge: N/A condition: NA/NA Wh
hidpp__1: charge: N/A condition: NA/NA Wh
CPU: Dual core Intel Core i3-6100T (-MT-MCP-) speed/max: 1594/3101 MHz
Graphics: Card: Intel HD Graphics 530
Display Server: X.Org 1.19.6 driver: intel Resolution: 1600x900@60.00hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 530 (Skylake GT2) version: 4.5 Mesa 18.0.5
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Realtek RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter driver: rtl8723be
Drives: HDD Total Size: 2077.4GB (1.2% used)
Weather: Conditions: 68 F (20 C) Time: September 18, 3:09 PM EDT
Info: Processes: 139 Uptime: 49 min Memory: 304.1/3871.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56

I updated PPM and installed applications, only problem so far is that
Kodi will not access the video and audio addon repositories.
Smtube and Vlc work fine.

Thanks, looks good!
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   115.41 KB
 Viewed   2605 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1672
Location: Italy

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 15:37    Post subject:  

First attempt to save in savedir at first shutdown after installing some softwares: I read at screen:

Code:
BUG: unable to handle kernel paging request at xxxyyyzzz


A trace of the bug follows. But after hard poweroff and reboot all seems ok and I have a savedir. I have modesetting (intel graphics). Thanks for the new pup.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3200
Location: wales

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 15:43    Post subject:  

watchdog wrote:
First attempt to save in savedir at first shutdown after installing some softwares: I read at screen:

Code:
BUG: unable to handle kernel paging request at xxxyyyzzz


A trace of the bug follows. But after hard poweroff and reboot all seems ok and I have a savedir. I have modesetting (intel graphics). Thanks for the new pup.


hi watchdog,

i've had this on one of my computers as well. the kernel has zswap enabled which compresses items in memory that would normally be written to swap, and i think that may have something to do with it.

i'll recompile the kernel for the next release

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11130
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 16:49    Post subject:  

666philb,

Good to see you posting a new Puppy. Exclamation Exclamation
I was wondering when you would offer something new!!

Testing begins Exclamation Very Happy

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6727
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 17:21    Post subject:  

Quick live run while doing a manual install.

Code:
root# inxi -Fxx
System:    Host: puppypc14424 Kernel: 4.14.67 x86_64 bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: JWM 2.3.7 dm: N/A Distro: bionicpup64 7.9.3
Machine:   Device: desktop Mobo: ASUSTeK model: M5A97 LE R2.0 v: Rev 1.xx serial: 150545593600028
           BIOS: American Megatrends v: 2601 date: 03/24/2015
CPU:       6 core AMD FX-6300 Six-Core (-MCP-)
           arch: Bulldozer rev.0 cache: 12288 KB
           
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm) bmips: 42140
           clock speeds: min/max: 1400/3500 MHz 1: 1403 MHz 2: 1402 MHz
           3: 1404 MHz 4: 1466 MHz 5: 3646 MHz 6: 2409 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GT218 [GeForce 210] bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:0a65
           Display Server: X.Org 1.19.6
           drivers: nouveau (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
           Resolution: 1440x900@59.89hz
           OpenGL: renderer: NVA8
           version: 3.3 Mesa 18.0.5 (compat-v: 3.0) Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 NVIDIA High Def. Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0be3
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1002:4383
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.14.67
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000
           bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10ec:8168
           IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full
           mac: 1c:87:2c:5a:bb:e2
Drives:    HDD Total Size: 1120.2GB (0.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: KINGSTON_SV300S3 size: 120.0GB serial: N/A
           ID-2: /dev/sdb model: WDC_WD10EZEX size: 1000.2GB serial: N/A
Partition: ID-1: swap-1 size: 8.60GB used: 0.00GB (0%)
           fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID:      System: supported: linear raid0 raid1 raid10 raid6 raid5 raid4
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 130 Uptime: 15 min Memory: 343.5/15943.6MB
           Init: SysVinit v: N/A runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 4.4.191 running in urxvt) inxi: 2.3.56
root#



Code:
root# free
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:       16326256      294952    15183168      395596      848136    15173556
Swap:       8396796           0     8396796
root#


Basics seem to be working,will boot into the frugal later for some testing.
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 276

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 17:28    Post subject:  

Edited to correct my error of attribution Smile

Installed my usual stuff. All running without a hitch.

Was really glad to see this 64 bit bionic. I'm confident that 666philb
will fine tune this creation into another solid piece of work! Looking
forward to testing and using bpup64.

Thanks,

Art

Last edited by artsown on Tue 18 Sep 2018, 17:48; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11130
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 17:31    Post subject:  

Grub4dos just got an update.
Now V1.9.4
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=51697

Looking at the release notes.
It is probably the same as the V1.9.3 in Bionicpup.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
step

Joined: 04 May 2012
Posts: 1088

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 17:34    Post subject:  

Hi 666philb, for completeness, the attached two icons should be placed in /usr/share/doc/findnrun/ (without the fake ".gz" extension). Equivalent symlinks are OK.
findnrun.svg.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  findnrun.svg.gz 
Filesize  11.1 KB 
Downloaded  20 Time(s) 
FNRsc.svg.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  FNRsc.svg.gz 
Filesize  695 Bytes 
Downloaded  15 Time(s) 

_________________
Fatdog64-721|+Packages|Kodi|Findnrun|+forum|gtkmenuplus
Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 1840
Location: lincoln, uk

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 18:21    Post subject:  

mirrored here: http://archive.org/details/Puppy_Linux_Bionicpup64

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3578
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 18:51    Post subject: Bionicpup64  

I installed to the hard drive of my Acer Revo nettop pc:

System: Host: puppypc29625 Kernel: 4.14.70 x86_64 bits: 64 Desktop: JWM 2.3.7 Distro: bionicpup64 7.9.3
Machine: Device: desktop System: Acer product: Aspire R3610 serial: PTSCX0205302001AC12700
Mobo: Acer model: FMCP7A-ION-LE serial: U020102009703
BIOS: American Megatrends v: P01-A4 date: 11/03/2009
CPU: Dual core Intel Atom 330 (-MT-MCP-) speed/max: 1599/1600 MHz
Graphics: Card: NVIDIA ION VGA
Display Server: X.Org 1.19.6 driver: nvidia Resolution: 1920x1080@60.00hz
OpenGL: renderer: ION/integrated/SSE2 version: 3.3.0 NVIDIA 340.107
Network: Card-1: NVIDIA MCP79 Ethernet driver: forcedeth
Card-2: Ralink RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe driver: rt2800pci
Drives: HDD Total Size: 160.0GB (8.5% used)
Weather: Conditions: 68 F (20 C) Time: September 18, 6:21 PM EDT
Info: Processes: 119 Uptime: 1:04 Memory: 242.0/1496.4MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56

Changed kernel, installed proprietary Nvidia driver,updated PPM and installed applications.

Can't add video or audio addon repostories but will play local mp4 videos.
Very useable on this under powered atom processor (taking a screenshot caused the processor useage to spike)

Thanks.

Forgot to mention: connected to a 32" TV via hdmi, audio also via hdmi
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   105.36 KB
 Viewed   2506 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 2692
Location: 500 seconds from Sol

PostPosted: Tue 18 Sep 2018, 22:38    Post subject:
Subject description: All working well so far
 

Hi 666philb,

Thank you for Bionicpup64. All seems to be working well. Pertinent info via PupSysInfo:

PC Manufacturer: Dell Inc.
Product Name: OptiPlex 790
Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz
Core Count: 2
Thread Count: 4

Frequency governor : performance
Freq. scaling driver : intel_pstate

temp1 (coretemp) : +47.0 C (high = +82.0 C, crit = +102.0 C)
Core 0 (coretemp) : +47.0 C (high = +82.0 C, crit = +102.0 C)
Core 1 (coretemp) : +47.0 C (high = +82.0 C, crit = +102.0 C)

Personal Storage File:
Name: /bionic64/bionicpup64save-sep19.3fs

Memory Allocation:
Total RAM: 7857 MB
Used RAM: 3751 MB
Free RAM: 4106 MB
Buffers: 183 MB
Cached: 3077 MB
Total Swap: 0 MB
Free Swap: 0 MB

Actual Used RAM: 491 MB Used - (buffers + cached)
Actual Free RAM: 7366 MB Free + (buffers + cached)

Linux Kernel: 4.14.67 (x86_64)
Kernel Version: #1 SMP Sun Sep 2 12:34:04 BST 2018

I've just started exploring Bionicpup64. Converted the 32-bit Compatibility SFS to a pet and installed it. I assumed ldconfig via console had to be run so did. I always run Wine. Wine-portable 3.3 (available on Virtualization thread of Additional Software Forum) installed, run and applications under it ran. Installed radky's FbBox 5. Held my breath as it took a while to setup. But seems to be functioning well. Configured PPM and installed xdotool; then ITSMERSH's PaDS 1.14. Posting from builtin Palemoon.

mikesLR
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 276

PostPosted: Wed 19 Sep 2018, 06:04    Post subject:  

Psync wasn't working properly. It did its report without actually fetching
and correcting time. Tried the one from ppm but it did the same thing.
Both were version 2.1

I quickly found a Psync-2.6.pet on ibiblio which is working ok.

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
LateAdopter

Joined: 27 May 2011
Posts: 302
Location: Reading UK

PostPosted: Wed 19 Sep 2018, 09:10    Post subject:  

Hello 666philb

Thank you for this, I should be able to retire my highly updated remaster of Xenialpup64 7.0.7.

With BionicPup, on my Braswell N3150 box, I have changed to the intel driver which also required a change of kernel.
I have removed compton from startup because it was causing tearing with media playback
I have installed Gnome-mpv 14 and libmpv 27. That combination is working well.

Now I need to install tvheadend which is always hard to get configured to start with.

Thanks again.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 13 [193 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0782s ][ Queries: 12 (0.0120s) ][ GZIP on ]