Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 27 May 2018, 18:12
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
USB-Mouse not working in Slacko 6.3 after HD install
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 10 [142 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 8, 9, 10 Next
Author Message
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 10:20    Post subject:  

I booted with pfix=nox, but the mouse is still not working Sad

Quote:
Slacko 6.3.2 and Slacko 6.3.0 are both on the USB drive?????


In the hard disc boot menu entry I have:
Code:
Puppy slacko 6.3.0 (sda1/slacko6.3.0frugal)
Puppy slacko 6.3.0 (sdb1)
Windows
Advanced menu


The hard disc boot menu doesn't have an entry for the usb drive's slacko6.3.2. There is only the old usb drive's slacko6.3.0 saved.

I made a dd with the 6.3.2.iso on USB, but it's not possible to boot. I have a black screen and a blinking "_". It's not possible to type anything.
Back to top
View user's profile Send private message 
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 10:40    Post subject:  

now it is booting, i made a mistake: I copied with dd to sdb1. Now I copied to sdb, 6.3.2 is booting
Back to top
View user's profile Send private message 
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 11:42    Post subject:  

Next Problem is testing X:

Vesa + Nothing (let Xorg guess it) hangs up
Vesa + 1024x768 hangs up
Vesa + 800x600 hangs up

modesetting + Nothing (let Xorg guess it) => fatal server error: no screen found
modesetting + 800x600 => fatal server error: no screen found

On Slacko6.3.0 Vesa + 800x600 worked fine.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 10441
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 11:58    Post subject:  

On first boot.
If Slacko 6.3.2 is booting to a working desktop.
It is already using the best driver for your hardware.
If you want to change resolution settings.
Change it while using that driver.

Use menu>Setup>Whatever the graphics wizard is for Slacko.

If that is not good enough. You can try installing a manufactures graphics driver.
What Graphics hardware do you have?
AMD?
Intel?
Nvidia?

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 14:05    Post subject:  

Slacko is not booting to a working desktop. This is what comes while booting:

Code:
vbe: VESA 3.0 detected
oem:SiS
vendor: Silicon Integrated Systems Corp.
product: [...]
memory: 16384kb
mode: [...]
[...]
edid:
edidfail
cat: /proc/6736/status: No such file or directory

Xorg Wizard Automatic has just run.
If you are reading this, then you are at the console without X running.
[...]
If X failed to start, type "xorgwizard" to setup X

Then I started the xorgwizard and got the problem above
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 10441
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 21:47    Post subject:  

What Graphics hardware do you have?
AMD?
Intel?
Nvidia?
What??

If it is SiS. (Silicon Integrated Systems)

The Vesa driver is about all that may work.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 10441
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 21:53    Post subject:  

Are you really wanting to use Slacko?
Maybe a different Puppy would work better.
Tahrpup 6.0.5 or 6.0.6.
http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-tahr/iso/tahrpup%20-6.0-CE/

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
8Geee


Joined: 12 May 2008
Posts: 1549
Location: N.E. USA

PostPosted: Tue 12 Dec 2017, 22:17    Post subject: Specs for OP notebook
Subject description: Lenovo W510
 

The Lenovo W510 is known to include the following;

15.6-inch multi-touch FHD (1920 x 1080) LED Backlit 95% Gamut (matte finish)
Windows 7 Professional (64bit)
Intel Core i7-920XM (2GHz, 8MB Cache)
8GB DDR3 RAM (4GB + 4GB)
500GB Seagate 7200.4 HDD (7200rpm)
Intel 6300 802.11AGN, Bluetooth, Gobi 2000 WWAN
NVIDIA Quadro FX 880M with 1GB DDR3 <== NOTE
94Wh 9-cell, 135W 20V AC adapter

_________________
Linux user #498913

Some people need to reimagine their thinking.
Back to top
View user's profile Send private message 
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Wed 13 Dec 2017, 04:35    Post subject:  

The graphics is SiS63OST. I will also try a diffrent Puppy.
Back to top
View user's profile Send private message 
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Wed 13 Dec 2017, 08:21    Post subject:  

I've installed tahr-6.0.6-uefi, but this is a frugal installation again. Is there also a non-frugal installation?

Booted from Live-tahr, the USB-mouse was working; booted from hd, the usb-mouse is not working, but the trackpoint-stick is working. I don't know if the trackpoint-stick was working while booting from usb, I didn't test it.

X is working fine. Wired connection is working. I can't open the browser (browser icon on desktop). Is this for the standard-browser? I also cannot open "help". Alt+F4 is working. I'd like to solve the mouse-problem, because the stick is quite uncomfortable.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 10441
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Wed 13 Dec 2017, 08:54    Post subject:  

The software gods are just messing with you!

About installing.

Puppy works best as a frugal install on any storage device. You only get some of it's features as a frugal install.
It is still a complete install of the Puppy OPS.

Quote:
Booted from Live-tahr, the USB-mouse was working; booted from hd, the usb-mouse is not working

There has to be something you are doing wrong when you do the install to hard drive!

Boot with the Tahrpup live on the USB drive.
Delete the install on the hard drive.
Run the Puppy Universal installer.
Do the hard drive install using this program.

Any help??

menu>Setup>Mouse/Keyboard Wizard>Touchpad
Here is where setup for the touchpad can be adjusted.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Wed 13 Dec 2017, 16:02    Post subject:  

Booting from USB wlan is detected. Booting from hd no wlan is detected.

I choose the universal installer. Then 'Internal IDE/SATA hard drive', then sda ATA ..., I have several partitions, I have sda1: vfat, size 7GB. I formatted sda1 to ext4 => didn't work, then ext3, I can choose between frugal and full, I choose frugal and with ext3 mouse and wlan are not working, neither with ext2. Maybe I should choose "FULL" instead of "FRUGAL". I'll give it a try.

menu>Setup>Mouse/Keyboard Wizard>Touchpad has no effect.
Back to top
View user's profile Send private message 
rimatheou

Joined: 09 Dec 2017
Posts: 71
Location: Germany

PostPosted: Wed 13 Dec 2017, 16:34    Post subject:  

Dead mouse also with FULL installation.

When installing Grub4Dos I have following options:
- Search within only this device
- Do not rewrite 'menu.lst'
- Single page menu
- Legacy compatible 'menu.lst'
- Do not rewrite the existing boot record

Should I activate one of them?

At Grub4DosConfig - List of detected operating systems

I have this field
Options: ro

Hmmm?
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5012
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Thu 14 Dec 2017, 05:01    Post subject:  

rimatheou wrote:
I have a JVC Mobile Mini Note PC, Pentium 3, 384 MB RAM.
I don't think you have enough ram to run this modern puppy. I recommend you try an older puppy first - and see if mouse behaviour is better. What happens if you boot Puppy 4.3.1?
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5012
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Thu 14 Dec 2017, 05:05    Post subject:  

rimatheou wrote:
While booting I get this message:
Code:
The file /etc/mousebuttons has been created, with content "5".
Just for the record - I see this message every time I boot Slacko 5.6 and everything works fine. Don't know what it means but doesn't seem to be a problem.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 10 [142 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 8, 9, 10 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0939s ][ Queries: 12 (0.0113s) ][ GZIP on ]