Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Jan 2018, 17:47
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
slacko-700 rc3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 27 of 27 [397 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27
Author Message
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1418

PostPosted: Tue 26 Dec 2017, 16:57    Post subject:  

I tried a Slacko 6.9.9.9-uefi (32-bit) build with last night's woof-CE here: http://www.mediafire.com/folder/o2hpqpbhd2ohi/14.2

Changes:
- The adrv has Palemoon 27.6.2 (Walter Dnes SSE version) and Abi/Gnumeric
- patched jwm-2.3.2 with the first freezing fix mentioned here, it is working much better for me now so far
- chose Original Pup as the default theme, and gnome-mplayer as the default music player
- kernel has firmware-140621-cut, if you are missing any drivers/functionality there's instructions on how to swap kernels here
jwm-2.3.2-i686_s702.pet
Description  a re-compile of jwm-2.3.2 to patch the freezing menu/desktop issue
pet

 Download 
Filename  jwm-2.3.2-i686_s702.pet 
Filesize  92.74 KB 
Downloaded  16 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
norgo


Joined: 13 Nov 2015
Posts: 185
Location: Germany

PostPosted: Thu 28 Dec 2017, 16:25    Post subject:  

@Sailor Enceladus
thank you very much for sharing

regarding "intel freezing problem"
since I'm using uxa acceleration I had no kind of hanging or freezing any more
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1418

PostPosted: Sat 30 Dec 2017, 11:11    Post subject: suicidal wifi service  

Using both the woof-CE 6.9.9.9 iso builds from me and norgo I have noticed that after a while my wifi connection will just die completely. My wifi is not great and goes on and off in other distros but here when I try to reconnect it will say "no wireless signals available" even though there's always 10-15 around here so it is like the entire wifi interface has been turned off or service terminated. Using slacko 14.0 with the same woof-CE has not caused this problem so I'm guessing it might have been an upgrade in slackware 14.2 dhcpcd that broke something but haven't scanned the logs yet just booted into something else.

edit: I used SNS to connect, might try Frisbee next and see if it acts the same or not later.
Back to top
View user's profile Send private message 
HerrBert

Joined: 03 Nov 2016
Posts: 7
Location: NRW, Germany

PostPosted: Sun 31 Dec 2017, 11:24    Post subject:  

frugal install of norgos slacko-700-RC3_k4.4.70-PAE_2017-12-10.iso without savefile/folder:

Code:
System:    Host: puppypc13367 Kernel: 4.4.70 i686 (32 bit gcc: 5.3.0) Desktop: JWM 2.3.2
           Distro: Slacko Puppy 6.9.9.9
Machine:   Device: laptop System: LENOVO product: 80G0 v: Lenovo G50-30
           Mobo: LENOVO model: Lancer 5A6 v: SDK0F82993WIN
           UEFI [Legacy]: LENOVO v: A7CN48WW date: 08/03/2015
Battery    BAT0: charge: 28.7 Wh 90.6% condition: 31.7/31.7 Wh (100%) model: Lenovo status: Discharging
CPU:       Dual core Intel Celeron N2830 (-MCP-) cache: 1024 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 8657
           clock speeds: max: 2159 MHz 1: 1660 MHz 2: 1328 MHz
Graphics:  Card: Intel Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics & Display bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.org 1.18.3 drivers: intel (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
           Resolution: N/A Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card Intel Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.70
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter
           driver: ath9k bus-ID: 02:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 1000 bus-ID: 03:00.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (0.8% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST500LT012 size: 500.1GB
Partition: ID-1: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 151 Uptime: 21 min Memory: 437.0/3928.8MB Init: SysVinit runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Unknown : gtkdialog inxi: 2.3.8


with slacko-6.9.9.9-uefi-k4.4-PAE-PM-LO.iso i had randomly hangs in networking on booting connected via eth0. when that occured, pup-event didn't respond to connecting usb-drives.
tried to reproduce this behavior with norgo's build. connected to internet every boot so far. (ATM over wlan - also working for me)

an other issue i found (maybe):

tried to compile audacious 3.9 from source and get error
Code:
# make
Entering directory src.
Entering directory dbus.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/gdbus-codegen", line 37, in <module>
    from codegen import codegen_main
ImportError: No module named codegen
Makefile:15: recipe for target 'aud-dbus.h' failed
make[5]: *** [aud-dbus.h] Error 1
../../buildsys.mk:116: recipe for target 'all' failed
make[4]: *** [all] Error 2
../buildsys.mk:123: recipe for target 'dbus' failed
make[3]: *** [dbus] Error 2
../buildsys.mk:116: recipe for target 'all' failed
make[2]: *** [all] Error 2
buildsys.mk:123: recipe for target 'src' failed
make[1]: *** [src] Error 2
buildsys.mk:116: recipe for target 'all' failed
make: *** [all] Error 2
#

compiled it before in slacko 6.3.2 and it worked
Back to top
View user's profile Send private message 
norgo


Joined: 13 Nov 2015
Posts: 185
Location: Germany

PostPosted: Wed 03 Jan 2018, 18:55    Post subject: Re: suicidal wifi service  

Sailor Enceladus wrote:
Using both the woof-CE 6.9.9.9 iso builds from me and norgo I have noticed that after a while my wifi connection will just die completely. My wifi is not great and goes on and off in other distros but here when I try to reconnect it will say "no wireless signals available" even though there's always 10-15 around here so it is like the entire wifi interface has been turned off or service terminated. Using slacko 14.0 with the same woof-CE has not caused this problem so I'm guessing it might have been an upgrade in slackware 14.2 dhcpcd that broke something but haven't scanned the logs yet just booted into something else.

edit: I used SNS to connect, might try Frisbee next and see if it acts the same or not later.

Hi Sailor,

I did your test today for comparison.
Here my result:
I can confirm that after a while any kind of data transfer via WiFi is not possible any more.
After dis- and reconnecting, WiFi is working again.

My observation:
This only happens if you've had no data traffic for a couple of minutes before.

If you are listening to Internet radio e.g., connection will be stable for hours.
Maybe a power management problem ? I'm not sure.


@HerrBert
see PM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
norgo


Joined: 13 Nov 2015
Posts: 185
Location: Germany

PostPosted: Thu 04 Jan 2018, 15:54    Post subject:  

Performed the tests today at my laptop with internal intel wifi card.

Result: No problems at all

This means, the problem is hardware depending and more and more my guess is a power management issue.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1418

PostPosted: Tue 09 Jan 2018, 22:22    Post subject:  

Thanks norgo. I haven't seen the issue at all today so glad to see it's not an everyday occurrence (knock on wood Smile ).
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 27 of 27 [397 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0974s ][ Queries: 14 (0.0428s) ][ GZIP on ]