Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 19 Sep 2017, 18:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
slacko-700 rc3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 18 of 25 [361 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 23, 24, 25 Next
Author Message
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3195
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 29 Jun 2017, 18:57    Post subject: slacko-700 rc3  

I'm running slacko 6999 on my Imac, booting from the DVD with a
savefile on the hard drive:

# inxi -b
System: Host: puppypc17796 Kernel: 4.4.75-pae i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.2 Distro: Slacko Puppy 6.9.9.9
Machine: Device: desktop System: Apple product: iMac8 1 v: 1.0 serial: W8811GXLZE2
Mobo: Apple model: Mac-F226BEC8 v: PVT serial: 1
BIOS: Apple v: IM81.88Z.00C1.B00.0802091538 date: 02/09/08
CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8135 (-MCP-) speed: 2400 MHz (max)
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV610/M74 [Mobility Radeon HD 2400 XT]
Display Server: X.org 1.18.3 driver: radeon tty size: 120x35 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Broadcom Limited BCM4321 802.11a/b/g/n driver: b43-pci-bridge
Card-2: Marvell 88E8058 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
Drives: HDD Total Size: 258.1GB (5.2% used)
Info: Processes: 163 Uptime: 36 min Memory: 176.7/4023.4MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#
video-info-glx 1.5.3 Thu 29 Jun 2017 on Slacko Puppy 6.9.9.9 Linux 4.4.75-pae i686
0.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV610/M74 [Mobility Radeon HD 2400 XT]

X Server: Xorg Driver: radeon
X.Org version: 1.18.3
dimensions: 1680x1050 pixels (444x277 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD RV610 (DRM 2.43.0, LLVM 3.8.0)
OpenGL core profile version string: 3.3 (Core Profile) Mesa 11.2.2

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8135 @ 2.40GHz
Core 0: @800 1: @800 MHz

It's working well,
Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   111.57 KB
 Viewed   905 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
josepinto

Joined: 19 Aug 2006
Posts: 26

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 12:49    Post subject: Android and other MTP devices  

Hi,

Is it possible to mount Android devices in slacko-700 64?

Thanks in advance,

José Pinto
Back to top
View user's profile Send private message 
josepinto

Joined: 19 Aug 2006
Posts: 26

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 12:51    Post subject: Re: Opera 46 does not run  

OscarTalks wrote:
josepinto wrote:
I am testing the 64 bit version with Palemoon and Libreoffice.

Does the 64bit Slacko you are testing have GTK+3 included? If not, try installing it via PPM.


That must be my problem.
I will try to install GTK+3.
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1421
Location: Italy

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 15:06    Post subject: Re: Android and other MTP devices  

josepinto wrote:
Hi,
Is it possible to mount Android devices in slacko-700 64?


Read:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=881561#881561

Then send a PM to rcrsn51 to test the 64bit camphonetab.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8656
Location: qld

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 17:37    Post subject:  

gyro

I have built the latest intel Xorg driver however it doesn't help on my wife's macbook. It looks like the problem is further up the stack. It is a major peeve as I don't have the time to rebuild the whole xorg/mesa stack.. plus slackware (and others) are using the clang compiler for mesa these days.

Anyway, if you want to try the driver I'll attach a build script. I doubt it will work though.

Just use like so to build a Y drive. (default is to build a pet). (DEVX is needed for gcc, make and git).

Code:
PKGTYPE=sfs ./build_xf86_intel


It grabs (or updates) the git repo, configures, builds and packages the driver and supporting files.
build_xf86_intel.gz
Description  'gunzip' the file and make executable
gz

 Download 
Filename  build_xf86_intel.gz 
Filesize  1.67 KB 
Downloaded  19 Time(s) 

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3195
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 19:37    Post subject:  

@01micko

I was curious and tried your instructions to @gyro on my Macmini
install.
I placed the /mnt/home/slacko-6999-4475/ydrv_slacko_6.9.9.9.sfs and
rebooted, it loaded along with the /mnt/home/slacko-6999-4475/zdrv_slacko_6.9.9.9.sfs
I exited to the prompt and ran xorgwizard and selected the intel
driver,resolution,and bit depth, then xwin back to the desktop.

video-info-glx 1.5.3 Fri 30 Jun 2017 on Slacko Puppy 6.9.9.9 Linux 4.4.75-pae i686
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)

X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.18.3
dimensions: 3840x1080 pixels (1015x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Mobile x86/MMX/SSE2
OpenGL core profile version string: 3.3 (Core Profile) Mesa 11.2.2

Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
Core 0: @1200 1: @1200 2: @1200 3: @1200 MHz

It could be my imagination I guess but the streaming videos in kodi and
smtube seem perfect, they were good the first time I ran xorgwizard
(yesterday) but not perfect.

FWIW
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8656
Location: qld

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 20:46    Post subject:  

@Billtoo

Thanks for testing Smile

Did the mac-mini show any graphics problems before? As in gyro's case on my wifes macbook I have problems opening geany and adding the uxa fix fixes it. I had to do the same with the updated driver.

moving on.. I dusted off an old P4 compaq evo. I was searching frantically to find some RAM for the thing and found a ddr 512MB stick which worked. I couldn't find a hdd that worked so am posting from it now in a usb install (I dare not use PPM Laughing - else the thing will RAM crash!)

Anyway, I applied the uxa fix to to see if there were any detrimental effects. Seems ok, in fact better. Palemoon and geany are rendering faster. They did work before but a little slow - and this old thing has only 8 MB brookdale graphics! It was a horrible chipset when it first came out!

Code:
# lspci -nn | grep -i 'vga'
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device [8086:2562] (rev 01)


Laughing

I might just add the uxa fix anyway as I'm guessing it will cause far more problems without it. I might also upload the supplementary Y drive and add installation procedure to the release notes.

Code:
# inxi -b
System:    Host: puppypc4952 Kernel: 3.16.43 i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.2
           Distro: Slacko Puppy 6.9.9.9
Machine:   Device: desktop System: Compaq product: Evo D510 USDT serial: H232KPBZ0575
           Mobo: Compaq model: 07ECh serial: H232KPBZ0575
           BIOS: Compaq v: 686O1 v1.05 date: 05/28/2002
CPU:       Single core Intel Pentium 4 (-UP-) speed: 1700 MHz (max)
Graphics:  Card: Intel 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Integrated Graphics Device
           Display Server: X.org 1.18.3 driver: intel
           tty size: 80x25 Advanced Data: N/A for root
Network:   Card: Intel 82801DB PRO/100 VM (LOM) Ethernet Controller
           driver: e100
Drives:    HDD Total Size: 4.0GB (20.2% used)
Info:      Processes: 96 Uptime: 27 min Memory: 122.5/487.6MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
Screenshot.png
 Description   
 Filesize   109.21 KB
 Viewed   722 Time(s)

Screenshot.png


_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gyro

Joined: 28 Oct 2008
Posts: 1401
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 21:04    Post subject:  

@01micko,
Sorry, I haven't tried the new x.org yet.
But just an observation if you are intending to include the "uxa" workaround in slacko;
It seems that it's always "intel" graphics, that has the problem.
gyro
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3195
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 21:08    Post subject:  

01micko wrote:
@Billtoo

Thanks for testing Smile

Did the mac-mini show any graphics problems before? As in gyro's case on my wifes macbook I have problems opening geany and adding the uxa fix fixes it. I had to do the same with the updated driver.



Hi,

I haven't had any problems with geany, streaming videos had slight tearing, not terrible but there.
Streaming videos are solid now in kodi and smtube.
My older imac has a radeon chip and is using the galium driver, streaming videos a good, also good with nvidia driver on my dual core lenovo.
Anyway, the intel driver wasn't as good but seems much better now.
I also run Xubuntu on the macmini and streaming videos aren't great under that either.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8656
Location: qld

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 21:44    Post subject:  

@Billtoo

Thanks for the report. I'll test the new driver on this old clunker and if it is a positive test then I might include the driver by default, once I get some more results.

I now have a working 40GB hard drive in the old Evo and it happened to have an old install of slacko-5.4 on it and a swap partition; performance is notably better. Smile

Code:
# free
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:         499252       98216       20088      168300      380948      208228
Swap:       1022972      111052      911920


@gyro

No rush. Smile I hope it does something for your graphics woes. I suppose that including the uxa work around isn't ideal but I can't think of a better option. I think xorg sorts the config files based on name, in case of the uxa fix the file I'm proposing to use is /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf. There is already an /etc/X11/xorg.conf.d/90-touchscreen-rightclick.conf which has no detrimental effect if there is no touchscreen present, but works well enough with a touch screen.

Thanks.

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gyro

Joined: 28 Oct 2008
Posts: 1401
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 22:32    Post subject:  

@01micko,
Did the test, and unfortunately it failed to fix issue.
But I noticed a couple of things.
1. According to "PupSysInfo->Devices->Display->Summary" X.Org is still 1.18.3 and Mesa is still 11.2.2, no change.
2. The build file contained a " --enable-uxa \" line, so I removed that and ran the script again, it did compile a heap of stuff again, but did not fix the issue. Although maybe the "banning!" message came a bit sooner.

When I have the problem, eventually I get an error message in "dmesg" ending in "banning!", and after that everything is fine.
Unfortunately I haven't been able to find out what it's "banning".

Note: I don't consider them "woes", once the uxa workaround is in place there's no big problem.
The only problem is that it detects my 2 monitors as a single extended monitor, but gets them back to front. But I easily fix that with an "xrandr" script in "/root/Startup"

gyro
Back to top
View user's profile Send private message 
gyro

Joined: 28 Oct 2008
Posts: 1401
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Fri 30 Jun 2017, 23:00    Post subject:  

01micko wrote:
I suppose that including the uxa work around isn't ideal but I can't think of a better option.
I agree, add the uxa workaround directly in puppy_slacko_n.n.n.sfs for now.
If we ever become aware that this upstream bug is fixed, the workaround can easily be removed.
gyro
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3195
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 01 Jul 2017, 19:15    Post subject:  

I made two usb flash drive installs identical except one has the ydrive
loaded and the other doesn't.
I can't see much difference, streaming videos work well on both,
screenshot is with ydrive loaded so at least it doesn't break anything
Smile

video-info-glx 1.5.3 Sat 1 Jul 2017 on Slacko Puppy 6.9.9.9 Linux 4.4.75-pae i686
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 0b)

X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.18.3
dimensions: 3840x1080 pixels (1015x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile x86/MMX/SSE2
OpenGL core profile version string: 3.3 (Core Profile) Mesa 11.2.2

Intel(R) Celeron(R) 2957U @ 1.40GHz
Core 0: @800 1: @800 MHz

# inxi -b
System: Host: puppypc29185 Kernel: 4.4.75-pae i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.2 Distro: Slacko Puppy 6.9.9.9
Machine: Device: desktop System: Hewlett-Packard product: 200-009 serial: 3CR51504YY
Mobo: Hewlett-Packard model: 2B38 v: 1.02 serial: 138922010004188
UEFI [Legacy]: AMI v: 80.03 date: 12/15/2014
CPU: Dual core Intel Celeron 2957U (-MCP-) speed/max: 1000/1400 MHz
Graphics: Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller
Display Server: X.org 1.18.3 driver: intel tty size: 117x39 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Broadcom Limited BCM43142 802.11b/g/n driver: bcma-pci-bridge
Drives: HDD Total Size: 63.5GB (6.1% used)
Info: Processes: 160 Uptime: 30 min Memory: 135.8/1926.9MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#

Sound from 2 videos at once gets a little confusing Smile
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   66.3 KB
 Viewed   532 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 815
Location: Toronto

PostPosted: Sat 01 Jul 2017, 19:37    Post subject:  

hi Mick and all!

Wow, it's been a long time since I've posted anything.
I tried both the 32-bit an 64-bit versions. I have not done any rigorous testing but video and sound work out of the box, which is good, because older pups no longer do for me, ever since I purchased an Nvidia 750ti videocard.
Mick, I like all the new gui for customising Jwm. Smile
Well, I just wanted to stop in and say hi. Here's an updated Jwm theme for those who wanna try it. (for those who don't know how) just save the text as a -jwmrc file in /usr/jwm/themes.
Cya later y'all!

Code:

<?xml version="1.0"?>
<JWM>

  <WindowStyle>
    <Font>DejaVu Sans-10</Font>
    <Width>3</Width>
    <Height>24</Height>
    <Corner>4</Corner>
    <Foreground>#143051</Foreground>
    <Background>#384A65:#4C7093</Background>
    <Outline>black</Outline>
    <Active>
      <Foreground>white</Foreground>
      <Background>#32455A:#9BBDDD</Background>
      <Outline>black</Outline>
    </Active>
  </WindowStyle>

  <TrayStyle>
    <Font>DejaVu Sans-10</Font>
    <Foreground>gray</Foreground>
    <Background>#384A65:#1E2B3F</Background>
    <Outline>#384B66</Outline>
    <Active>
      <Foreground>white</Foreground>
      <Background>#32455A:#A0C3E3</Background>
    </Active>
  </TrayStyle>

  <PagerStyle>
    <Outline>black</Outline>
    <Foreground>#798796</Foreground>
    <Background>#324964</Background>
    <Active>
      <Foreground>white</Foreground>
      <Background>#546F8D</Background>
    </Active>
  </PagerStyle>

  <PopupStyle>
    <Font>DejaVu Sans-10</Font>
    <Foreground>black</Foreground>
    <Background>#A7D27E</Background>
    <Outline>#A7D27E</Outline>
  </PopupStyle>

  <MenuStyle>
    <Font>DejaVu Sans-10</Font>
    <Foreground>black</Foreground>
    <Background>#E3C0A0</Background>
    <Outline>gray</Outline>
    <Active>
      <Foreground>white</Foreground>
      <Background>#D96FBD:#7AAAD6</Background>
    </Active>
  </MenuStyle>

</JWM>

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3195
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 03 Jul 2017, 12:52    Post subject:
Subject description: slacko-700 rc3
 

I installed to a 32gb flash drive for use on my HP mini Stream:

# inxi -b
System: Host: puppypc27225 Kernel: 4.4.75 x86_64 (64 bit) Desktop: JWM 2.3.2 Distro: Slacko64 Puppy 6.9.9.9
Machine: Device: desktop System: Hewlett-Packard product: 200-009 serial: 3CR51504YY
Mobo: Hewlett-Packard model: 2B38 v: 1.02 serial: 138922010004188
UEFI [Legacy]: AMI v: 80.03 date: 12/15/2014
CPU: Dual core Intel Celeron 2957U (-MCP-) speed/max: 1100/1400 MHz
Graphics: Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller
Display Server: X.org 1.18.3 driver: intel tty size: 138x44 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Broadcom Limited BCM43142 802.11b/g/n driver: bcma-pci-bridge
Drives: HDD Total Size: 64.0GB (5.8% used)
Info: Processes: 163 Uptime: 4 min Memory: 167.1/1853.4MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8
#
video-info-glx 1.5.3 Mon 3 Jul 2017 on Slacko64 Puppy 6.9.9.9 Linux 4.4.75 x86_64
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 0b)

X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.18.3
dimensions: 3840x1080 pixels (1016x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
OpenGL core profile version string: 3.3 (Core Profile) Mesa 11.2.2

Intel(R) Celeron(R) 2957U @ 1.40GHz
Core 0: @800 1: @800 MHz

The 32bit install that I reported in an earlier post is a pleasure to use, this 64bit install is working
well so far, expect it will be the same.

Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   67.64 KB
 Viewed   378 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 18 of 25 [361 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 23, 24, 25 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1387s ][ Queries: 14 (0.0110s) ][ GZIP on ]