Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Nov 2017, 06:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Easy Linux Pre-Alpha 0.2
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Author Message
lp-dolittle

Joined: 25 Apr 2016
Posts: 33

PostPosted: Sun 02 Apr 2017, 04:42    Post subject:  Easy Linux Pre-Alpha 0.2
Subject description: Keyboardlayout/Xorg
 

Hi all,
fascinated with Puppy since 2003, I'm impressed with the new features of Easy Linux, but I'm also faced with an unexpected keyboard-layout/Xorg issue.
Running Easy Linux from a Dell desktop (Optiplex 980) or a Dell Laptop (Latitude E6500), the QuickSetup Settings are (country: de_CH German,Switzerland; time zone: Europe/Zurich; keyboard-layout: de Germany or de-latini Germany).
As in previous Quirkies, the desktop's usb-keyboard only works correctly after correcting the country configuration via the desktop setup-icon (XKB configuration manager > layouts > change > Switzerland).
Trying to boot the same way on the Laptop (SD-card connected via an external card-reader to an usb2-port, on the desktop as well as on the laptop), superficially the QuickSetup settings appear to remain unchanged, yet the keyboard-layout spontaneously is reset to the default(US?) layout, and I'm unable to really correct that issue via the setup-button. Choosing Swiss-German layout leads to German layout, and third-level chooser configuration mostly fails. Furthermore, every change is lost after restarting X!
Even worse, trying to now boot the desktop with the SD-card which was used on the laptop, QuickSetup configuration still appears to be correct, but internally the keyboard-layout is reset, and restarting X after re-configuration via the setup-button results in an Xvideo issue. The desktop is unable to spontaneously restart the Xvideo, and running the Xorgwizard proves to be a rather haphazard workaround.
How to explain that kind of unexpected changes in the configuration settings...... and how to correct this problem?

kind regards

dolittle
Back to top
View user's profile Send private message 
lp-dolittle

Joined: 25 Apr 2016
Posts: 33

PostPosted: Sun 02 Apr 2017, 06:17    Post subject: Easy Linux Pre-Alpha 0.2
Subject description: unitentionally started new thread
 

sorry,
this new thread was started unintentionally. My aim was to contribute to the ongoing discussion on the following address:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=109958

Meanwhile, my problem was posted there, and this thread is not thought to be continued

Apologies!

dolittle
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0476s ][ Queries: 11 (0.0088s) ][ GZIP on ]