Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 17 Nov 2018, 09:21
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
DebianDog64 - amiga emulator - does it work? [solved]
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
trister

Joined: 01 Mar 2015
Posts: 109

PostPosted: Mon 20 Mar 2017, 05:05    Post subject:  DebianDog64 - amiga emulator - does it work? [solved]
Subject description: have you tried any amiga emulator in DebianDog ?
 

Hello,
Have anyone tried to run any amiga emulator on DebianDog64 ?

I tried fs-uae-portable-suite_2.8.3_linux_x86-64.tar.xz but it doesn't start

I suspect the error is in FATAL: [GLAD] Failed to initialize OpenGL context but I don't know what to istall.

I tried istalling fs-uae from synaptic (actually using apt2sfs) but it didn't run.
uae Launcher starts ok but when I press "start" button it doesn't do anything.

Thanks in advance Smile
_______________________________________

Error log :
_________________________________-
as use root :
root@jessie64:/tmp/FS-UAE_PORTABLE/Programs/Linux/x86-64# ./fs-uae
FS-UAE 2.8.3 (Built for Linux x86-64)
Copyright 1995-2002 Bernd Schmidt, 1999-2015 Toni Wilen,
2003-2007 Richard Drummond, 2006-2011 Mustafa 'GnoStiC' Tufan,
2011-2015 Frode Solheim, and contributors.

This is free software; see the file COPYING for copying conditions. There
is NO warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR
PURPOSE. See the README for more copyright info, and the source code for
a full list of contributors

UAE: Initializing core derived from WinUAE 3220
LOG: /tmp/FS-UAE_PORTABLE/Cache/Logs/fs-uae.log.txt
AL lib: (WW) ALCjackBackendFactory_init: jack_client_open() failed, 0x01
AL lib: (WW) alc_initconfig: Failed to initialize backend "jack"
AL lib: (WW) alc_initconfig: Failed to initialize backend "pulse"
FATAL: [GLAD] Failed to initialize OpenGL context
AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed

______________________________________--
as user puppy I did the same but nothing runs too:


root@jessie64:/tmp/FS-UAE_PORTABLE/Programs/Linux/x86-64# xhost +

root@jessie64:/tmp/FS-UAE_PORTABLE/Programs/Linux/x86-64# su - puppy -c "/tmp/FS-UAE_PORTABLE/Programs/Linux/x86-64/fs-uae"FS-UAE 2.8.3 (Built for Linux x86-64)
Copyright 1995-2002 Bernd Schmidt, 1999-2015 Toni Wilen,
2003-2007 Richard Drummond, 2006-2011 Mustafa 'GnoStiC' Tufan,
2011-2015 Frode Solheim, and contributors.

This is free software; see the file COPYING for copying conditions. There
is NO warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR
PURPOSE. See the README for more copyright info, and the source code for
a full list of contributors

UAE: Initializing core derived from WinUAE 3220
LOG: /tmp/FS-UAE_PORTABLE/Cache/Logs/fs-uae.log.txt
AL lib: (WW) ALCjackBackendFactory_init: jack_client_open() failed, 0x01
AL lib: (WW) alc_initconfig: Failed to initialize backend "jack"
AL lib: (WW) alc_initconfig: Failed to initialize backend "pulse"
FATAL: [GLAD] Failed to initialize OpenGL context
AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed
root@jessie64:/tmp/FS-UAE_PORTABLE/Programs/Linux/x86-64#

Last edited by trister on Tue 21 Mar 2017, 07:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
dancytron

Joined: 18 Jul 2012
Posts: 1152

PostPosted: Mon 20 Mar 2017, 10:44    Post subject:  

Do you have mesa installed?

Install mesa dri (its a lib, I don't have it in front of me but it has mesa and dri in the name).

Install mesa_utils. Restart X and run glxgears from the terminal. If that works, try your program again.
Back to top
View user's profile Send private message 
trister

Joined: 01 Mar 2015
Posts: 109

PostPosted: Tue 21 Mar 2017, 06:01    Post subject:    

dancytron wrote:
Do you have mesa installed?

Install mesa dri (its a lib, I don't have it in front of me but it has mesa and dri in the name).

Install mesa_utils. Restart X and run glxgears from the terminal. If that works, try your program again.


Thanks
That was it Smile

I have now created and using :
amiga_fs-uae2.9.4dev64_v03a_all_deps.squashfs
[url]
https://1fichier.com/?z07or43dg6[/url]
It contains the launcher & Arcade fs-uae plus it adds a menu entry

Maybe if it is renamed to SFS it will run in other Debian 64 compatible puppies.

Note : the file contains some adfs that I found from abandonware sites (that I actually owned in the Amiga days). If there is a problem I'll remove the link
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0386s ][ Queries: 11 (0.0042s) ][ GZIP on ]