Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 14 Dec 2017, 06:34
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko32/64 700 BETA 2
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 30 of 34 [501 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 Next
Author Message
stevoomba


Joined: 05 May 2005
Posts: 75
Location: Rye Park NSW

PostPosted: Sat 28 Jan 2017, 18:18    Post subject:  

I haven't been able to install:
Gimp
JRE
Flash
(I've tried old-fashioned pet, txz sfs, and straight from the package manager. No good.)

I have been able to install:
premote
Dropbox
Packit

Can anyone point me to a Gimp that will install? Or is it me?

_________________
Puppy user since 0.x.x
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1326

PostPosted: Sun 05 Feb 2017, 23:23    Post subject:  

stevoomba wrote:
I haven't been able to install:
Gimp
JRE
Flash
(I've tried old-fashioned pet, txz sfs, and straight from the package manager. No good.)

Gimp: The one here works for me: http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko14.2/gimp-2.8.2-i486-s.pet
JRE: There should be a button in Menu -> Utility called "Get Java Runtime/Development". Just tried it and seemed to work here.
Flash: There's a new pet here that works for me: http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=942264#942264

I'm using the Slacko 6.9.6.4 32-bit r4777 build though to test these (not 64-bit) because I already have it booted up.
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 11191
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sun 12 Feb 2017, 02:51    Post subject:  

stevoomba wrote:


Can anyone point me to a Gimp that will install? Or is it me?


I compiled this older for slacko a couple years back, I like it better than the new one for a few reason, it uses less deps, its a lot smaller 5.5MB pet, You can save your image as a jpg or png, The newer versions you need to "Export" as jpg or png which I find is a pain and 3 steps backwards, http://smokey01.com/ttuuxxx/Slacko/gimp-2.4.0-i486.pet
Have fun Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3295
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 14 Feb 2017, 02:18    Post subject: Slacko32/64 700 BETA 2  

I did a manual frugal install to the hard drive.

System: Host: puppypc16187 Kernel: 4.1.32 x86_64 (64 bit) Desktop: Openbox 3.6.1
Distro: Slacko64 Puppy 6.9.6.4
Machine: Device: desktop System: Compaq-Presario product: AU194AA-A2L CQ5123F serial: MXX9300M0F
Mobo: MSI model: Boston v: 1.0 BIOS: Phoenix v: 5.24 date: 06/19/2009
CPU: Dual core Pentium E5200 (-MCP-) speed/max: 1600/2500 MHz
Graphics: Card: Intel 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller
Display Server: X.org 1.18.3 drivers: intel (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
tty size: 148x49 Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller driver: r8169
Card-2: Linksys WUSB54GC v1 802.11g Adapter [Ralink RT73] driver: rt73usb
Drives: HDD Total Size: 500.1GB (5.1% used)
Weather: Conditions: 14 F (-10 C) - Overcast Time: February 14, 1:05 AM EST
Info: Processes: 106 Uptime: 1:00 Memory: 238.9/3936.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8

Added applications with PPM and compiled some.
Also installed FbBox.

It's working okay so far.
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   60.39 KB
 Viewed   1225 Time(s)

Screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3295
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 14 Feb 2017, 22:19    Post subject: Slacko32/64 700 BETA 2  

I'm testing a woof-CE build that uses an older no-pae kernel.

Manual frugal install to the hard drive.

System: Host: puppypc13902 Kernel: 3.14.55 i686 (32 bit) Desktop: Openbox 3.6.1 Distro: Slacko Puppy 6.9.6.4
Machine: Device: desktop System: LENOVO product: 7491B8U v: ThinkCentre M58e serial: MJ01509
Mobo: LENOVO model: N/A serial: INVALID BIOS: LENOVO v: 5HKT39AUS date: 06/17/2009
CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8400 (-MCP-) speed/max: 2003/3003 MHz
Graphics: Card: Intel 4 Series Integrated Graphics Controller
Display Server: X.org 1.18.3 drivers: intel (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
tty size: 127x38 Advanced Data: N/A for root
Network: Card: Marvell 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
Drives: HDD Total Size: 320.1GB (5.6% used)
Weather: Conditions: 37 F (3 C) - Overcast Time: February 14, 9:03 PM EST
Info: Processes: 107 Uptime: 1:21 Memory: 202.6/2906.5MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.8

I installed applications with PPM (including Kod1-16.1), compiled
Smplayer,Smtube,and Redshift.
I installed FbBox.

No problems so far.
image-2.jpg
 Description   
 Filesize   79.77 KB
 Viewed   1120 Time(s)

image-2.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5313
Location: GB

PostPosted: Sat 18 Feb 2017, 03:38    Post subject:  

Quote:
Slacko Puppy 6.9.6.4

Yes.
One of the most reliable workhorses! I use it all the time for demonstrations, live CD diagnoses and dual boot for clients wedded to the devil's distro.
Back to top
View user's profile Send private message 
Rodney Byne

Joined: 31 Jan 2014
Posts: 149

PostPosted: Sat 18 Feb 2017, 12:30    Post subject: Thanks to yr1945  

To yr1945,


Year of my birth!

very belated (dec 2016) thanks for successful answering to
my three questions - apologies for the delay.

+ pupRadio & fishy desktop, looks better full size.

Kind regards.
pupRadio-desktop3.png
 Description   
 Filesize   238.27 KB
 Viewed   976 Time(s)

pupRadio-desktop3.png

Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 732
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sun 19 Feb 2017, 20:15    Post subject: google earth  

The 32 bit libs might just be OK as I do get the 'first' small flash screen of google earth but the main program itself doesn't load.... the files not found (previous post - i915_dri.so and swrast_dri.so) are in Slacko, but in a directory at '/usr/lib64/modules/dri/' and we just don't seem to be getting to that directory to utilize them... is this possible?

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2664
Location: Japan

PostPosted: Wed 22 Feb 2017, 10:18    Post subject: sfs_load does not append extra sfs to the LASTUNIONRECORD  

Intended or a mistake?

sfs_loat v3.0 in the slacko-6.9.6.4 does append the extra sfs to EXTRASFSLIST, but does not to LASTUNIONRECORD in /etc/rc.d/BOOTCONFIG.

Code:
EXTRASFSLIST='lang_pack_ja-2.0.sfs'
PREVUNIONRECORD=''
LASTUNIONRECORD=''


I think 1 line is missing:
Code:
--- sfs_load-30   2016-09-11 07:30:18.000000000 +0900
+++ sfs_load   2017-02-22 22:22:50.581083715 +0900
@@ -1355,6 +1355,7 @@
   $SFSBASE|$ZDRBASE|$ADRBASE|$YDRBASE|$FDRBASE) :;;
   *) echo $EXTRASFSLIST | grep -qw "$FILENAME" || EXTRASFSLIST="$EXTRASFSLIST $FILENAME";;
   esac
+  LASTUNIONRECORD="$LASTUNIONRECORD $FILENAME"
   save_bootconfig
 }
 save_bootconfig() {

I made sfs_load-3.0.1.pet applied above change:
http://shinobar.server-on.net/puppy/opt/pup5/sfs_load-3.0.1.pet
Note that sfs_load-3.0.1 is only for recent puppies like slacko and tahrpup.

_________________
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2924

PostPosted: Wed 22 Feb 2017, 13:46    Post subject: Re: sfs_load does not append extra sfs to the LASTUNIONRECORD  

shinobar wrote:
Intended or a mistake?

I think intended (though not necessarily right).
LAST/PREV UNIONRECORD is used in rc.update to update the layered filesystem at boot time. However the file system is already updated when the SFS is loaded, so I guess no need to repeat it and make boot a bit faster.
I could not find any other script that queries LAST/PREV UNIONRECORD
Latter: your extrasfsfind script queries LASTUNIONRECORD. May want to add EXTRASFSLIST.

Also if you make the suggested change the SFS shows as loaded even after is unloaded and LASTUNIONRECORD updates only after reboot.

If you think that this change is necessary I would suggest you add the changes needed to also remove the SFS from LASTUNIONRECORD if the SFS is removed before reboot.
You may want to submit patches directly to woof-CE then.

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
gyro

Joined: 28 Oct 2008
Posts: 1409
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Wed 22 Feb 2017, 14:57    Post subject:  

@shinobar,

I admit that I have not checked the code for the implications of your suggested change.

But, one of the changes with the new "init" script, is that it knows nothing about extra-sfs's. It only deals with the puppy system sfs's.
All extra-sfs processing is left to "sfs_load".

Mostly this was done because, with the existence a mature "sfs_load" there is no need for "init" to include code to handle some of them.

But it also sets "sfs_load" free to store it's data somewhere other than "BOOTCONFIG". Leaving that to be only a communication between "init" and "rc.sysinit".

"sfs_load" is run by "rc.sysinit" to load all extra-sfs's, during that processing it probably needs to do "after" processing only if there was a failed "unload" during the last session, or a failed "load" during the current processing.

It would be good to complete the separation of "init" and "sfs_load"
over the procesing of sfs's.

gyro
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2664
Location: Japan

PostPosted: Wed 22 Feb 2017, 21:02    Post subject: LASTUNIONRECORD  

Thanks mavrothal and gyro for your discussion.
My lang_pack_ja-2.0.sfs uses the LASTUNIONRECORD record. Japanese forum members found it fails as for the recent puppies. My proposal above is one solution for this problem.

I think I need to read threw the init and rc.sysinit script so that I can make my thought to resolve these problem totally.

_________________
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2664
Location: Japan

PostPosted: Thu 23 Feb 2017, 09:35    Post subject: extra sfs in sub folder doesn't load at boot  

By the way, sfs_load v3 in the Slacko-6.9.6.4 fails to load extra sfs's in the sub folder(psubdir) at boot.
Fixed.
http://shinobar.server-on.net/puppy/opt/pup5/sfs_load-3.0.2.pet
Code:

--- sfs_load-300   2016-09-11 07:30:18.000000000 +0900
+++ sfs_load   2017-02-23 21:38:16.000000000 +0900
@@ -62,7 +62,7 @@
 
 MYPATH=$0
 MYNAME=$(basename "$0")
-VERSION=3.0
+VERSION=3.0.2
 ORGOPT="$@"
 #some options the puplet builder can choose
 WIPEWHITEONINIT="true"   # true/false
@@ -1355,10 +1355,12 @@
   $SFSBASE|$ZDRBASE|$ADRBASE|$YDRBASE|$FDRBASE) :;;
   *) echo $EXTRASFSLIST | grep -qw "$FILENAME" || EXTRASFSLIST="$EXTRASFSLIST $FILENAME";;
   esac
+  LASTUNIONRECORD="$LASTUNIONRECORD $FILENAME"
   save_bootconfig
 }
 save_bootconfig() {
   EXTRASFSLIST=$(echo $EXTRASFSLIST)  # trim blanks
+  LASTUNIONRECORD=$(echo $LASTUNIONRECORD)  # trim blanks
   echo "EXTRASFSLIST='$EXTRASFSLIST'" > $BOOTCONFIG
   echo "PREVUNIONRECORD='$PREVUNIONRECORD'" >> $BOOTCONFIG
   echo "LASTUNIONRECORD='$LASTUNIONRECORD'" >> $BOOTCONFIG
@@ -1510,6 +1512,7 @@
     fi
       LOOPDEV=$(echo "$LOOP"| cut -d':' -f1)
      if [ "$LOOPDEV" = "" ]; then
+       remove_item LASTUNIONRECORD "$FILENAME" && REGISTERED="y" || log "'$FILENAME' seems not registered."
        save_bootconfig
        error --info "$(gettext "Could not find the loaded point.")$(gettext "Maybe already unloaded.")"
        return 1 #finish
@@ -1566,6 +1569,7 @@
        mv -f "$LOOPLIST.new" "$LOOPLIST"
      fi
      #true  # unless fatal error
+    remove_item LASTUNIONRECORD "$FILENAME" && REGISTERED="y" || log "'$FILENAME' seems not registered."
     save_bootconfig
     # delete file
     RMLOG=""
@@ -1791,7 +1795,6 @@
   fi
 fi
 [ "$SAVEFILE" != "" ] && PSUBDIR=$(dirname "$SAVEFILE"| cut -b2-)  # remove '/' at head
-[ "$DESTDIR" -a "$PSUBDIR" -a ! -d "$DESTDIR/$PSUBDIR" ] && PSUBDIR=""  # may not yet be created
 # 13 Nov 2011: except PUPMODE=7 #2.0.12: PUPMODE=7 optional
 case "$PUPMODE" in
 5) if [ "$SAVEFILE" != "" ]; then SFSMODE="y"

_________________
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
117woofer

Joined: 01 Dec 2014
Posts: 5

PostPosted: Thu 23 Feb 2017, 11:19    Post subject: Re:extra sfs in sub folder doesn't load at boot  

Thank you very much shinobar.

Now those who suffered from that problem will be saved.
Back to top
View user's profile Send private message 
belham2

Joined: 15 Aug 2016
Posts: 1360

PostPosted: Thu 23 Feb 2017, 15:59    Post subject:  

Hi all,

While I am struggling away trying to build a 64-bit puduan debian pup, I gave up for awhile on it and came back to try Micko's dependable Slacko builds. Sure enough, a fresh, up-to-date Slacko64 with the latest kernel built first time thru, everything went great, and she booted straight to desktop. I cannot find (yet) a thing wrong with it, as I've been through nearly everything in the menu so far testing stuff.

Below are two pics, first with info, and second is of the same desktop just with a different theme/icons setup than I normally use (the themes come with the build). If anybody wants to download this and play with it, let me know and I'll see if Smokey will let me upload it along with the devx that was also built by the woof-CE scripts. The final build size of the ISO is 258mb. It includes the latest openssl, glibc, etc, etc are in it. For a 64-bit ISO, with the latest Firefox 45.7.0 and more included, this is not too bad. Wink
Slacko64-6.9.6.4-kernel-4.2.5-info.png
 Description   
 Filesize   190.16 KB
 Viewed   567 Time(s)

Slacko64-6.9.6.4-kernel-4.2.5-info.png

Slacko64-6.9.6.4-kernel-4.3.5.png
 Description   
 Filesize   98.66 KB
 Viewed   574 Time(s)

Slacko64-6.9.6.4-kernel-4.3.5.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 30 of 34 [501 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0988s ][ Queries: 14 (0.0189s) ][ GZIP on ]