Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Jul 2019, 16:05
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 54 of 56 [829 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 52, 53, 54, 55, 56 Next
Author Message
d_vineet


Joined: 06 Aug 2018
Posts: 116
Location: Bharat

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 04:59    Post subject:  

I am surprised.
Booted into Lubuntu and tried to delete that file.
Same msg !
Code:
vineet@vinpc:/$ rm pupswap.swp
rm: remove write-protected regular file 'pupswap.swp'? y
rm: cannot remove 'pupswap.swp': Permission denied
But it says here "write-protected regular file 'pupswap.swp'"
Also tried to change permissions by rgt-clk the file in PCManFM -- properties -- permissions -- change it to 'Anyone'. But permission denied for that.
EDIT:-
Just occurred to me that I may need to use sudo.
Tried the command with sudo and the file got deleted. So far so good. Let me boot back into puppy.

Another observation.
In Lubuntu, I had 2 GB swap.
Now it is showing 0.
That means the swapfile I had deleted was belonging to Lubuntu.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12334
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:19    Post subject:  

Good.

I was typing using sudo in Lubuntu when I saw you posted.

Puppy is always run as root so sudo is not needed.

If Lubuntu was using pupswap.swp why would it be named pupswap Shocked Question
Maybe the .swp Lubuntu was seeing, so it used it.

With 4GB of ram you really do not need swap.

I have 2GB ram and swap never gets used in Puppy.

Last edited by bigpup on Wed 23 Jan 2019, 05:31; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
d_vineet


Joined: 06 Aug 2018
Posts: 116
Location: Bharat

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:24    Post subject:  

Yeah.
I tried that and posted result while you were typing your post Smile

Here's the result of mem commnad.
Code:
sh-4.3# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       3927972      1026020      2901952       351232        63604
-/+ buffers:             962416      2965556
Swap:            0            0            0
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12334
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:25    Post subject:  

We are posting too quick.
See my above post.

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer) http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107601
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12334
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:29    Post subject:  

That was fun Exclamation Rolling Eyes Laughing
_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer) http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107601
Back to top
View user's profile Send private message 
d_vineet


Joined: 06 Aug 2018
Posts: 116
Location: Bharat

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:32    Post subject:  

bigpup wrote:

With 4GB of ram you really do not need swap.

I have 2GB ram and swap never gets used in Puppy.
You are right. Swap not needed with 4GB physical memory.
But I keep doing such things for 2 things--
1) To test puppy,
2) Self learning.
I hope it is all right with this forum. I get to learn a lot of things (with thanks to all contributors who help me).
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12334
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:42    Post subject:  

I am still not clear on how you ever got offered to make pupswap.swp or why.
But it is a computer.
Stuff just happens, sometimes!

I am wondering, if the make a swap automatically, for low memory computers, is still in the shutdown code.
If it still is. Why it would be activated by your 4GB of RAM Confused

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer) http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107601
Back to top
View user's profile Send private message 
d_vineet


Joined: 06 Aug 2018
Posts: 116
Location: Bharat

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:47    Post subject:  

I coming days, I am planning to refresh the puppy installation. That time I will be more observant and give feedback.
Pl. tell me, while reinstalling puppy, would it be okay if I manually remove the puppy related folders, boot from flash drive and make new install? Or something else is needed?
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12334
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 05:58    Post subject:  

That will work.
Just delete the old install and do a new fresh install.

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer) http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107601
Back to top
View user's profile Send private message 
HiDeHo

Joined: 16 Mar 2011
Posts: 311

PostPosted: Wed 23 Jan 2019, 23:27    Post subject:  

Hi all i am trying to install a wine setup in my xenial pup 64 7.0.8.5 os.

i remember years ago in puppy 432 there was wine.pet or/and wine.sfs files available that worked on puppy easily.

in xenial pup64 installing wine from the ubuntu resources in PPM does not work. there are to many things missing and the gui Play-on-linux does not woant to work.

does anyone have a working copy of wine that works with xenialpup64 it would be great.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12334
Location: S.C. USA

PostPosted: Thu 24 Jan 2019, 01:11    Post subject:  

You can get about any version of Wine you want from here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=88711
They are all in pet form.
Read the info in the first post carefully.
That first post also has a pet for making Wine menu entries and for Wine tricks. You may want them also.

There are 32bit and 64bit versions of Wine in this topic.
I would also suggest you load the xenialpup 32bit compatibility sfs, even if you install a 64 bit version of Wine.
Never know if something may need 32bit something.

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer) http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107601
Back to top
View user's profile Send private message 
HiDeHo

Joined: 16 Mar 2011
Posts: 311

PostPosted: Wed 30 Jan 2019, 23:33    Post subject:  

Hi all i am having a problem with the Panel.
I am using XenialPUP64_7.5
I have an external monitor plugged in. the panel is only displaying on the 2nd monitor. i don't want this. what i do want is to have the panel displaying on the main laptop screen only, I do want this.

here are my settings


Here is the desktop: Lock, Zip, Trash are the edge of the main Laptop screen where the panel should be displaying.




in the image Display Settings above you can see on the laptop screen settings the position box is greyed out. if i could change that to Left then I believe I may get things to work.

I would appreciate any help you could provide to fix this weird error. The panel/Tray should be set to display on the laptop/default screen only.[/img]
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3431
Location: wales

PostPosted: Thu 31 Jan 2019, 14:04    Post subject:  

hi HiDeHo,

in JWMDesk on the tray tab (as in your picture above) , i found that if you click 'apply' it fixes the tray when in dual monitor setup

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
FatBeard

Joined: 02 Feb 2019
Posts: 10

PostPosted: Sat 02 Feb 2019, 07:57    Post subject: oops
Subject description: oops
 

oops wrong forum /blush
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1257

PostPosted: Sun 03 Feb 2019, 14:25    Post subject:  

@666philb
dont forget to add this group "input" with :
#addgroup input
because it is needed by udevd ( dmesg shows : udevd[3199]: specified group 'input' unknown).
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 54 of 56 [829 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 52, 53, 54, 55, 56 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1375s ][ Queries: 12 (0.0777s) ][ GZIP on ]