Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 12 Dec 2018, 21:57
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Xenialpup CE 7.5 / 25 Nov 2017
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 41 of 51 [763 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 39, 40, 41, 42, 43, ..., 49, 50, 51 Next
Author Message
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1211
Location: Saint-Gérard / Walloon part of Belgium

PostPosted: Mon 22 Jan 2018, 14:56    Post subject: drive icons long to display after desktop icons  

Hi phil,

On a very fresh frugal install (k 4.4.95), the drive icons long to display, long after desktop icons - i.e. more than 30 sec after desktop icons have been displayed.
I tried several times reinstalling from the iso, but no change.

Thanks for any advice
Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 12375
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 22 Jan 2018, 17:43    Post subject:  

See the thread down from here. Musher0 also complains about Xenialpup k4.9.x being slow.

He solved the problem by downgrading the kernel.
Back to top
View user's profile Send private message 
musher0

Joined: 04 Jan 2009
Posts: 13159
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Mon 22 Jan 2018, 20:57    Post subject:  

Hello, people.

@charlie6: the thread for "xenialPup-7.0.6 32-bits with kernel 4.1" is here.

@rcrsn51: thanks for the little "push"! Wink

BFN.

_________________
musher0
~~~~~~~~~~
Je suis né pour aimer et non pas pour haïr. (Sophocle) /
I was born to love and not to hate. (Sophocles)
Back to top
View user's profile Send private message 
amigodetux


Joined: 20 Mar 2016
Posts: 21

PostPosted: Mon 22 Jan 2018, 23:08    Post subject: BOOTING THE KERNEL HANGS  

I have tried Xenialpup CE 7.5 under Virtual Box and I had not problems, but when I decided run from an CD and USB I got the following message:

And does not continue after that.

I have checked MD5SUM, it is ok.
My DVD room lens = ok
The BIOS CD and USB boot secuence = Ok and ready

I usually use Tahrpup and works great.

My PC is a DELL 3G RAM,
model name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+

Thanks in advance, if somebody could help me to find a solution.

amigodetux
20180116_123630-1.jpg
 Description   
 Filesize   116.38 KB
 Viewed   1185 Time(s)

20180116_123630-1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1211
Location: Saint-Gérard / Walloon part of Belgium

PostPosted: Tue 23 Jan 2018, 05:22    Post subject: drive icons long to display after desktop icons  

Hi rcrsn51 and musher0,
thanks for you replies!
last edited:
0) might be the same issue as forum member shinobar's one here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=931418#931418
00) file /etc/rc.d/functions4puppy4 is no longer present ==> I suppose it is not unwanted.
000) Just went to give a try installing another recent distroDpup Stretch on the very same partition/PC: desktop and drive icons + pmount work as expected Smile

1) did a change_kernel to kernel 4.1.48 (not 4.1.30 because had one copy just ready to use) ==> no change Crying or Very sad
2/ again reverted to kernel 3.17.4 from Tahrpup ==> no change Crying or Very sad

In the meanwhile, had made some trials: have checked the partitions using GParted which reports they are all OK;
and launching from terminal,
pup_event_frontend
probepart
drive_all
pmount

all commands resulting in a ca. 35 seconds delay before drive icons get displayed , AND also /sys/block as also /root/.pup_event get populated with links/name for drive and/or partitions.

On the same PC, wheezy-3.5.2.5 runs from another HDDs partition without that delays issue.

I also browsed the forum searching for "slow" "drive icon" "pup_event_frontend"; and even got a try switching to the forum member smokey01's pup_event_frontend here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=788819#788819
without change.

Also to notice: no noticeable speed difference whatever the kernel

Here running
Quote:
PC Manufacturer: FUJITSU SIEMENS
Product Name: SCENIC D

Motherboard Vendor: FUJITSU SIEMENS
Product Name: D1522

BIOS Vendor: FUJITSU SIEMENS // Phoenix Technologies Ltd.
Version: 4.06 Rev. 1.03.1522
Release Date: 01/30/2003

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.53GHz
Max Speed: 3060 MHz
Current Speed of Core 0:2533 MHz

Frequency governor : performance
Freq. scaling driver : p4-clockmod

Sensor status is not available, or required kernel drivers are not loaded.

Personal Storage Folder:
Name: /Xenpup/xenialpupsave-xenpup
Total Size: 1,2G
Free Space: 548M
Location: partition sda2

Memory Allocation:
Total RAM: 2011 MB
Used RAM: 1102 MB
Free RAM: 909 MB
Buffers: 80 MB
Cached: 847 MB
Total Swap: 4094 MB
Free Swap: 4094 MB

Actual Used RAM: 175 MB Used - (buffers + cached)
Actual Free RAM: 1836 MB Free + (buffers + cached)

Linux Kernel: 3.17.4 (i686)
Kernel Version: #1 SMP Sat Nov 22 17:32:24 GMT 2014
PAE Enabled: Yes


Attachment: pup-sysinfo.txt.fake.gz for exhaustive infos.

Manay thanks for any advice
Charlie
pup-sysinfo.txt.fake.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  pup-sysinfo.txt.fake.gz 
Filesize  7.08 KB 
Downloaded  81 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2989

PostPosted: Tue 23 Jan 2018, 15:10    Post subject: Re: drive icons long to display after desktop icons  

charlie6 wrote:

Charlie

any pup_event* complains in /tmp/xerrs.log?
Also is the cddetect command (in terminal) runing fine?

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1211
Location: Saint-Gérard / Walloon part of Belgium

PostPosted: Wed 24 Jan 2018, 04:48    Post subject: Re: drive icons long to display after desktop icons  

Hi mavrothal Smile

thanks for your reply !

mavrothal wrote:
...
any pup_event* complains in /tmp/xerrs.log?
Also is the cddetect command (in terminal) runing fine?


Was also checked:
No pup_event* complain in /tmp/xerrs.log;
and
Code:
# cddetect
no disc!
#


I did not have met any error message nor in Xorg.0.log nor in terminal when launching mount, pmount, drive_all, probepart.

Here on this specific single-core-processor machine, it looks like there is a kind of timeout (ca.35sec) before drives are "scanned" as well upon each RestartX command as upon first pupsave before choosing which partition where to save it.
On this specific machine, the same behaviour is also encountered with Zesty;
but not with forum member radky's Dpup-Stretch-7.5 and TahrPup-6.0.X.

Although Xenialpup-7.5 runs like a charm on another i686-HP2530p elitebook, as also on a i686-Desktop HP Pavillon w5260.be, both rather aged two-core-processor featured.

Best regards
Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11375
Location: S.C. USA

PostPosted: Wed 24 Jan 2018, 06:54    Post subject: Re: BOOTING THE KERNEL HANGS  

amigodetux wrote:
I have tried Xenialpup CE 7.5 under Virtual Box and I had not problems, but when I decided run from an CD and USB I got the following message:

And does not continue after that.

Try the Xenialpup64 7.5 and see if it works better.

Only try with a USB install.
Those are easy to make changes to, if something in the boot loader needs to be changed.

How are you installing to a USB?
Specific details????

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2989

PostPosted: Wed 24 Jan 2018, 07:43    Post subject: Re: drive icons long to display after desktop icons  

charlie6 wrote:

Here on this specific single-core-processor machine, it looks like there is a kind of timeout (ca.35sec) before drives are "scanned" as well upon each RestartX command as upon first pupsave before choosing which partition where to save it.

So is this only in pupmode 5 ie in the first boot before the savefile is created or also after?
If in pupmode 5 only, do you have a wired internet connection in this machine?
If you don't, is the delay present after you establish a working internet connection?

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1211
Location: Saint-Gérard / Walloon part of Belgium

PostPosted: Wed 24 Jan 2018, 10:50    Post subject: Re: drive icons long to display after desktop icons  

mavrothal wrote:
...
So is this only in pupmode 5 ie in the first boot before the savefile is created or also after?
If in pupmode 5 only, do you have a wired internet connection in this machine?
If you don't, is the delay present after you establish a working internet connection?


It occurs also after the savefile creation; and the wire eth0 connection is well established.
Back to top
View user's profile Send private message 
april

Joined: 14 Sep 2013
Posts: 1241
Location: Green Island baby!

PostPosted: Wed 24 Jan 2018, 16:17    Post subject:  

Installing and running Printers in xenialpup64 7.5
HP Deskjet 2131($19)
I got "hplip". via Puppy Package Manager.
Installed it ...rather a long one
Went to "localhost:631" in my browser
Modified the printer to use "2130"

Away it went and scanner worked with sane as well.

Canon MG2560 ($15) works straight off
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
amigodetux


Joined: 20 Mar 2016
Posts: 21

PostPosted: Fri 26 Jan 2018, 23:39    Post subject: Re: BOOTING THE KERNEL HANGS  

bigpup wrote:
amigodetux wrote:
I have tried Xenialpup CE 7.5 under Virtual Box and I had not problems, but when I decided run from an CD and USB I got the following message:

And does not continue after that.

Try the Xenialpup64 7.5 and see if it works better.

Only try with a USB install.
Those are easy to make changes to, if something in the boot loader needs to be changed.

How are you installing to a USB?
Specific details????


"Thanks, I usually install usb puppy, from the live cd, using the default installer, but in this case because the problem above, I tried installing from Unetbooting, but the same problem. I also used a multiple iso boot usb, and the same problem, it doesn continue running the kernel.

I tried 64 bit but it does´t work too, not for now, Sad maybe Xenialpup CE 7.5 does not support my old Optiplex 740. The strange i don´t understand is why in virtualbox runs without problem, Im sure that iso image is ok, and the BIOS is configured well" -Amigo de Tux-
Back to top
View user's profile Send private message 
hamoudoudou

Joined: 24 Jul 2014
Posts: 1467
Location: rabat

PostPosted: Sat 27 Jan 2018, 21:01    Post subject: phototonic_1.7-1
Subject description: Take advantage of Qt5 applications....
 

phototonic_1.7-1|phototonic|1.7-1||Graphic;viewer|832K|
Qt5 yet included xenialpup
For try, feed back soon
Gwenwiew makes happy our newbie, i will take a glance at it too. 75MB with Xenialpup ! Confused
Geeqie is my running photo manager.. with artfulpup,but phototonic is very light.. When Qt yet available.
Take advantage of Qt5 applications....
exiv.jpg
 Description   Camera and date, nice.
 Filesize   69.04 KB
 Viewed   722 Time(s)

exiv.jpg


Last edited by hamoudoudou on Sat 27 Jan 2018, 22:04; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
hamoudoudou

Joined: 24 Jul 2014
Posts: 1467
Location: rabat

PostPosted: Sat 27 Jan 2018, 21:25    Post subject: screeny still buggy  

screeny still buggy
complaints here
No bug with Artfulpup.. I was taking a glance at xenialpup, again..
Cool reloaded from PPM, now no distortion..
Sad bug back, very strange

Linux explanations :

root# screeny

(gtkdialog:695): GLib-GObject-WARNING **: Two different plugins tried to register 'GProxyResolverGnome'.

(gtkdialog:695): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_add_interface_dynamic: assertion 'G_TYPE_IS_INSTANTIATABLE (instance_type)' failed

(gtkdialog:695): GLib-GIO-WARNING **: Tried to register an extension of the type (null) to extension point gio-proxy-resolver. Expected type is GProxyResolver.

(gtkdialog:695): GLib-GObject-WARNING **: Two different plugins tried to register 'GTlsBackendGnutls'.

(gtkdialog:695): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_add_interface_dynamic: assertion 'G_TYPE_IS_INSTANTIATABLE (instance_type)' failed

(gtkdialog:695): GLib-GIO-WARNING **: Tried to register an extension of the type (null) to extension point gio-tls-backend. Expected type is GTlsBackend.

(gtkdialog:695): GLib-GObject-WARNING **: Two different plugins tried to register 'GTlsBackendGnutlsPkcs11'.

(gtkdialog:695): GLib-GIO-WARNING **: Tried to register an extension of the type (null) to extension point gio-tls-backend. Expected type is GTlsBackend.

(gtkdialog:695): GLib-GObject-WARNING **: Two different plugins tried to register 'GLibProxyResolver'.

(gtkdialog:695): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_add_interface_dynamic: assertion 'G_TYPE_IS_INSTANTIATABLE (instance_type)' failed

(gtkdialog:695): GLib-GIO-WARNING **: Tried to register an extension of the type (null) to extension point gio-proxy-resolver. Expected type is GProxyResolver.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11375
Location: S.C. USA

PostPosted: Sun 28 Jan 2018, 11:57    Post subject: Re: BOOTING THE KERNEL HANGS  

amigodetux wrote:


"Thanks, I usually install usb puppy, from the live cd, using the default installer, but in this case because the problem above, I tried installing from Unetbooting, but the same problem. I also used a multiple iso boot usb, and the same problem, it doesn continue running the kernel.

I tried 64 bit but it does´t work too, not for now, Sad maybe Xenialpup CE 7.5 does not support my old Optiplex 740. The strange i don´t understand is why in virtualbox runs without problem, Im sure that iso image is ok, and the BIOS is configured well" -Amigo de Tux-

The computers specs seem like ones Xenialpup will support.

For CD booting.
The CD drive condition is an issue.
Clean inside.
Read lens clean.
CD disk clean with no scratches.
CD disk burned at a slow speed. 8 or less.

USB booting.
Try a different USB port.
A fresh clean format of the USB drive partition can help before doing the install.
Fat 32 format is best, to make sure that is not a problem. Some computers want to see fat 32 format
for USB booting.

Unetbootin installs.
Look on the flash drive for the file syslinux.cfg. If it contains the clause "pmedia=cd" or something else, change it to "pmedia=usbflash".

Example:
syslinux.cfg

Code:
default puppy
display boot.msg
prompt 1
timeout 50

F1 boot.msg
F2 help.msg
F3 help2.msg

label puppy
kernel vmlinuz
append initrd=initrd.gz pmedia=cd

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 41 of 51 [763 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 39, 40, 41, 42, 43, ..., 49, 50, 51 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.2395s ][ Queries: 12 (0.0459s) ][ GZIP on ]